VEAH Hastanesi Mortalite Toplantısı düzenledi.

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.12.2020 - 21:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 21:55
 

VEAH Hastanesi Mortalite Toplantısı düzenledi.

Başhekim Doç.Dr.Sebahattin Çelik başkanlığında,Kardiyoloji Uzmanı Dr.Mustafa Oğuz'un sunumuyla ''Aylık Rutin Mortalite Toplantısı''gerçekleştirildi. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, hastanede hayatını kaybeden hastaların ölüm nedenini araştırmak için "mortalite toplantısı" düzenledi. Hastanenin konferans salonunda düzenlenen toplantıya, doktorlar, hemşireler ve hastane çalışanları katıldı. Hastane Başhekimi Doç.Dr.Sebahattin Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, kurumların sağlık kalitesinin arttırılmasında bu toplantıların önemli olduğunu söyledi. Hastalara en kaliteli hizmeti sunarken, kurumun ve çalışanlarının da süreçten bir şeyler öğrenmesini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Başhekim Çelik, "Toplantılara katılmadan önce hastayı herkese bildiriyoruz. Sunulacak hasta ile ilgili gerekirse hastanın öz geçmişi ve hasta kayıtlarına ulaşılıyor. Böylelikle hasta tartışılıyor. Bu durumun toplumu ve vatandaşları ilgilendiren yönü de var. Bir hastamız burada tedavi alırken, bir komplikasyon ya da vefat ettiğinde kurum olarak hastayı unutmuyoruz. Örneğin hasta ameliyat oldu, sonrasında vefat etti. 'Neden vefat etti?' sorusunun cevabını bu toplantılarda ele alıyoruz. 'Acaba tedavi sürecinde katkıda bulunacağımız bir durumu gerçekleştirmedik mi' yoksa 'eksik yaptığımız bir şeyler mi oldu?' diye geriye dönük inceliyoruz. Başhekim Doç.Dr. Sebahattin Çelik, bu tür araştırmaların eğitici yönüne işaret ederek, "Daha sonra aynı durumla karşılaşıldığında, aynı hata varsa tekrar edilmemiş oluyor. Aynı şekilde bir hastada komplikasyon yaşandığında bunun neden yaşandığı, engellemek için neler yapılabileceğini konularını konuşacağız." ifadelerini kullandı.


Başhekim Doç.Dr.Sebahattin Çelik başkanlığında,Kardiyoloji Uzmanı Dr.Mustafa Oğuz'un sunumuyla ''Aylık Rutin Mortalite Toplantısı''gerçekleştirildi.
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, hastanede hayatını kaybeden hastaların ölüm nedenini araştırmak için "mortalite toplantısı" düzenledi.
Hastanenin konferans salonunda düzenlenen toplantıya, doktorlar, hemşireler ve hastane çalışanları katıldı.
Hastane Başhekimi Doç.Dr.Sebahattin Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, kurumların sağlık kalitesinin arttırılmasında bu toplantıların önemli olduğunu söyledi.
Hastalara en kaliteli hizmeti sunarken, kurumun ve çalışanlarının da süreçten bir şeyler öğrenmesini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Başhekim Çelik,
"Toplantılara katılmadan önce hastayı herkese bildiriyoruz. Sunulacak hasta ile ilgili gerekirse hastanın öz geçmişi ve hasta kayıtlarına ulaşılıyor. Böylelikle hasta tartışılıyor. Bu durumun toplumu ve vatandaşları ilgilendiren yönü de var. Bir hastamız burada tedavi alırken, bir komplikasyon ya da vefat ettiğinde kurum olarak hastayı unutmuyoruz. Örneğin hasta ameliyat oldu, sonrasında vefat etti. 'Neden vefat etti?' sorusunun cevabını bu toplantılarda ele alıyoruz. 'Acaba tedavi sürecinde katkıda bulunacağımız bir durumu gerçekleştirmedik mi' yoksa 'eksik yaptığımız bir şeyler mi oldu?' diye geriye dönük inceliyoruz.
Başhekim Doç.Dr. Sebahattin Çelik, bu tür araştırmaların eğitici yönüne işaret ederek, "Daha sonra aynı durumla karşılaşıldığında, aynı hata varsa tekrar edilmemiş oluyor. Aynı şekilde bir hastada komplikasyon yaşandığında bunun neden yaşandığı, engellemek için neler yapılabileceğini konularını konuşacağız." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber