Van'dan Kudüs İçin Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.12.2017 - 12:30, Güncelleme: 10.12.2017 - 12:30
 

Van'dan Kudüs İçin Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Amerika Birleşik Devletlerinin vahşi politikalarından olan Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanımasına Van halkı tek yürek halinde tepki gösterdi. Amerikan’ın yüzyıllık planı olan ve Başkan Trum’ın seçim vaadleri arasında bulunan tüm Müslümanların ortak değeri olan kadim şehir Küdüs’ü tüm Dünyanın gözü önünde İsrail’in Başkenti olarak tanıması Müslüman coğrafyasında büyük tepki ve protestoyla karşılandı. Van’da çok sayıda STK temsilcileri,bazı siyasi parti yöneticileri ve kalabalık Van halkı Hz. Ömer Camisinin önünde öğle Namazından sonra düzenlenen Basın açıklasıyla bu kararın yanlış ve yeni bir Dünya savaşının çıkmasına sebep olacağını söyleyerek protesto ettiller. Van adına ortak basın açıklamasını okuyan Sivil inisyatif Platformu Derneği’’ABD’nin Tel Aviv’deki büyük elçiliğini Kudüs’e taşıması İslam Ümmetinin kalbine vurulmuş bir hançerdir.Abd Başkanı Trum Kudüs’ü  işgalci İsrail’in Başkenti olarak tanıması tüm Müslümanları yok saymıştır.İslam Ülkelerinin içine düştüğü zilletten faydalan Amerika’nın bu kararı bizler için yok hükmündedir.Bu karar Müslümanların ortadan kaldırılma planıdır. Siyonist İsrail’in kuklası olan ABD Müslümanlar üzerinde siyasi memellerine ulaşmaya çalışıyor.ABD eliyle Filistin halkının sürekli tutsak edilmesi ve bölgedeki barışın baltalanmasına sebep olmuştur.Tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olan Kudüs siyonislere peşkeş çekilerek yeni bir Dünya savaşına zemin hazırlamaktır. Bağımsız Filistin için bu inançla Mescidi Aksa’dan gelen selamı selamlayarak İslam dayanışması için haykırıyoruz’’dedi Basın açıklasının ardında sürekli tekbir çekilerek,kahrolsun ABD ve işbirlikçileri,Kudüs onurumuzdur,zalimler için yaşasın Cehennem sloganları atıldı.

Amerika Birleşik Devletlerinin vahşi politikalarından olan Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanımasına Van halkı tek yürek halinde tepki gösterdi.

Amerikan’ın yüzyıllık planı olan ve Başkan Trum’ın seçim vaadleri arasında bulunan tüm Müslümanların ortak değeri olan kadim şehir Küdüs’ü tüm Dünyanın gözü önünde İsrail’in Başkenti olarak tanıması Müslüman coğrafyasında büyük tepki ve protestoyla karşılandı.

Van’da çok sayıda STK temsilcileri,bazı siyasi parti yöneticileri ve kalabalık Van halkı Hz. Ömer Camisinin önünde öğle Namazından sonra düzenlenen Basın açıklasıyla bu kararın yanlış ve yeni bir Dünya savaşının çıkmasına sebep olacağını söyleyerek protesto ettiller.

Van adına ortak basın açıklamasını okuyan Sivil inisyatif Platformu Derneği’’ABD’nin Tel Aviv’deki büyük elçiliğini Kudüs’e taşıması İslam Ümmetinin kalbine vurulmuş bir hançerdir.Abd Başkanı Trum Kudüs’ü  işgalci İsrail’in Başkenti olarak tanıması tüm Müslümanları yok saymıştır.İslam Ülkelerinin içine düştüğü zilletten faydalan Amerika’nın bu kararı bizler için yok hükmündedir.Bu karar Müslümanların ortadan kaldırılma planıdır.

Siyonist İsrail’in kuklası olan ABD Müslümanlar üzerinde siyasi memellerine ulaşmaya çalışıyor.ABD eliyle Filistin halkının sürekli tutsak edilmesi ve bölgedeki barışın baltalanmasına sebep olmuştur.Tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olan Kudüs siyonislere peşkeş çekilerek yeni bir Dünya savaşına zemin hazırlamaktır.

Bağımsız Filistin için bu inançla Mescidi Aksa’dan gelen selamı selamlayarak İslam dayanışması için haykırıyoruz’’dedi

Basın açıklasının ardında sürekli tekbir çekilerek,kahrolsun ABD ve işbirlikçileri,Kudüs onurumuzdur,zalimler için yaşasın Cehennem sloganları atıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber