İşin Ehli Müdür…Ebubekir Şahin

Spor (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.03.2019 - 22:06, Güncelleme: 14.03.2019 - 22:06
 

İşin Ehli Müdür…Ebubekir Şahin

İşin ehli olmak.. Bu tabiri günümüzde neredeyse duymayan kalmamıştır. Son dönemlerde sık sık siyaset arenasında da duyuyoruz. Ama hep eleştirmek yada rakibimizi yere vurmak için kullanıyoruz. Dert yanıyoruz. Mesela olumlu yerlerde kullanacak örneklerimiz olmuyor yada… Ben bu yazımda eleştirme ve dert yanma olarak kullanmayacağım. Bu yazımda ise tam tersine işin ehli insanların halen var olduğunu yazacağım… Bir idarecinin deneyim ve tecrübe, özellikle de işinin ehli olması şarttır. Ayrıca işinin ehli olmak, sadece bilgi sahibi olmak değildir. İşinin ehli, her şeyi bilen, kendisi çözen kişi, hiç değildir. Tam tersine, bildiğini çok iyi bilen, iyi gözlem yapan, her an güven ve ihtiyaç duyulan, kişidir. İşin ehli yöneticiler, kaynak yaratır, ya da var olan kaynakları, en iyi şekilde değerlendirir, insanları takım haline getirir. Gelin o zaman şu hakikati dinleyelim: Şübhe yok ki Allah size, emânetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hüküm verdiğiniz zaman adâletle hükmetmenizi emreder! …. (Nisâ Sûresi, 58. âyet.) Hakikati okuduk…Bu hakikatten yola çıkarak, hemen konuya girip, sizleri daha fazla merakta bırakmayayım… Bu isim Tuşba Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ebubekir Şahin’den başkası olamaz… Benim de yakın çalışma fırsatı bulduğum örnek idarecilerden Ebubekir Şahin, işinin ehli, aynı zamanda hem devletinin, hem de Van’ın yüz akıdır. Ebubekir Şahin anlayışında, adam kayırmak, adama göre iş vermek, başarısızlığı önceden kabul etmek demektir. O zaman Ebubekir Şahin’i biraz daha yakından tanıyalım…. Ebubekir Şahin Vanlıdır…Yıllarca il dışında, devletine milletine hizmet etmiş. 20 yıla yakın devlet memurluğu yapmış birisidir… Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün, Tuşba İlçe Müdürü olarak atandı. Bu görevin yanı sıra kendisine bir ek görev daha verildi. O da Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğü… İşçisi, Sporcusu,Memuru vs. hepsinin sorununu çözüme kavuşturan. Ve en önemlisi büyük bir teşkilatın yapısını, kimseyi kırmadan idareciliğinin hakkını vererek yürütmektedir. Bizler Van’da ne yazık ki bu manzarayı çok sık yaşamıyorduk. İşin ehli insanları arar olmuştuk. Bana göre işinin hakkını veren, üstlendiği sorumluluğun gereğini yapan bir idarecidir Ebubekir Şahin. Her ne kadar Van’da işin ehli ve liyakat sahibi kişilerin olmadığından şikayetçi olsak da, İşin ehli insanların da olduğunu ve vatanına milletine bağlı kalarak görev yaptığını unutmayalım. Nasihatlerin müsibetlerden evla olması dileğiyle…

İşin ehli olmak..

Bu tabiri günümüzde neredeyse duymayan kalmamıştır. Son dönemlerde sık sık siyaset arenasında da duyuyoruz. Ama hep eleştirmek yada rakibimizi yere vurmak için kullanıyoruz. Dert yanıyoruz. Mesela olumlu yerlerde kullanacak örneklerimiz olmuyor yada…

Ben bu yazımda eleştirme ve dert yanma olarak kullanmayacağım. Bu yazımda ise tam tersine işin ehli insanların halen var olduğunu yazacağım…

Bir idarecinin deneyim ve tecrübe, özellikle de işinin ehli olması şarttır. Ayrıca işinin ehli olmak, sadece bilgi sahibi olmak değildir. İşinin ehli, her şeyi bilen, kendisi çözen kişi, hiç değildir. Tam tersine, bildiğini çok iyi bilen, iyi gözlem yapan, her an güven ve ihtiyaç duyulan, kişidir.

İşin ehli yöneticiler, kaynak yaratır, ya da var olan kaynakları, en iyi şekilde değerlendirir, insanları takım haline getirir.

Gelin o zaman şu hakikati dinleyelim:

Şübhe yok ki Allah size, emânetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hüküm verdiğiniz zaman adâletle hükmetmenizi emreder! …. (Nisâ Sûresi, 58. âyet.)

Hakikati okuduk…Bu hakikatten yola çıkarak, hemen konuya girip, sizleri daha fazla merakta bırakmayayım…

Bu isim Tuşba Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ebubekir Şahin’den başkası olamaz… Benim de yakın çalışma fırsatı bulduğum örnek idarecilerden Ebubekir Şahin, işinin ehli, aynı zamanda hem devletinin, hem de Van’ın yüz akıdır. Ebubekir Şahin anlayışında, adam kayırmak, adama göre iş vermek, başarısızlığı önceden kabul etmek demektir.

O zaman Ebubekir Şahin’i biraz daha yakından tanıyalım….

Ebubekir Şahin Vanlıdır…Yıllarca il dışında, devletine milletine hizmet etmiş. 20 yıla yakın devlet memurluğu yapmış birisidir…

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün, Tuşba İlçe Müdürü olarak atandı. Bu görevin yanı sıra kendisine bir ek görev daha verildi. O da Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğü… İşçisi, Sporcusu,Memuru vs. hepsinin sorununu çözüme kavuşturan. Ve en önemlisi büyük bir teşkilatın yapısını, kimseyi kırmadan idareciliğinin hakkını vererek yürütmektedir.

Bizler Van’da ne yazık ki bu manzarayı çok sık yaşamıyorduk. İşin ehli insanları arar olmuştuk. Bana göre işinin hakkını veren, üstlendiği sorumluluğun gereğini yapan bir idarecidir Ebubekir Şahin. Her ne kadar Van’da işin ehli ve liyakat sahibi kişilerin olmadığından şikayetçi olsak da, İşin ehli insanların da olduğunu ve vatanına milletine bağlı kalarak görev yaptığını unutmayalım.

Nasihatlerin müsibetlerden evla olması dileğiyle…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber