Van'da Göz Kamaştıran Ğaviştan Aşiret Düğünü

Gündem 30.04.2023 - 13:37, Güncelleme: 30.04.2023 - 14:06
 

Van'da Göz Kamaştıran Ğaviştan Aşiret Düğünü

Ğaviştan Aşiret Reisi Hüsnü Artim'in yeğeni Selim Artim'in 3 bin kişinin katıldığı düğüne yurt içi ve yurt dışından önemli isimlerde katıldı.

Ğaviştan Aşiret Reisi Hüsnü Artim'in yeğeni Selim Artim'in 3 bin kişinin katıldığı düğüne yurt içi ve yurt dışından önemli isimlerde katıldı. Van İskele 15 Temmuz Parkı'ında bulunan bir düğün salonunda İran''ın önde gelen İş İnsanlarından İrec İmami'nin kzı Müjgan ile  Ğaviştan Aşiret Reisi Hüsnü Artim'in yeğeni Selim Artim düzenlenen görkemli düğün töreniyle dünya evine girdi. Toy büyüklüğünü Şerefhan Aşiretinin önemli ismi Cemal Bayram'ın yaptığı bu önemli Türkiye'nin farklı illerinde yanı sıra bölgenin Kanaat Önderleri, İş İnsanları, siyasiler,STK temsilcileri, akraba, eş, dost ve sevenleriyle beraber 3 bin davetli  katıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan düğünde yöresel giysili davetliler, akşama kadar Kürtçe ve Türkçe müzikler eşliğinde uzun halay zinciri oluşturdu.  Düğünün gerçekleştirildiği alanda, aşiretin adetleri arasında yer alan takı masası kuruldu. Saatlerce süren takı merasiminde davetliler uzun kuyruklar oluşturdu.Türkçe, Kürtçe ve İran'ın meşhur şarkı eşliğinde halayların çekildiği düğüne gelin ve damada 3 milyonun üzerinde takı takıldı. Damadın amcası Ğaviştan Aşiret Reisi İş İnsanı Hüsnü Artim, konuklarını tek,tek ağırladıktan sonra, masaları dolaşarak davetlilere teşekkür etti. "Metrelerce uzanan halay görüntüleri için gurur duyduk. Gelen tüm kanaat önderlerine, siyasi parti liderlerine ve katılımcılara teşekkür ederim" dedi. Bizlerde www.yerelvanhaber.com ekibi olarak Müjgan selim çiftine mutluluklar diliyoruz.
Ğaviştan Aşiret Reisi Hüsnü Artim'in yeğeni Selim Artim'in 3 bin kişinin katıldığı düğüne yurt içi ve yurt dışından önemli isimlerde katıldı.

Ğaviştan Aşiret Reisi Hüsnü Artim'in yeğeni Selim Artim'in 3 bin kişinin katıldığı düğüne yurt içi ve yurt dışından önemli isimlerde katıldı.


Van İskele 15 Temmuz Parkı'ında bulunan bir düğün salonunda İran''ın önde gelen İş İnsanlarından İrec İmami'nin kzı Müjgan ile  Ğaviştan Aşiret Reisi Hüsnü Artim'in yeğeni Selim Artim düzenlenen görkemli düğün töreniyle dünya evine girdi. Toy büyüklüğünü Şerefhan Aşiretinin önemli ismi Cemal Bayram'ın yaptığı bu önemli Türkiye'nin farklı illerinde yanı sıra bölgenin Kanaat Önderleri, İş İnsanları, siyasiler,STK temsilcileri, akraba, eş, dost ve sevenleriyle beraber 3 bin davetli  katıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan düğünde yöresel giysili davetliler, akşama kadar Kürtçe ve Türkçe müzikler eşliğinde uzun halay zinciri oluşturdu. 

Düğünün gerçekleştirildiği alanda, aşiretin adetleri arasında yer alan takı masası kuruldu.

Saatlerce süren takı merasiminde davetliler uzun kuyruklar oluşturdu.Türkçe, Kürtçe ve İran'ın meşhur şarkı eşliğinde halayların çekildiği düğüne gelin ve damada 3 milyonun üzerinde takı takıldı.


Damadın amcası Ğaviştan Aşiret Reisi İş İnsanı Hüsnü Artim, konuklarını tek,tek ağırladıktan sonra, masaları dolaşarak davetlilere teşekkür etti. "Metrelerce uzanan halay görüntüleri için gurur duyduk. Gelen tüm kanaat önderlerine, siyasi parti liderlerine ve katılımcılara teşekkür ederim" dedi.
Bizlerde www.yerelvanhaber.com ekibi olarak Müjgan selim çiftine mutluluklar diliyoruz.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber