Çatak'ta dev çekirgeler endişe yarattı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.06.2021 - 11:21, Güncelleme: 15.06.2021 - 11:21
 

Çatak'ta dev çekirgeler endişe yarattı

Van’ın Çatak ilçesinin yüksek yamaçlarında sürü halinde görülen çalı çekirgelerinin ekili alanlara zarar vermesinden endişe ediliyor.

Geçen hafta Muş’ta görülen dev çekirgeler bu defa Van’ın Çatak ilçesinde görüldü. Özellikle sarp ve dağlık kesimlerin yanı sıra Çatak ilçesine bağlı Akçabük Mahallesi ve yüksek kesimlerde görülen çekirge sürüleri, mahalle sakinlerini endişelendiriyor. Mahalle sakinleri, bu yıl havaların kurak gitmesiyle birlikte çekirgelerin yüksek kesimlerde ekili arazilere zarar verdiğini söyledi. Elle ilaçlamanın mümkün olmadığını ifade eden mahalle sakinleri, yetkililerin farklı bir yöntem bulmasını istedi. Yetkililer ise ilaçlama yapıldığını ve çekirgelerin ilaçlama sonrası azaldığını söyledi.
Van’ın Çatak ilçesinin yüksek yamaçlarında sürü halinde görülen çalı çekirgelerinin ekili alanlara zarar vermesinden endişe ediliyor.

Geçen hafta Muş’ta görülen dev çekirgeler bu defa Van’ın Çatak ilçesinde görüldü. Özellikle sarp ve dağlık kesimlerin yanı sıra Çatak ilçesine bağlı Akçabük Mahallesi ve yüksek kesimlerde görülen çekirge sürüleri, mahalle sakinlerini endişelendiriyor. Mahalle sakinleri, bu yıl havaların kurak gitmesiyle birlikte çekirgelerin yüksek kesimlerde ekili arazilere zarar verdiğini söyledi. Elle ilaçlamanın mümkün olmadığını ifade eden mahalle sakinleri, yetkililerin farklı bir yöntem bulmasını istedi.
Yetkililer ise ilaçlama yapıldığını ve çekirgelerin ilaçlama sonrası azaldığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber