Milletvekili Türkmenoğlu'nun İstanbul Fethi'nin 570. Yıl Dönümü Mesajı

Gündem 29.05.2023 - 22:02, Güncelleme: 29.05.2023 - 22:02
 

Milletvekili Türkmenoğlu'nun İstanbul Fethi'nin 570. Yıl Dönümü Mesajı

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, İstanbul Fethi'nin 570. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, İstanbul Fethi'nin 570. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. "İstanbul’un Fethi’nin 570’inci yıl dönümünü tebrik ediyorum" diyerek mesajına başlayan Türkmenoğlu" Peygamberimizin müjdesine mazhar olan, çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve kahraman ordusunu rahmetle yâd ediyorum" dedi. Milletvekili Türkmenoğlu mesajının devamında"Bugün tarih sayfalarında altın harflerle yazılan 29 Mayıs 1453, İstanbul'un fethedildiği ve Bizans İmparatorluğu'nun sona erdiği gündür. Bu tarihi zafer, Osmanlı İmparatorluğu'nun yükselişinin ve İslam dünyasının büyük bir dönüm noktasının simgesidir. Bu anlamlı günde, İstanbul'un fethini ve bu eşsiz şehrin kültürel zenginliklerini kutlarken, aynı zamanda tarihimizi ve köklerimizi hatırlamalıyız. Bu zafer, farklı dinlere, kültürlere ve milletlere ev sahipliği yapan İstanbul'un zenginliklerini yansıtmaktadır. Birlik ve beraberlik içinde, geçmişimize saygı duyarak geleceğe ilerlemeliyiz.   Bugün, İstanbul'u yaşatan herkesi selamlıyor ve kutluyorum. Geçmişin büyük kahramanlarının hatıralarını onurlandırmak ve gelecek nesillere miras olarak bırakmak için birlikte çalışmalıyız. İstanbul'un fethinin yıl dönümünde, şehrin güzelliklerini keşfetmek ve tarihi dokusunu yaşatmak için tüm Türkiye olarak elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerektiğini bilmeliyiz. Bir önceki gün Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunları olarak, Cumhur İttifak'ın adayı liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi bir zaferle Türkiye Yüzyılı'nı başlatmıştır. Bu coşku ve heyecanla İstanbul'un fethinin 570. yıl dönümü kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.
AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, İstanbul Fethi'nin 570. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, İstanbul Fethi'nin 570. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.


"İstanbul’un Fethi’nin 570’inci yıl dönümünü tebrik ediyorum" diyerek mesajına başlayan Türkmenoğlu" Peygamberimizin müjdesine mazhar olan, çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve kahraman ordusunu rahmetle yâd ediyorum" dedi.


Milletvekili Türkmenoğlu mesajının devamında"Bugün tarih sayfalarında altın harflerle yazılan 29 Mayıs 1453, İstanbul'un fethedildiği ve Bizans İmparatorluğu'nun sona erdiği gündür. Bu tarihi zafer, Osmanlı İmparatorluğu'nun yükselişinin ve İslam dünyasının büyük bir dönüm noktasının simgesidir.

Bu anlamlı günde, İstanbul'un fethini ve bu eşsiz şehrin kültürel zenginliklerini kutlarken, aynı zamanda tarihimizi ve köklerimizi hatırlamalıyız. Bu zafer, farklı dinlere, kültürlere ve milletlere ev sahipliği yapan İstanbul'un zenginliklerini yansıtmaktadır. Birlik ve beraberlik içinde, geçmişimize saygı duyarak geleceğe ilerlemeliyiz.
 
Bugün, İstanbul'u yaşatan herkesi selamlıyor ve kutluyorum. Geçmişin büyük kahramanlarının hatıralarını onurlandırmak ve gelecek nesillere miras olarak bırakmak için birlikte çalışmalıyız. İstanbul'un fethinin yıl dönümünde, şehrin güzelliklerini keşfetmek ve tarihi dokusunu yaşatmak için tüm Türkiye olarak elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerektiğini bilmeliyiz.
Bir önceki gün Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunları olarak, Cumhur İttifak'ın adayı liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi bir zaferle Türkiye Yüzyılı'nı başlatmıştır. Bu coşku ve heyecanla İstanbul'un fethinin 570. yıl dönümü kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber