VASİKAD'DAN MUHTEŞEM VAN GECESİ

Gündem 12.12.2022 - 10:11, Güncelleme: 12.12.2022 - 11:58
 

VASİKAD'DAN MUHTEŞEM VAN GECESİ

Van Sanayici ve İş Kadınları Derneği (VASİKAD) önceki akşam Urartu Otelinde düzenlediği Geleneksel Van Gecesi programı çok büyük bir katılım ve oldukça coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

   Sunuculuğunu Aziz Saydut'un yaptığı gecede VASİKAD Başkanı Özge Burak Değer açılış konuşması yaparak;  Bu gecenin geliri Van'daki bir okulun ihtacını karşılam için düzenlenmiştir. Bizim açımızdan fazlasıyla amacına uluaşmıştır diyerek davete icabet eden tüm misafirlerle teşekkür etti.    Daha sonra sahnede konuşmasını yapan YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli bu tarz gecelerin Van için oldukça önemli olduğu belirterek üniversitenin de her zaman için bu noktada desteğe hazır olduğunu belirti.  AK Parti MKYK Üyesi Burhan Kayatürk ise geceyle ilgili duygu ve düşüncelerini belirtti. Gecede Van gelenek ve kültürünün öreneklerinden Bicek Geleneği YYÜ Öğretim Görevlisi Murat Oto ve Aziz Saydut'un sunumlarıyla Van manileri okutuldu. Programda davetlilere Van Yemekleri Keledoş,Ayran Aşı, Sengeser,Kavurga,Van Pastası,Otlu peynir ve tatlı ikramı yapıldı.  Gecede sahne alan sanatçılar Köksal Bayram, Haktan İpek ve Kadir Adıgüzel söylediği türkülerle salonda bulunan davetlilere  büyük bir müzik ziyafeti sunarak alkış aldı. Programa katılanlar arasında; AK Parti MKYK Üyesi Burhan Kayatürk, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hamdullah Şevli, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastahanesi Başhekimi Dr.Remzi Sarıkaya, Yüzüncü Yıl Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Selma Baş, Daka Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van Gençlik ve Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir ve çok sayıda Vanlı davetli katıldı.   Program gece boyu çekilen halaylar ve çekilen toplu hatıra fotoğrafları ile sona erdi. Haber Roprtaj : Ercan Ulutaş
Van Sanayici ve İş Kadınları Derneği (VASİKAD) önceki akşam Urartu Otelinde düzenlediği Geleneksel Van Gecesi programı çok büyük bir katılım ve oldukça coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

 

 Sunuculuğunu Aziz Saydut'un yaptığı gecede VASİKAD Başkanı Özge Burak Değer açılış konuşması yaparak;  Bu gecenin geliri Van'daki bir okulun ihtacını karşılam için düzenlenmiştir. Bizim açımızdan fazlasıyla amacına uluaşmıştır diyerek davete icabet eden tüm misafirlerle teşekkür etti. 

  Daha sonra sahnede konuşmasını yapan YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli bu tarz gecelerin Van için oldukça önemli olduğu belirterek üniversitenin de her zaman için bu noktada desteğe hazır olduğunu belirti.  AK Parti MKYK Üyesi Burhan Kayatürk ise geceyle ilgili duygu ve düşüncelerini belirtti. Gecede Van gelenek ve kültürünün öreneklerinden Bicek Geleneği YYÜ Öğretim Görevlisi Murat Oto ve Aziz Saydut'un sunumlarıyla Van manileri okutuldu. Programda davetlilere Van Yemekleri Keledoş,Ayran Aşı, Sengeser,Kavurga,Van Pastası,Otlu peynir ve tatlı ikramı yapıldı. 

Gecede sahne alan sanatçılar Köksal Bayram, Haktan İpek ve Kadir Adıgüzel söylediği türkülerle salonda bulunan davetlilere  büyük bir müzik ziyafeti sunarak alkış aldı.

Programa katılanlar arasında; AK Parti MKYK Üyesi Burhan Kayatürk, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hamdullah Şevli, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastahanesi Başhekimi Dr.Remzi Sarıkaya, Yüzüncü Yıl Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Selma Baş, Daka Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van Gençlik ve Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir ve çok sayıda Vanlı davetli katıldı.

 

Program gece boyu çekilen halaylar ve çekilen toplu hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Haber Roprtaj : Ercan Ulutaş

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber