Dünya Sağlık Örgütü'nden Sinovac'a onay

Siyaset 01.06.2021 - 18:29, Güncelleme: 01.06.2021 - 18:29
 

Dünya Sağlık Örgütü'nden Sinovac'a onay

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı Sinovac'ın acil kullanımına onay verdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye'de de kullanılan Çin tarafından geliştirilen CoronaVac aşısına acil kullanım onayı verdiğini açıkladı. DSÖ yaptığı açıklamada, CoronaVac'ın 18 yaş üstü yetişkinler için kullanılmasının uygun olduğunu ve 2 ila 4 hafta sonra ikinci dozun önerildiği belirtildi. CAN KAYBINDA YÜZDE 100, BULAŞTA YÜZDE 94 ETKİLİ Son olarak Endonezya'da 25 bin 374 sağlık çalışanının ikinci dozlarını aldıktan sonra 28 gün boyunca izlendiği araştırmada CoronaVac'ın can kaybını yüzde 100 önlediği, hastaneyi yatışlara karşı da yüzde 96 oranında koruma sağladığı açıklanmıştı. İzlenen grupta koronavirüs bulaşmasının yüzde 94 oranında önlendiği belirtilmişti.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı Sinovac'ın acil kullanımına onay verdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye'de de kullanılan Çin tarafından geliştirilen CoronaVac aşısına acil kullanım onayı verdiğini açıkladı.

DSÖ yaptığı açıklamada, CoronaVac'ın 18 yaş üstü yetişkinler için kullanılmasının uygun olduğunu ve 2 ila 4 hafta sonra ikinci dozun önerildiği belirtildi.

CAN KAYBINDA YÜZDE 100, BULAŞTA YÜZDE 94 ETKİLİ

Son olarak Endonezya'da 25 bin 374 sağlık çalışanının ikinci dozlarını aldıktan sonra 28 gün boyunca izlendiği araştırmada CoronaVac'ın can kaybını yüzde 100 önlediği, hastaneyi yatışlara karşı da yüzde 96 oranında koruma sağladığı açıklanmıştı. İzlenen grupta koronavirüs bulaşmasının yüzde 94 oranında önlendiği belirtilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber