2 Nisan'a Özel Van'ın Kurtuluş Dergisi Çıktı

Van Haber 05.04.2024 - 11:54, Güncelleme: 05.04.2024 - 11:54
 

2 Nisan'a Özel Van'ın Kurtuluş Dergisi Çıktı

Turkuaz Edebiyat ve Kültür Dergisi ‘Van’ın kurtuluşu’ özel sayısı çıktı.

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çıkarılan Turkuaz Edebiyat ve Kültür Dergisi 2 Nisan Van’ın kurtuluşu nedeniyle özel sayısını çıkardı.    Turkuaz Edebiyat ve Kültür Dergisi’nin, Van’ın bu anlamlı gününe saygı duruşunda bulunarak hazırladığı 2 Nisan özel sayısı, Van’ı daha yakından tanımak ve bu kadim şehrin ruhunu hissetmek için derginin bu özel sayısında Van’ın tarihi ve kültürel mirasına dair bilgilendirici makaleler, şehrin doğal güzelliklerini anlatan büyüleyici fotoğraflar ve Van’ın önde gelen yazarlarının kaleminden etkileyici hikâyeler yer aldığı belirtildi. Derginin bu özel sayısında Van’ın tarihi ve kültürel mirasına dair bilgilendirici makaleler, şehrin doğal güzelliklerini anlatan büyüleyici fotoğraflar ve Van’ın önde gelen yazarlarının kaleminden etkileyici hikâyeler yer aldığını belirten Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Merhaba Değerli Turkuaz Okurları, Bugün, Anadolu’nun kadim şehirlerinden biri olan Van’ın, işgalcilere karşı destansı direnişinin 106. Yıl dönümünü kutluyoruz. Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan, misafirperverliği, mertliği ve yiğitliğiyle nam salan Van, 2 Nisan 1918’de işgalcilere karşı kahramanca bir mücadeleye girişmiştir. Kadın, erkek, yaşlı, genç demeden omuz omuza vererek, zor şartlara rağmen bağımsızlıklarını korumak için canla başla savaşan Vanlılar, asla boyun eğmemişlerdir. Bu kutlu mücadelede şehit düşen ve gazi olan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Van, sadece tarihi ve kültürüyle değil, doğal güzellikleriyle de göz kamaştırmaktadır. Eşsiz gölü, heybetli dağları ve yemyeşil vadileri ile her yıl milyonlarca turisti cezbeden Van, ülkemiz turizminin önemli bir merkezidir. Bu vesileyle Van’ın 2 Nisan Kurtuluş Gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bu özel günde, Van’ın tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle ilgili kapsamlı bir dosya hazırlayan Turkuaz Edebiyat ve Kültür Dergisi’nin editör ve yayın ekibini de tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı. Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler 
Turkuaz Edebiyat ve Kültür Dergisi ‘Van’ın kurtuluşu’ özel sayısı çıktı.
Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çıkarılan Turkuaz Edebiyat ve Kültür Dergisi 2 Nisan Van’ın kurtuluşu nedeniyle özel sayısını çıkardı. 
 
Turkuaz Edebiyat ve Kültür Dergisi’nin, Van’ın bu anlamlı gününe saygı duruşunda bulunarak hazırladığı 2 Nisan özel sayısı, Van’ı daha yakından tanımak ve bu kadim şehrin ruhunu hissetmek için derginin bu özel sayısında Van’ın tarihi ve kültürel mirasına dair bilgilendirici makaleler, şehrin doğal güzelliklerini anlatan büyüleyici fotoğraflar ve Van’ın önde gelen yazarlarının kaleminden etkileyici hikâyeler yer aldığı belirtildi.
Derginin bu özel sayısında Van’ın tarihi ve kültürel mirasına dair bilgilendirici makaleler, şehrin doğal güzelliklerini anlatan büyüleyici fotoğraflar ve Van’ın önde gelen yazarlarının kaleminden etkileyici hikâyeler yer aldığını belirten Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Merhaba Değerli Turkuaz Okurları, Bugün, Anadolu’nun kadim şehirlerinden biri olan Van’ın, işgalcilere karşı destansı direnişinin 106. Yıl dönümünü kutluyoruz. Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan, misafirperverliği, mertliği ve yiğitliğiyle nam salan Van, 2 Nisan 1918’de işgalcilere karşı kahramanca bir mücadeleye girişmiştir. Kadın, erkek, yaşlı, genç demeden omuz omuza vererek, zor şartlara rağmen bağımsızlıklarını korumak için canla başla savaşan Vanlılar, asla boyun eğmemişlerdir. Bu kutlu mücadelede şehit düşen ve gazi olan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Van, sadece tarihi ve kültürüyle değil, doğal güzellikleriyle de göz kamaştırmaktadır. Eşsiz gölü, heybetli dağları ve yemyeşil vadileri ile her yıl milyonlarca turisti cezbeden Van, ülkemiz turizminin önemli bir merkezidir. Bu vesileyle Van’ın 2 Nisan Kurtuluş Gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bu özel günde, Van’ın tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle ilgili kapsamlı bir dosya hazırlayan Turkuaz Edebiyat ve Kültür Dergisi’nin editör ve yayın ekibini de tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber