Hizmet-İş Sendikası ile Bahçesaray Belediyesi yüzde 37'de anlaştı!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.08.2020 - 23:32, Güncelleme: 14.08.2020 - 23:32
 

Hizmet-İş Sendikası ile Bahçesaray Belediyesi yüzde 37'de anlaştı!

Bahçesaray Belediyesinde görevli işçiler için 2020-2021 yıllarını kapsayacak TİS görüşmelerinde imzalar atıldı. Bahçesaray Belediyesi ile HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında gerçekleşen sözleşmede işçilere %37 oranında zam uygulanmasına karar verildi. 696 KHK ile taşeron firma personeli olarak görev yapan ve Belediye Şirketlerine geçirilen personellerin 30.06.2020 tarihi itibariyle Hizmet-İş Sendikası üyelerinin mağduriyetinin giderilmesi için ek protokolle iyileştirme yapıldı. TİS imza törenine Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas ve Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu ve Yönetim kurulu üyeleri katıldı. İmza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, atılan imzaların KHK ile Belediye Şirketlerine geçirilen işçiler için umut olduğunu söyledi. 2020 ile 2021 yıllarında Hizmet-İş üyelerini kapsayan sözleşmenin işçilerin lehine sonuçlandığına dikkat çeken Başkan Efeoğlu, "Sözleşme görüşmelerimiz bugün itibariyle işçi lehine sonuçlanarak imzalar atılmıştır. Üyelerimize %37 'lik bir zam kararlaştırarak, onların emeklerinin karşılık bulması için mücadele ettik. Öncelikle sözleşmenin tüm üyelerimize, emekçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Sözleşme süresince işçi ve emekçilerin haklarını gözeten ve bizlere destek olan Bahçesaray Belediye Başkanımız sayın Meki Arvas'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bahçesaray Belediyesinde görevli işçiler için 2020-2021 yıllarını kapsayacak TİS görüşmelerinde imzalar atıldı. Bahçesaray Belediyesi ile HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında gerçekleşen sözleşmede işçilere %37 oranında zam uygulanmasına karar verildi.

696 KHK ile taşeron firma personeli olarak görev yapan ve Belediye Şirketlerine geçirilen personellerin 30.06.2020 tarihi itibariyle Hizmet-İş Sendikası üyelerinin mağduriyetinin giderilmesi için ek protokolle iyileştirme yapıldı. TİS imza törenine Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas ve Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu ve Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İmza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, atılan imzaların KHK ile Belediye Şirketlerine geçirilen işçiler için umut olduğunu söyledi.

2020 ile 2021 yıllarında Hizmet-İş üyelerini kapsayan sözleşmenin işçilerin lehine sonuçlandığına dikkat çeken Başkan Efeoğlu, "Sözleşme görüşmelerimiz bugün itibariyle işçi lehine sonuçlanarak imzalar atılmıştır. Üyelerimize %37 'lik bir zam kararlaştırarak, onların emeklerinin karşılık bulması için mücadele ettik. Öncelikle sözleşmenin tüm üyelerimize, emekçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Sözleşme süresince işçi ve emekçilerin haklarını gözeten ve bizlere destek olan Bahçesaray Belediye Başkanımız sayın Meki Arvas'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber