VANFED Genel Kurulu'nda Milletvekili Kartal'a Saldırı Girişimi

Van Haber 28.02.2022 - 12:12, Güncelleme: 28.02.2022 - 12:21
 

VANFED Genel Kurulu'nda Milletvekili Kartal'a Saldırı Girişimi

İstanbul'da yapılan Van Dernekler Federasyonu (VANFED) Genel Kurulu için davet edilen HDP Van Milletvekili Sezai Temelli yaptığı konuşmasında mevcut seçilmiş hükümete yapmış olduğu radikal söylemleri Sivil Toplum Kuruluşu seçiminden çok siyasi kongre alanına döndü.

 " HDP Van milletvekili Sezai Temelli yaptığı konuşmada, "Türkiye demokrasi yoksunu bir Türkiye’dir. Türkiye bu gün otoriter rejim baskısı altında yürütülmektedir. Bu otoriter rejim bugün belki de en fazla tahribatı Kürt illerinde, Kürdistan'da Van'da gerçekleştirmektedir. Kürtçenin yasaklandığı yetmemiş gibi Kürt halkının onurlu iradesine kayyum eliyle gasp uygulanmaktadır. Biz inanıyoruz ki bu ülke demokratikleşecek. Bu ülke bu cendereden hep birlikte vereceğimiz demokrasi mücadelesiyle kurtulacak, çıkacak. Van dediğinizde kayyum akla geliyor. Van dediğinizde ekonomik sıkıntılar akla geliyor. Van dediğinizde o kadım coğrafyanın huzurdan barıştan söz etmek mümkün değildir. Bütün bunları ortadan kaldırmanın yolu hepimizin üzerine büyük  sorumluluklar yüklüyor" ifadelerini kullanarak gerginliğin başlamasına sebep oldu" dedi. Ardından VANFED Divan Başkanı tarafından konuşmasını yapmak üzere AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal kürsüye davet edildi. HDP Van Milletvekili Sezai Temelli'den sonra kürsüye çıkan Kartal, HDP'yi kastederek “Değerli kardeşlerim sizlerin demokrasi anlayışı bu mudur?  Siz konuştunuz biz dinledik, sizde bizi dinleyeceksiniz. Siz mecbursunuz. Dinlemeyi  öğreneceksiniz. Divan başkanı Temelli’nin konuşmasına müdahale etmedi, siyasi bir konuşma yaptı. Bende bunun konuşmasını yapacağım. O yörede bir Kürt olarak sıkıntı çekilmişse ben çekmişim. Sayın başkan neredeydi? Van’da bile değildi. Ben bu inançla Kürtlerin aklını başına almasını istiyorum. Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır.” dedikten sonra salon bir anda karıştı. Salonda bulunan kalabalık bir grup tarafından fiziki saldırı girişimi yapıldı. " VANFED siyasetin arka bahçesi mi oldu" Sivil Toplum Kuruluşları demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu unutan VANFED yöneticileri taban tabana zıt iki siyasi parti milletvekillerini hangi amaçla kongreye çağırdığı akıllarda soru işareti getirdi. STK'ların siyasi partilerle aralarına mesafe koymayı,herkese eşit bir yaklaşımda olmak demokrasiyi daha da güçlenir. Binlerce üyenin desteğini alarak siyasete arka bahçe olmak demek, adeta mevcut STK'yı yıkmak demektir. İstanbul'da onlarca Van adında dernekleri bünyesinde bulunduran Van Dernekler Federasyonu kent halkını bir arada tutma bir güç oluşturma amacının dışına çıktı. "Gurbetteki Vanlılar zan altında girdi" Dünyada Van Ahirette İman sözleriyle tarihe altın harflerle ismini yazdıran kadim kentimiz genel kurulda yapılan saldırı girişimi ile büyük zan altına girmiş oldu. "Bunun hesabını kim verecek" STK'ların Demokrasinin yapı taşı olduğunu unutan dernek yöneticileri görüşlerinin ne olduğu bir tarafa bırakarak, aralarında siyasete perde koymaları gerekirdi. Binlerce Vanlı üyenin temsiliyetini arkasına alan yöneticiler gelecek kaygıları için salonda yaşanan çirkin saldırıda ders çıkarmaları gerekir. Kin ve nefretin yaşandığı salonda sorumluluğu olanlar kimlere nasıl hesap verecekler.
İstanbul'da yapılan Van Dernekler Federasyonu (VANFED) Genel Kurulu için davet edilen HDP Van Milletvekili Sezai Temelli yaptığı konuşmasında mevcut seçilmiş hükümete yapmış olduğu radikal söylemleri Sivil Toplum Kuruluşu seçiminden çok siyasi kongre alanına döndü.

 " HDP Van milletvekili Sezai Temelli yaptığı konuşmada, "Türkiye demokrasi yoksunu bir Türkiye’dir. Türkiye bu gün otoriter rejim baskısı altında yürütülmektedir. Bu otoriter rejim bugün belki de en fazla tahribatı Kürt illerinde, Kürdistan'da Van'da gerçekleştirmektedir. Kürtçenin yasaklandığı yetmemiş gibi Kürt halkının onurlu iradesine kayyum eliyle gasp uygulanmaktadır. Biz inanıyoruz ki bu ülke demokratikleşecek. Bu ülke bu cendereden hep birlikte vereceğimiz demokrasi mücadelesiyle kurtulacak, çıkacak. Van dediğinizde kayyum akla geliyor. Van dediğinizde ekonomik sıkıntılar akla geliyor. Van dediğinizde o kadım coğrafyanın huzurdan barıştan söz etmek mümkün değildir. Bütün bunları ortadan kaldırmanın yolu hepimizin üzerine büyük  sorumluluklar yüklüyor" ifadelerini kullanarak gerginliğin başlamasına sebep oldu" dedi.


Ardından VANFED Divan Başkanı tarafından konuşmasını yapmak üzere AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal kürsüye davet edildi.
HDP Van Milletvekili Sezai Temelli'den sonra kürsüye çıkan Kartal, HDP'yi kastederek “Değerli kardeşlerim sizlerin demokrasi anlayışı bu mudur?  Siz konuştunuz biz dinledik, sizde bizi dinleyeceksiniz. Siz mecbursunuz. Dinlemeyi  öğreneceksiniz. Divan başkanı Temelli’nin konuşmasına müdahale etmedi, siyasi bir konuşma yaptı. Bende bunun konuşmasını yapacağım. O yörede bir Kürt olarak sıkıntı çekilmişse ben çekmişim. Sayın başkan neredeydi? Van’da bile değildi. Ben bu inançla Kürtlerin aklını başına almasını istiyorum. Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır.” dedikten sonra salon bir anda karıştı.
Salonda bulunan kalabalık bir grup tarafından fiziki saldırı girişimi yapıldı.

" VANFED siyasetin arka bahçesi mi oldu"


Sivil Toplum Kuruluşları demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu unutan VANFED yöneticileri taban tabana zıt iki siyasi parti milletvekillerini hangi amaçla kongreye çağırdığı akıllarda soru işareti getirdi. STK'ların siyasi partilerle aralarına mesafe koymayı,herkese eşit bir yaklaşımda olmak demokrasiyi daha da güçlenir. Binlerce üyenin desteğini alarak siyasete arka bahçe olmak demek, adeta mevcut STK'yı yıkmak demektir.
İstanbul'da onlarca Van adında dernekleri bünyesinde bulunduran Van Dernekler Federasyonu kent halkını bir arada tutma bir güç oluşturma amacının dışına çıktı.
"Gurbetteki Vanlılar zan altında girdi"


Dünyada Van Ahirette İman sözleriyle tarihe altın harflerle ismini yazdıran kadim kentimiz genel kurulda yapılan saldırı girişimi ile büyük zan altına girmiş oldu.
"Bunun hesabını kim verecek"
STK'ların Demokrasinin yapı taşı olduğunu unutan dernek yöneticileri görüşlerinin ne olduğu bir tarafa bırakarak, aralarında siyasete perde koymaları gerekirdi.
Binlerce Vanlı üyenin temsiliyetini arkasına alan yöneticiler gelecek kaygıları için salonda yaşanan çirkin saldırıda ders çıkarmaları gerekir.
Kin ve nefretin yaşandığı salonda sorumluluğu olanlar kimlere nasıl hesap verecekler.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
https://www.youtube.com/watch?v=w_FbfYy3PZI
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber