Bakan Yanık'tan Fransa'ya Kınama

Van Haber 30.08.2023 - 00:33, Güncelleme: 30.08.2023 - 00:33
 

Bakan Yanık'tan Fransa'ya Kınama

Fransa’nın din ve vicdan özgürlüğünü kısıtlama ısrarı devam ediyor!

Kamusal alanda başörtüsü yasağından sonra şimdi de Fransa Eğitim Bakanlığı, ‘abaya’ olarak adlandırılan giysilerin okullarda giyilmesini yasaklamaya hazırlanıyor. Bu tutuma sert tepki gösteren Ak Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık “Bu tutumu kınıyorum. Fransa’yı din ve vicdan özgürlüğü ilkelerine uymaya davet ediyorum.” dedi.  Derya Yanık’ın açıklaması şöyle; “Kendi kendisine, ‘Özgürlükler ülkesi’ unvanı veren Fransa’da mezkur karar ancak sekter jakobinizmin ifadesi olabilir. Bu tutumu kınıyor; Fransa’yı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 9. Maddesinde garanti alınan din ve vicdan özgürlüğü ilkelerine uymaya davet ediyorum.”
Fransa’nın din ve vicdan özgürlüğünü kısıtlama ısrarı devam ediyor!

Kamusal alanda başörtüsü yasağından sonra şimdi de Fransa Eğitim Bakanlığı, ‘abaya’ olarak adlandırılan giysilerin okullarda giyilmesini yasaklamaya hazırlanıyor. Bu tutuma sert tepki gösteren Ak Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık “Bu tutumu kınıyorum. Fransa’yı din ve vicdan özgürlüğü ilkelerine uymaya davet ediyorum.” dedi. 


Derya Yanık’ın açıklaması şöyle;
“Kendi kendisine, ‘Özgürlükler ülkesi’ unvanı veren Fransa’da mezkur karar ancak sekter jakobinizmin ifadesi olabilir. Bu tutumu kınıyor; Fransa’yı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 9. Maddesinde garanti alınan din ve vicdan özgürlüğü ilkelerine uymaya davet ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber