Kartal Ailesinden Buruk Düğün

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.09.2019 - 17:36, Güncelleme: 02.09.2019 - 17:36
 

Kartal Ailesinden Buruk Düğün

Brukan Aşireti’nin önde gelenlerinden merhum Halit Kartal’ın torunu Serhat Kartal düzenlenen sessiz bir tören ile dünya evine girdi. Geçtiğimiz kış aylarında Brukan Aşireti’nin önde gelenlerinden olan babası Halit Kartal ile Dr Ahmet Kartal ve Cumhuriyet Senatörü Fevzi Kartal olan 2 amcasını kaybeden Mustafa Kartal, oğlu Serhat Kartal’ın düğününü sesiz bir şekilde yaptı. Halen gelenek ve göreneklerine çok bağlı olan aşirette yaşanan acılar uzun süre unutulmuyor. İskele 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda bulunan Altın Palas Düğün Salonu’nda yapılan düğün merasimine Brukan Aşireti ile çok sayıda dostları katıldı. Geçtiğimiz kış mevsiminde aile ve aşiret büyüğünün vefatından dolayı düğüne büyük bir katılıma rağmen buruk bir şekilde geçti. Oğlunun düğünün de dahi eğlenemeyen Mustafa Kartal, babası Halit Kartal (Halit Ağa) sadece kendisinin babası olmadığını bilindiği üzere büyük bir aşiretin ileri geleni ve Van’da sevilen ve saygın bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Acılarının büyük olduğunu belirten Mustafa Kartal, davetlerine icabet eden tüm dost ve hemşerileri ile aşiret mensuplarına teşekkür etti. Aradan 8 ay geçmesine rağmen Mustafa Kartal’ın düğünde üzgün olduğu gözlendi.

Brukan Aşireti’nin önde gelenlerinden merhum Halit Kartal’ın torunu Serhat Kartal düzenlenen sessiz bir tören ile dünya evine girdi.

Geçtiğimiz kış aylarında Brukan Aşireti’nin önde gelenlerinden olan babası Halit Kartal ile Dr Ahmet Kartal ve Cumhuriyet Senatörü Fevzi Kartal olan 2 amcasını kaybeden Mustafa Kartal, oğlu Serhat Kartal’ın düğününü sesiz bir şekilde yaptı. Halen gelenek ve göreneklerine çok bağlı olan aşirette yaşanan acılar uzun süre unutulmuyor. İskele 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda bulunan Altın Palas Düğün Salonu’nda yapılan düğün merasimine Brukan Aşireti ile çok sayıda dostları katıldı. Geçtiğimiz kış mevsiminde aile ve aşiret büyüğünün vefatından dolayı düğüne büyük bir katılıma rağmen buruk bir şekilde geçti.

Oğlunun düğünün de dahi eğlenemeyen Mustafa Kartal, babası Halit Kartal (Halit Ağa) sadece kendisinin babası olmadığını bilindiği üzere büyük bir aşiretin ileri geleni ve Van’da sevilen ve saygın bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Acılarının büyük olduğunu belirten Mustafa Kartal, davetlerine icabet eden tüm dost ve hemşerileri ile aşiret mensuplarına teşekkür etti. Aradan 8 ay geçmesine rağmen Mustafa Kartal’ın düğünde üzgün olduğu gözlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber