Hastane yöneticilerinden emziren annelere ziyaret

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.10.2020 - 19:50, Güncelleme: 07.10.2020 - 19:50
 

Hastane yöneticilerinden emziren annelere ziyaret

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik , Hastane başhemşiresi Nejla Yeşilova , beraberindekiler ile birlikteki hasta hizmetleri ve sağlık otelciliği sorumlusu ile birlikte, 1-7 Ekim emzirme haftası etkinlikleri kapsamında kadın hastalıkları ve doğum servisinde anneleri ziyaret ettiler. Hastanesi Başhekimi Doç. Dr.Çelik, Başhekim yardımcısı ,sağlık bakım hizmetleri müdürü ve hasta hizmetleri ve sağlık otelciliği sorumlusu ile birlikte, 1-7 Ekim emzirme haftası etkinlikleri kapsamında kadın hastalıkları ve doğum servisinde anneleri ziyaret ettiler. Çeşitli hediyeler vererek emzirmenin önemini anlattılar. Emzirme haftası nedeni ile açıklama yapan Hastane Yöneticisi Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik “Ülkemizde, "Bebek Ölümleri"ni azaltmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından bu yana temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" yürütülmektedir. Böĺge Hastanesi olarak bu programlara aktif şekilde destek veriyoruz. Bilindiği gibi hastanemiz Anne ve Bebek Dostu Hastane ünvanlarını bir arada taşımaktadır ve ülkemizde Anne Dostu Hastane unvanını alan ilk üç hastaneden birisidir. Bu nedenle gebelerin normal doğum yapmalarını teşvik etmek amacı ile sağlık il Müdürlüğü katkıları ile kadın doğum servisimizde ve doğum salonunda çok ciddi çalışmalar yaptık. Tek kişilik doğum odaları oluşturduk ve gebelerin bir yakınları refakatinde insancıl bir ortamda doğum yapabilmelerini sağlamaya çalıştık. Anne ve bebek dostu bir hastane olarak emzirmeyi desteklediğimizi söylemek istiyorum. Covit 19'a karşı etkili olduğu konusunda Her bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besin, annesinin kendi sütüdür. Her annenin sütü, kendi bebeği için en uygun besindir.” dedi.


Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik , Hastane başhemşiresi Nejla Yeşilova , beraberindekiler ile birlikteki hasta hizmetleri ve sağlık otelciliği sorumlusu ile birlikte, 1-7 Ekim emzirme haftası etkinlikleri kapsamında kadın hastalıkları ve doğum servisinde anneleri ziyaret ettiler.


Hastanesi Başhekimi Doç. Dr.Çelik, Başhekim yardımcısı ,sağlık bakım hizmetleri müdürü ve hasta hizmetleri ve sağlık otelciliği sorumlusu ile birlikte, 1-7 Ekim emzirme haftası etkinlikleri kapsamında kadın hastalıkları ve doğum servisinde anneleri ziyaret ettiler. Çeşitli hediyeler vererek emzirmenin önemini anlattılar.
Emzirme haftası nedeni ile açıklama yapan Hastane Yöneticisi Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik “Ülkemizde, "Bebek Ölümleri"ni azaltmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından bu yana temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" yürütülmektedir. Böĺge Hastanesi olarak bu programlara aktif şekilde destek veriyoruz. Bilindiği gibi hastanemiz Anne ve Bebek Dostu Hastane ünvanlarını bir arada taşımaktadır ve ülkemizde Anne Dostu Hastane unvanını alan ilk üç hastaneden birisidir. Bu nedenle gebelerin normal doğum yapmalarını teşvik etmek amacı ile sağlık il Müdürlüğü katkıları ile kadın doğum servisimizde ve doğum salonunda çok ciddi çalışmalar yaptık. Tek kişilik doğum odaları oluşturduk ve gebelerin bir yakınları refakatinde insancıl bir ortamda doğum yapabilmelerini sağlamaya çalıştık. Anne ve bebek dostu bir hastane olarak emzirmeyi desteklediğimizi söylemek istiyorum. Covit 19'a karşı etkili olduğu konusunda Her bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besin, annesinin kendi sütüdür. Her annenin sütü, kendi bebeği için en uygun besindir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber