Ipekyolu'nda Camiler İbadete Açılıyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.05.2020 - 19:06, Güncelleme: 28.05.2020 - 19:06
 

Ipekyolu'nda Camiler İbadete Açılıyor

İpekyolu Belediyesi, 29 Mayıs`ta cemaatine kavuşacak cami ve açık alanlar ile ilgili dezenfekte çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında özel solüsyon ve ilaçlarla camilerin avlusu, camları, halıları ve minber ile vatandaşların dokunabileceği tüm yüzeyler ve açık alanlar temizlenerek ibadete hazır hale getiriliyor. Normalleşme adımları kapsamında cuma namazlarının cemaatle kılınması kararlaştırıldı. Cuma namazları avluda, sosyal mesafeyi koruyarak cemaatle kılınabilecek. Vatandaşlar abdestlerini evde alıp, maske ve eldiven takıp, kendi getirdikleri seccadeyle cami avlusunda ve müftülük tarafından belirlenen açık alanlarda namaz kılabilecek. İlk Cuma Namazı 65 cami ve noktada kılınacak İpekyolu İlçe Müftülüğü, ilçe genelinde salgın sonrası ilk Cuma namazının kılınacağı 65 cami ve açık alan yeri belirledi. İpekyolu Belediyesi Ekipleri, vatandaşların hijyenik şartlarda ve güven içerisinde ibadetlerini yerine getirebilmeleri için cami içleri ve namaz kılınacak açık alanlar yıkanıyor ve dezenfekte ediliyor. Çalışmalar kapsamında özel solüsyon ve ilaçlarla camilerin avlusu, camları, halıları ve minber ile vatandaşların dokunabileceği tüm yüzeyler elden geçiyor. İpekyolu İlçe Müftülüğü tarafından belirlenen Cuma Namazı kılınacak Cami ve açık alanlar; ABDULKADİR GEYLANİ CAMİ ASHAB-I KEHF CAMİ AŞĞ. NORŞİN CAMİ SEYYİDİ ŞÜHEDA HZ. HAMZA CAMİ BOSTANİÇİ TOKİ MOLLA GÜRANİ CAMİ DERVİŞOĞULLARI CAMİ KAVUNCU MH. BURÇİN YÖRÜK CAMİ HACI AHMET CAMİ HACI KEREM CAMİİ HACI SABAH ŞAVUR CAMİ HACIBEKİR MH. MARÜNÜS CAMİ HİLAL CAMİ HZ.ÖMER CAMİ / DABBOĞLU PARKI İPEKYOLU BEDİUZZAMAN CAMİ KARPUZALAN MH. CAMİ KARŞIYAKA MERKEZ CAMİ "KEVENLİ TOKİ YUNUS EMRE CAMİ / SAİD NURSİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ" KINALI CAMİ KIYMET EVREN DEDE CAMİ MOLLA HAMDULLAH CAMİ /TOBB İ.HATİP ORTAOKULU ŞAKİR HOCA CAMİİ SELİMBEY MH. HAYRATİYE CAMİ SELMAN-I FARİSİ CAMİ SEYYİD ABDULKADİR GEYLANİ CAMİ HACI HÜSNÜ YAŞAR CAMİ ŞABANIYE CAMİ VEYSEL KARANI CAMİ YENİ SEBZE HALİ CAMİ /HAL MEYDANI YENİ SOFUBABA CAMİ YENİNORŞİN CAMİ HAFİZİYE CAMİ / CUMHURİYET İMAMHATİP ORTAOKULU OKULU KARPUZALAN MH. FAKİ-I TEYRAN CAMİ ATATÜRK KÜLTÜR PARKI KENT MEYDANI HACI BEHİYE ŞAVUR CAMİ / ZAFERLER İMAM-HATİP ORTAOKULU ÇİMEN CAMİ / İSKELE KIZ İMAM-HATİP LİSESİ AĞZIKARA MH. CAMİ AŞĞ. ÇİTLİ MH. CAMİ AŞĞ. GÖLALAN MH. CAMİ BAKLATEPE MH. CAMİ BEŞÇATAK MH. REŞİT NAZLI CAMİ ÇALIMLI MH. CAMİ ÇALIMLI MH. YENİÇAVUŞ CAMİ DEĞİRMEN MH. CAMİ DEĞİRMENARKI MH. CAMİ DEREÜSTÜ MH CAMİ DİBEKLİ MH. CAMİ ERÇEK MH. NUR CAMİ GÜVELEK MH. CAMİ ILIKAYNAK MH. CAMİ IRGAT MH. CAMİ KARAGÜNDÜZ MH. CAMİ KARAKOÇ MH. CAMİ KAYMAKLI MH. CAMİ KIRATLI MH. CAMİ KÖŞEBAŞI MH. CAMİ ORTANCA MH. CAMİ SARMAÇ MH. ÜSTAD CAMİ YALINAğAÇ MH. CAMİ YATIKSIRT MH. CAMİ YK. BAKRAÇLI MH. YUKARI GÖLALAN MH. CAMİ YUKARI GÜNEYCE MAH. AŞAĞ. GÜNEYCE CAMİ YUKARI GÜNEYCE MAH. CAMİ ARITOPRAK MAHALLESİ


İpekyolu Belediyesi, 29 Mayıs`ta cemaatine kavuşacak cami ve açık alanlar ile ilgili dezenfekte çalışmalarına devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında özel solüsyon ve ilaçlarla camilerin avlusu, camları, halıları ve minber ile vatandaşların dokunabileceği tüm yüzeyler ve açık alanlar temizlenerek ibadete hazır hale getiriliyor.
Normalleşme adımları kapsamında cuma namazlarının cemaatle kılınması kararlaştırıldı. Cuma namazları avluda, sosyal mesafeyi koruyarak cemaatle kılınabilecek. Vatandaşlar abdestlerini evde alıp, maske ve eldiven takıp, kendi getirdikleri seccadeyle cami avlusunda ve müftülük tarafından belirlenen açık alanlarda namaz kılabilecek.
İlk Cuma Namazı 65 cami ve noktada kılınacak
İpekyolu İlçe Müftülüğü, ilçe genelinde salgın sonrası ilk Cuma namazının kılınacağı 65 cami ve açık alan yeri belirledi. İpekyolu Belediyesi Ekipleri, vatandaşların hijyenik şartlarda ve güven içerisinde ibadetlerini yerine getirebilmeleri için cami içleri ve namaz kılınacak açık alanlar yıkanıyor ve dezenfekte ediliyor. Çalışmalar kapsamında özel solüsyon ve ilaçlarla camilerin avlusu, camları, halıları ve minber ile vatandaşların dokunabileceği tüm yüzeyler elden geçiyor.
İpekyolu İlçe Müftülüğü tarafından belirlenen Cuma Namazı kılınacak Cami ve açık alanlar;

ABDULKADİR GEYLANİ CAMİ
ASHAB-I KEHF CAMİ
AŞĞ. NORŞİN CAMİ
SEYYİDİ ŞÜHEDA HZ. HAMZA CAMİ
BOSTANİÇİ TOKİ MOLLA GÜRANİ CAMİ
DERVİŞOĞULLARI CAMİ
KAVUNCU MH. BURÇİN YÖRÜK CAMİ
HACI AHMET CAMİ
HACI KEREM CAMİİ
HACI SABAH ŞAVUR CAMİ
HACIBEKİR MH. MARÜNÜS CAMİ
HİLAL CAMİ
HZ.ÖMER CAMİ / DABBOĞLU PARKI
İPEKYOLU BEDİUZZAMAN CAMİ
KARPUZALAN MH. CAMİ
KARŞIYAKA MERKEZ CAMİ
"KEVENLİ TOKİ YUNUS EMRE CAMİ / SAİD NURSİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ"
KINALI CAMİ
KIYMET EVREN DEDE CAMİ
MOLLA HAMDULLAH CAMİ /TOBB İ.HATİP ORTAOKULU
ŞAKİR HOCA CAMİİ
SELİMBEY MH. HAYRATİYE CAMİ
SELMAN-I FARİSİ CAMİ
SEYYİD ABDULKADİR GEYLANİ CAMİ
HACI HÜSNÜ YAŞAR CAMİ
ŞABANIYE CAMİ
VEYSEL KARANI CAMİ
YENİ SEBZE HALİ CAMİ /HAL MEYDANI
YENİ SOFUBABA CAMİ
YENİNORŞİN CAMİ
HAFİZİYE CAMİ / CUMHURİYET İMAMHATİP ORTAOKULU OKULU
KARPUZALAN MH. FAKİ-I TEYRAN CAMİ
ATATÜRK KÜLTÜR PARKI
KENT MEYDANI
HACI BEHİYE ŞAVUR CAMİ / ZAFERLER İMAM-HATİP ORTAOKULU
ÇİMEN CAMİ / İSKELE KIZ İMAM-HATİP LİSESİ
AĞZIKARA MH. CAMİ
AŞĞ. ÇİTLİ MH. CAMİ
AŞĞ. GÖLALAN MH. CAMİ
BAKLATEPE MH. CAMİ
BEŞÇATAK MH. REŞİT NAZLI CAMİ
ÇALIMLI MH. CAMİ
ÇALIMLI MH. YENİÇAVUŞ CAMİ
DEĞİRMEN MH. CAMİ
DEĞİRMENARKI MH. CAMİ
DEREÜSTÜ MH CAMİ
DİBEKLİ MH. CAMİ
ERÇEK MH. NUR CAMİ
GÜVELEK MH. CAMİ
ILIKAYNAK MH. CAMİ
IRGAT MH. CAMİ
KARAGÜNDÜZ MH. CAMİ
KARAKOÇ MH. CAMİ
KAYMAKLI MH. CAMİ
KIRATLI MH. CAMİ
KÖŞEBAŞI MH. CAMİ
ORTANCA MH. CAMİ
SARMAÇ MH. ÜSTAD CAMİ
YALINAğAÇ MH. CAMİ
YATIKSIRT MH. CAMİ
YK. BAKRAÇLI MH.
YUKARI GÖLALAN MH. CAMİ
YUKARI GÜNEYCE MAH. AŞAĞ. GÜNEYCE CAMİ
YUKARI GÜNEYCE MAH. CAMİ
ARITOPRAK MAHALLESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber