Edremit Yaylalarında Koyun Kırpma Mevsimi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.05.2020 - 15:14, Güncelleme: 31.05.2020 - 15:14
 

Edremit Yaylalarında Koyun Kırpma Mevsimi

İlimizin ve bölgemizin başlıca geçim kaynaklarından olan hayvancılıkta küçük baş hayvanlar için kabuk değiştirme zamanı. İlkbahar mevsimi bite dursun yazın başladığı bugünlerde yaylalarda koyunların kırpma ve yünlerini tazeleme işlemi devam ediyor. Söz konusu koyunların bir taraftan yeşil çimlerde oylatıldığı bir taraftan yünlerinin kırpıldığı Van'ın Edremit ilçesinin yukarı yaylalarında geçimlerini hayvancılıkla sürdüren bir aileye konuk olduk. Gazetemize konuşan çoban Şevket Şarban " Biz kendimizi bildik bileli hayvancılıkla meşgul oluyoruz. Yaz mevsiminin gelmesiyle, arkadaşım İbrahim Berge ile birlikte Ailece bu güzelim yaylalara hayvanlarımızı getirip hem otlamaları hemde dinlemelerini sağlıyoruz. Bu arada koyunların yünlerini kırparak onların daha güzel bir görünüme kavuşmalarını sağlıyoruz. Umarım bu yıl bizim açımızdan hayvanlarımız hem sağlıklı olur hem de etinden, sütünden ve yününden dolayı bereketli olur. Bize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı Size de ayrıca teşekkür ederiz " dedi. Bizlerde yün kırpma işlemi ardından küçük kuzular ile fotoğraf çektirip çobanların yanından ayrıldık. Haber Röportaj Ercan Ulutaş

İlimizin ve bölgemizin başlıca geçim kaynaklarından olan hayvancılıkta küçük baş hayvanlar için kabuk değiştirme zamanı.


İlkbahar mevsimi bite dursun yazın başladığı bugünlerde yaylalarda koyunların kırpma ve yünlerini tazeleme işlemi devam ediyor.

Söz konusu koyunların bir taraftan yeşil çimlerde oylatıldığı bir taraftan yünlerinin kırpıldığı Van'ın Edremit ilçesinin yukarı yaylalarında geçimlerini hayvancılıkla sürdüren bir aileye konuk olduk.

Gazetemize konuşan çoban Şevket Şarban " Biz kendimizi bildik bileli hayvancılıkla meşgul oluyoruz. Yaz mevsiminin gelmesiyle, arkadaşım İbrahim Berge ile birlikte Ailece bu güzelim yaylalara hayvanlarımızı getirip hem otlamaları hemde dinlemelerini sağlıyoruz. Bu arada koyunların yünlerini kırparak onların daha güzel bir görünüme kavuşmalarını sağlıyoruz. Umarım bu yıl bizim açımızdan hayvanlarımız hem sağlıklı olur hem de etinden, sütünden ve yününden dolayı bereketli olur. Bize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı Size de ayrıca teşekkür ederiz " dedi.

Bizlerde yün kırpma işlemi ardından küçük kuzular ile fotoğraf çektirip çobanların yanından ayrıldık.

Haber Röportaj
Ercan Ulutaş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber