Vaski Ekipleri Buz Dağını Aşarak Arızayı Giderdi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.01.2019 - 12:36, Güncelleme: 21.01.2019 - 12:36
 

Vaski Ekipleri Buz Dağını Aşarak Arızayı Giderdi

Doğu Anadolu’da hüküm süren aşırı soğuklar hayatı olumsuz etkiliyor. Van’da da devam eden ağır kış koşullarında ilginç görüntüler de kameralara yansıyor. Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ ekipleri de mevsimin en soğuk anlarında bile çalışmaktan geri durmuyor. Bildirilen arızalara ulaşmak ve halkın susuzluk sorununu gidermek için çalışmalarını sürdüren VASKİ ekipleri Çaldıran’da ilginç bir durum ile karşılaştı. Çaldıran’ın Tepeli(Sakızlı) Mahallesine de bir arızaya giden ekipler, patlayan suyun dev bir buz dağına dönüştüğünü gördü. 10 Mahalleye su sağlayan boru hattının patlaması ile meydana gelen mağduriyetin giderilmesi için ekipler seferber oldu. Kepçelerin yol açması sırasında ekiplerin yaban domuzlarıyla da karşılaşması ilginç durumlar ortaya çıkardı. VASKİ ekipleri kepçe ve kazma küreklerle buz dağını kırarak su arızasına ulaşmaya çalıştı. Saatler süren uğraşıdan sonra borunun olduğu yere ulaşılarak, 200’lük su borusu onarıldı. Günlerdir susuzluk çeken Başeğmez, Burcakalan, Aşağı Kuyuncak, Yukarı Kuyuncak, Han, Bezirhane, Yağbasan,Altıyol, Koçovası ve Yassıtepe Mahalleleri saatlerce devam eden uzun ve yorucu çalışmadan sonra tekrar suya kavuşturuldu. Ekiplerin aşırı soğuklarda verdiği inanılmaz mücadele mahalle halkı tarafından takdir edildi.

Doğu Anadolu’da hüküm süren aşırı soğuklar hayatı olumsuz etkiliyor. Van’da da devam eden ağır kış koşullarında ilginç görüntüler de kameralara yansıyor.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ ekipleri de mevsimin en soğuk anlarında bile çalışmaktan geri durmuyor.

Bildirilen arızalara ulaşmak ve halkın susuzluk sorununu gidermek için çalışmalarını sürdüren VASKİ ekipleri Çaldıran’da ilginç bir durum ile karşılaştı.

Çaldıran’ın Tepeli(Sakızlı) Mahallesine de bir arızaya giden ekipler, patlayan suyun dev bir buz dağına dönüştüğünü gördü. 10 Mahalleye su sağlayan boru hattının patlaması ile meydana gelen mağduriyetin giderilmesi için ekipler seferber oldu. Kepçelerin yol açması sırasında ekiplerin yaban domuzlarıyla da karşılaşması ilginç durumlar ortaya çıkardı.

VASKİ ekipleri kepçe ve kazma küreklerle buz dağını kırarak su arızasına ulaşmaya çalıştı. Saatler süren uğraşıdan sonra borunun olduğu yere ulaşılarak, 200’lük su borusu onarıldı.

Günlerdir susuzluk çeken Başeğmez, Burcakalan, Aşağı Kuyuncak, Yukarı Kuyuncak, Han, Bezirhane, Yağbasan,Altıyol, Koçovası ve Yassıtepe Mahalleleri saatlerce devam eden uzun ve yorucu çalışmadan sonra tekrar suya kavuşturuldu.

Ekiplerin aşırı soğuklarda verdiği inanılmaz mücadele mahalle halkı tarafından takdir edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber