VEAH Yanık Merkezi şifa dağıtıyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.02.2021 - 14:01, Güncelleme: 11.02.2021 - 14:01
 

VEAH Yanık Merkezi şifa dağıtıyor

Van Devlet Hastanesi bünyesinde 2007 yılında kurulan ve 2011 yılında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine taşınan yanık merkezi, Doğu Anadolu Bölgesinin yanı sıra Güneydoğu Anadolu Bölgesinin bir kısmına hitap ediyor. 2’si yoğun bakım olmak üzere 16 yataklı yanık merkezi ile ilgili açıklamada bulunan Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik,Bir yıldır korona virüs pandemisi ile mücadele ettiklerini ifade ederek, bununla birlikte sürmesi gereken sağlık hizmetlerini de sunmaya devam ettiklerini söyledi. Pandemi nedeniyle birçok hastanenin sağlık hizmeti sunumunda sınırlamaya gidildiği bu dönemde S.B.Ü Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi tam kapasite çalışmaya devam ediyor. Van il ve ilçeleri başta olmak üzere birçok noktasından gelen hastalara şifa oluyor. Özellikli tedavi gerektiren yanık vakaları,VEAH Hastanesi bünyesindeki yanık merkezinde başarıyla tedavi ediliyor. İçerisinde 2 poliklinik, 16 servis yatağı, yoğun bakım, ameliyathane bulunan yanık merkezi, yalnızca Van ve ilçelerinde değil, Bölgedeki çeşitli illerinden gelen yanık vakalarına da tedavi hizmeti veriyor. Merkezde bulunan pozitif ve negatif basınçlı odalarda bulaşıcı hastalığı bulunan hastalar, personele bulaş riski olmadan tedavi edilirken, aynı şekilde bağışıklığı düşük hastalar da çevre etmenlerden gelecek viral tehlikeye karşı korunabiliyor. Merkezde verilen hizmetlerle ilgili bilgiler veren Yanık Merkezi Sorumlu Doktoru Uzman Dr.Hakan Köksal; “Çoğu hastanede yanık üniteleri kapatıldığında merkezimiz hizmet vermeye devam etti.Merkezimiz, çevre illerden, hatta Tırabzon, Batman, Diyarbakır, Bingöl ,Siirt ,Şırnak,Bitlis,Ağrı,Muş ,Hakkari, ve ilçelerden hasta kabul etmektedir. Bütün hastaların hem medikal hem cerrahi olarak gereken tüm işlemleri anında yapılabilmektedir.  Poliklinik hizmetlerimiz de devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle kararlaştırılmış birçok ameliyat ertelendiği bir ortamda hemen her gün acil olarak dört, beş ameliyat aldık ve pansumanlara devam ettik.Tüm ekibimiz ile en az enfeksiyon ve ölüm oranlarıyla göreve devam etmekteyiz” dedi.


Van Devlet Hastanesi bünyesinde 2007 yılında kurulan ve 2011 yılında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine taşınan yanık merkezi, Doğu Anadolu Bölgesinin yanı sıra Güneydoğu Anadolu Bölgesinin bir kısmına hitap ediyor. 2’si yoğun bakım olmak üzere 16 yataklı yanık merkezi ile ilgili açıklamada bulunan Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik,Bir yıldır korona virüs pandemisi ile mücadele ettiklerini ifade ederek, bununla birlikte sürmesi gereken sağlık hizmetlerini de sunmaya devam ettiklerini söyledi.
Pandemi nedeniyle birçok hastanenin sağlık hizmeti sunumunda sınırlamaya gidildiği bu dönemde S.B.Ü Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi tam kapasite çalışmaya devam ediyor. Van il ve ilçeleri başta olmak üzere birçok noktasından gelen hastalara şifa oluyor.
Özellikli tedavi gerektiren yanık vakaları,VEAH Hastanesi bünyesindeki yanık merkezinde başarıyla tedavi ediliyor. İçerisinde 2 poliklinik, 16 servis yatağı, yoğun bakım, ameliyathane bulunan yanık merkezi, yalnızca Van ve ilçelerinde değil, Bölgedeki çeşitli illerinden gelen yanık vakalarına da tedavi hizmeti veriyor. Merkezde bulunan pozitif ve negatif basınçlı odalarda bulaşıcı hastalığı bulunan hastalar, personele bulaş riski olmadan tedavi edilirken, aynı şekilde bağışıklığı düşük hastalar da çevre etmenlerden gelecek viral tehlikeye karşı korunabiliyor.
Merkezde verilen hizmetlerle ilgili bilgiler veren Yanık Merkezi Sorumlu Doktoru Uzman Dr.Hakan Köksal; “Çoğu hastanede yanık üniteleri kapatıldığında merkezimiz hizmet vermeye devam etti.Merkezimiz, çevre illerden, hatta Tırabzon, Batman, Diyarbakır, Bingöl ,Siirt ,Şırnak,Bitlis,Ağrı,Muş ,Hakkari, ve ilçelerden hasta kabul etmektedir. Bütün hastaların hem medikal hem cerrahi olarak gereken tüm işlemleri anında yapılabilmektedir. 
Poliklinik hizmetlerimiz de devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle kararlaştırılmış birçok ameliyat ertelendiği bir ortamda hemen her gün acil olarak dört, beş ameliyat aldık ve pansumanlara devam ettik.Tüm ekibimiz ile en az enfeksiyon ve ölüm oranlarıyla göreve devam etmekteyiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber