ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ (Z) KÜTÜPHANELERİN İKİNCİSİ NECİP FAZIL KISAKÜREK ANADOLU LİSESİ’NDE AÇILDI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.12.2017 - 14:23, Güncelleme: 14.12.2017 - 14:23
 

ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ (Z) KÜTÜPHANELERİN İKİNCİSİ NECİP FAZIL KISAKÜREK ANADOLU LİSESİ’NDE AÇILDI

İpekyolu Belediyesi’nce Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nde yaptırılan Zenginleştirilmiş (Z) Kütüphane törenle hizmete açıldı. Törende bir konuşma yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Cemil Öztürk,’’ Belediyemizce ilçe genelinde 10 okulda yapılan Z kütüphanelerin ilkinin Mimar Sinan İlk ve Orta Okulu’nda hizmete açıldığını ve büyük ilgi gördüğünü belirterek, zincirin ikinci halkası olan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Z kütüphanesinin modern görünümü ve kullanışlılığı ile fark yaratacağını söyledi. Okumaya ve bilgiye ulaşmada kütüphanelerin öneminin büyük olduğunu vurgulayan Öztürk, günümüz şartlarında öğrencilere sadece kitap ile eğitim vermek, öğrenme faaliyetlerini sadece kitap ile desteklemek yerine, Z-Kütüphane olarak tanımlanan, zenginleştirilmiş kütüphane kavramının hayata geçirildiğini vurguladı. Öztürk’’Bugün hizmete açılan ve 141 metrekarelik alana yapılan Z kütüphanede; 1 adet duvara monte OKU şeklindeki kitaplık,1500 adet kitap, 1 adet dünya konseptli kitaplık,6 adet duvar tipi ağaç kitaplık, 2 adet duvar kitaplık, 2 adet duvar tipi radüslü kitaplık, 1 adet lotus orta kitaplık, 2 adet ağaç form orta kitaplık, 6 adet kare masa, 4 adet lotus çeyrek puf, 2 adet çeyrek daire kitaplıkla bitişik dörtlü bilgisayar masası,1 adet çeyrek oval banko, 33 adet sandalye, 2 adet beşli orta kitaplık, 6 adet duvar pano seti bulunuyor. Başkan Vekili Öztürk açılışın ardından öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek onlarla sohbet etti, talep ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı, branşlarında başarılı olan sporcuları tebrik etti. 

İpekyolu Belediyesi’nce Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nde yaptırılan Zenginleştirilmiş (Z) Kütüphane törenle hizmete açıldı.

Törende bir konuşma yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Cemil Öztürk,’’ Belediyemizce ilçe genelinde 10 okulda yapılan Z kütüphanelerin ilkinin Mimar Sinan İlk ve Orta Okulu’nda hizmete açıldığını ve büyük ilgi gördüğünü belirterek, zincirin ikinci halkası olan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Z kütüphanesinin modern görünümü ve kullanışlılığı ile fark yaratacağını söyledi.

Okumaya ve bilgiye ulaşmada kütüphanelerin öneminin büyük olduğunu vurgulayan Öztürk, günümüz şartlarında öğrencilere sadece kitap ile eğitim vermek, öğrenme faaliyetlerini sadece kitap ile desteklemek yerine, Z-Kütüphane olarak tanımlanan, zenginleştirilmiş kütüphane kavramının hayata geçirildiğini vurguladı.

Öztürk’’Bugün hizmete açılan ve 141 metrekarelik alana yapılan Z kütüphanede; 1 adet duvara monte OKU şeklindeki kitaplık,1500 adet kitap, 1 adet dünya konseptli kitaplık,6 adet duvar tipi ağaç kitaplık, 2 adet duvar kitaplık, 2 adet duvar tipi radüslü kitaplık, 1 adet lotus orta kitaplık, 2 adet ağaç form orta kitaplık, 6 adet kare masa, 4 adet lotus çeyrek puf, 2 adet çeyrek daire kitaplıkla bitişik dörtlü bilgisayar masası,1 adet çeyrek oval banko, 33 adet sandalye, 2 adet beşli orta kitaplık, 6 adet duvar pano seti bulunuyor.

Başkan Vekili Öztürk açılışın ardından öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek onlarla sohbet etti, talep ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı, branşlarında başarılı olan sporcuları tebrik etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber