"Yazında Kardeşlik Var" Prosesiyle Öğrenciler Tatil Yaparak Diş Taramasından Geçiyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.07.2019 - 22:14, Güncelleme: 10.07.2019 - 22:14
 

"Yazında Kardeşlik Var" Prosesiyle Öğrenciler Tatil Yaparak Diş Taramasından Geçiyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile Türkiye’nin farklı bölgelerinde öğrenim gören 13-15 yaş arası öğrencilere düzenlenen, ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerinin gösterilmesi amacıyla “Yazında Kardeşlik Var” temalı yaz okulu programı kapsamında Van İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Toplum Sağlığı ve Göç Birimi bünyesinde hizmet veren diş hekimlerimiz Dt. Elif Ersöz Soysal, Dt. Revşan Acemoğlu, Dt. Çetin Durmaz, Dt. Salih Merdivan, tarafından öğrencilere ağız ve diş taraması yapılmıştır. Çocukların ağız-diş muanesi, çene büyüme ve gelişim durumları değerlendirilerek, sıkıntılı durumlardaki çocuklara farkındalık oluşturmak ve gerekli durumlarda bir üst basamağa gitmelerini sağlamak konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Türkiye Diyanet Vakfı Van kız ve erkek öğrenci yurdunda misafir edilen toplam 600 öğrenciye ağız ve diş taraması gerçekleştirilmiştir

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile Türkiye’nin farklı bölgelerinde öğrenim gören 13-15 yaş arası öğrencilere düzenlenen, ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerinin gösterilmesi amacıyla “Yazında Kardeşlik Var” temalı yaz okulu programı kapsamında Van İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Toplum Sağlığı ve Göç Birimi bünyesinde hizmet veren diş hekimlerimiz Dt. Elif Ersöz Soysal, Dt. Revşan Acemoğlu, Dt. Çetin Durmaz, Dt. Salih Merdivan, tarafından öğrencilere ağız ve diş taraması yapılmıştır. Çocukların ağız-diş muanesi, çene büyüme ve gelişim durumları değerlendirilerek, sıkıntılı durumlardaki çocuklara farkındalık oluşturmak ve gerekli durumlarda bir üst basamağa gitmelerini sağlamak konusunda bilgilendirme yapılmıştır.
Türkiye Diyanet Vakfı Van kız ve erkek öğrenci yurdunda misafir edilen toplam 600 öğrenciye ağız ve diş taraması gerçekleştirilmiştir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber