Vanlılar: Acılı Annelerin sesini yüreğimizde hissediyoruz!

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 14.06.2021 - 11:36, Güncelleme: 14.06.2021 - 11:54
 

Vanlılar: Acılı Annelerin sesini yüreğimizde hissediyoruz!

PKK Terör Örgütü tarafından çocukları dağa kaçırılan anneler 27 Şubat tarihinden bu yana HDP Van İl Başkanlığı önünde cesur bir şekilde oturma eylemi gerçekleştirerek, terör örgütlerine sert tepki gösteriyor. HDP İl Başkanlığı, evlat nöbetini sürdüren ailelerin seslerini bastırmak için yüksek sesli müzik açarak, annelerin seslerinin duyulmasını engellemeye çalıştı.

Küresel güçlerin taşeronluğunu yapan hain PKK terör örgütünün kandırarak dağa kaçırdığı gençlerin evlat nöbetindeki aileleri, HDP İl binası önünde PKK aleyhine sloganlar atarak evlatlarının geri getirilmesini istedi. Evlat nöbetindeki 32 ailenin cesur duruşları halkın desteğini de arkasına aldı. Acılı annelerin  ‘’çocuklarımızı geri verin’’ haykırışları karşısında PKK’yı çaresiz bir korkuya sürüklemesi üzerine HDP yöneticileri İl Başkanlığı binasında yüksel sesli müzik açarak annelere olan saygısızlığını bir kez daha ortaya koydu. Yapılan bu saygısızlık karşısında konuşan aileler, evlatlarını almadan asla buradan gitmeyeceğini söylediler.  “Onlar bizim acılarımıza karşılık müzik çalıyorlar”  Öncelikle PKK’ya destek veren HDP’nin bitmesi gerektiğini söyleyen Saliha Mert isimli anne, “HDP çocuğumu versin, tüm ailelerin, tüm anne ve babaların çocuklarını versin. Burada hepimiz aynıyız ve aynı acıyı yaşıyoruz. Biz sadece canlarımızı, çocuklarımızı istiyoruz. HDP bitsin buradan gitsin, HDP gibi siyasi bir partiyi burada istemiyoruz, kapansın gitsin. Bu acıyı bana 7 yıldır yaşatıyor. 7 yıldır neler yaşadığımızı bir biz biliyoruz. Bizden bir can çalmışlar, o canımızı istiyoruz. Müzikleriyle sesimizi sindirmeye çalışıyorlar, onlara lanet olsun. HDP Kürt partisi değil, bende kürdüm, onlar bize layık olamaz, yok olsun gitsinler. Onlar benden oğlumu, Yetiş’imi çaldı. Bizim bu eylemimize saygı göstermeleri gerekirken müziklerle sesimizi sindirmeye çalışıyorlar. Bu seslemi bizi susturacaklar, asla susmayacağız. Onlar bizim acılarımıza karşılık müzik çalıyorlar, onların bu dünyadan silinmelerini istiyorum. Bizim sesimiz, onlardan daha çok çıkacak” ifadelerini kullandı. “ Hem ciğerimizi yaktılar, hem de alay ediyorlar”  17 yaşında dağa kaçırılan Gülcan Biçer’in yengesi Seda Biçer ise “HDP burada dalga geçer gibi ‘hem çocuklarınızı kaçırdık, hem de alay ederek müzik çalıyoruz’ diyor. Buradan sana sesleniyorum Gülcan, ailen çok zor durumda, annen rahatsız, bacın engelli sende çok iyi biliyorsun bunu gel, yeter artık” diye seslendi.  “Annelerin sesini yüreğimizde hissediyoruz” HDP binası önünde eylem yaparak dağa kaçırılan çocuklarını geri isteyen annelere Van halkı tarafından da büyük destek geliyor. HDP’nin müzikli eylemine de büyük tepki gösteren Vanlılar, “Kim ne yaparsa yapsın, sorumlusu kim olursa olsun annelerin acısına ortak olmalıyız. HDP’nin acılı annelerin haykırışlarını müzikle bastırması kabul edilemez. Bu annelerimiz hem müziğe karşı hem de silaha karşı haklı mücadelelerini sürdürmeye devam edecekler. Biz Vanlılar olarak annelerimizin sesini yüreğimizde hissediyor ve yaşıyoruz” diye konuştular. Haber Merkezi
PKK Terör Örgütü tarafından çocukları dağa kaçırılan anneler 27 Şubat tarihinden bu yana HDP Van İl Başkanlığı önünde cesur bir şekilde oturma eylemi gerçekleştirerek, terör örgütlerine sert tepki gösteriyor. HDP İl Başkanlığı, evlat nöbetini sürdüren ailelerin seslerini bastırmak için yüksek sesli müzik açarak, annelerin seslerinin duyulmasını engellemeye çalıştı.

Küresel güçlerin taşeronluğunu yapan hain PKK terör örgütünün kandırarak dağa kaçırdığı gençlerin evlat nöbetindeki aileleri, HDP İl binası önünde PKK aleyhine sloganlar atarak evlatlarının geri getirilmesini istedi. Evlat nöbetindeki 32 ailenin cesur duruşları halkın desteğini de arkasına aldı.
Acılı annelerin  ‘’çocuklarımızı geri verin’’ haykırışları karşısında PKK’yı çaresiz bir korkuya sürüklemesi üzerine HDP yöneticileri İl Başkanlığı binasında yüksel sesli müzik açarak annelere olan saygısızlığını bir kez daha ortaya koydu. Yapılan bu saygısızlık karşısında konuşan aileler, evlatlarını almadan asla buradan gitmeyeceğini söylediler. 

“Onlar bizim acılarımıza karşılık müzik çalıyorlar”
 Öncelikle PKK’ya destek veren HDP’nin bitmesi gerektiğini söyleyen Saliha Mert isimli anne, “HDP çocuğumu versin, tüm ailelerin, tüm anne ve babaların çocuklarını versin. Burada hepimiz aynıyız ve aynı acıyı yaşıyoruz. Biz sadece canlarımızı, çocuklarımızı istiyoruz. HDP bitsin buradan gitsin, HDP gibi siyasi bir partiyi burada istemiyoruz, kapansın gitsin. Bu acıyı bana 7 yıldır yaşatıyor. 7 yıldır neler yaşadığımızı bir biz biliyoruz. Bizden bir can çalmışlar, o canımızı istiyoruz. Müzikleriyle sesimizi sindirmeye çalışıyorlar, onlara lanet olsun. HDP Kürt partisi değil, bende kürdüm, onlar bize layık olamaz, yok olsun gitsinler. Onlar benden oğlumu, Yetiş’imi çaldı. Bizim bu eylemimize saygı göstermeleri gerekirken müziklerle sesimizi sindirmeye çalışıyorlar. Bu seslemi bizi susturacaklar, asla susmayacağız. Onlar bizim acılarımıza karşılık müzik çalıyorlar, onların bu dünyadan silinmelerini istiyorum. Bizim sesimiz, onlardan daha çok çıkacak” ifadelerini kullandı.

“ Hem ciğerimizi yaktılar, hem de alay ediyorlar” 
17 yaşında dağa kaçırılan Gülcan Biçer’in yengesi Seda Biçer ise “HDP burada dalga geçer gibi ‘hem çocuklarınızı kaçırdık, hem de alay ederek müzik çalıyoruz’ diyor. Buradan sana sesleniyorum Gülcan, ailen çok zor durumda, annen rahatsız, bacın engelli sende çok iyi biliyorsun bunu gel, yeter artık” diye seslendi. 

“Annelerin sesini yüreğimizde hissediyoruz”
HDP binası önünde eylem yaparak dağa kaçırılan çocuklarını geri isteyen annelere Van halkı tarafından da büyük destek geliyor. HDP’nin müzikli eylemine de büyük tepki gösteren Vanlılar, “Kim ne yaparsa yapsın, sorumlusu kim olursa olsun annelerin acısına ortak olmalıyız. HDP’nin acılı annelerin haykırışlarını müzikle bastırması kabul edilemez. Bu annelerimiz hem müziğe karşı hem de silaha karşı haklı mücadelelerini sürdürmeye devam edecekler. Biz Vanlılar olarak annelerimizin sesini yüreğimizde hissediyor ve yaşıyoruz” diye konuştular.

Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber