Filistin Devlet Başkanı Ankara'da

Van Haber 25.07.2023 - 19:26, Güncelleme: 25.07.2023 - 19:26
 

Filistin Devlet Başkanı Ankara'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Ankara'ya gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, resmi törenle karşılandıktan sonra ikili görüşmeye geçildi.

Bağımsız Filistin devletinin varlığı vurgulanacak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mahmud Abbas görüşmesinde iki devletli çözüme vurgu yapılması, 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına dair mesajın bir kez daha verilmesi bekleniyor. Ayrıca Ramazan döneminde Mescid-i Aksa'ya yapılan baskınların, Filistinli sivillere ve yerlerim yerlerine dönük saldırıların da ele alınacak konular arasında. Ortak basın toplantısı düzenlenecek Filistin ile ikili ticaret hacminin artırılmasına ilişkin adımlar da görüşmede gündeme gelecek. Liderler ortak basın toplantısı da düzenleyecek. Netanyahu'nun ziyareti ertelendi Bu arada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Türkiye'yi ziyaret edecekti ancak kalp pili takılan Netanyahu'nun ziyareti ileri bir tarihe ertelendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Ankara'ya gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, resmi törenle karşılandıktan sonra ikili görüşmeye geçildi.

Bağımsız Filistin devletinin varlığı vurgulanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mahmud Abbas görüşmesinde iki devletli çözüme vurgu yapılması, 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına dair mesajın bir kez daha verilmesi bekleniyor.

Ayrıca Ramazan döneminde Mescid-i Aksa'ya yapılan baskınların, Filistinli sivillere ve yerlerim yerlerine dönük saldırıların da ele alınacak konular arasında.
Ortak basın toplantısı düzenlenecek
Filistin ile ikili ticaret hacminin artırılmasına ilişkin adımlar da görüşmede gündeme gelecek. Liderler ortak basın toplantısı da düzenleyecek.

Netanyahu'nun ziyareti ertelendi
Bu arada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Türkiye'yi ziyaret edecekti ancak kalp pili takılan Netanyahu'nun ziyareti ileri bir tarihe ertelendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber