YENİTÜRK’ÜN VANSPOR'A OLAN AŞKI

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.04.2019 - 21:25, Güncelleme: 16.04.2019 - 21:25
 

YENİTÜRK’ÜN VANSPOR'A OLAN AŞKI

Servet YENİTÜRK herkes onun iş adamı, hastane sahibi, siyasetçi olarak bilir. Aslında onun birçok şapkası ve kimliği bulunmaktadır. Bir önceki dönem Tuşba Belediye Başkan adayı olarak biliyoruz. Belediye Başkan adaylığının yer verilmemesinden sonra kendisi gövde gösterisi yaparak inanılmaz bir araç konvoyuyla karşılanmış Tuşba ilçesi bağımsız aday olacağını ilan etmişti. Bir siyasetçinin bu kadar kalabalık bir araç konvoyu ile karşılandığını halen görmedim. Cumhurbaşkanımız dönemin Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, bizzat kendisini arayarak "Tuşba ilçesi sizin bölgeniz kazandır gel, sizinle daha çok işimiz var" demişti kendisine. Ama bundan ziyade son zamanlarda Büyükşehir Belediye Vanspor kulüp başkanlığı, yaptığı çıkış ve açıklamalarla bomba gibi gündeme geldiğini biliyoruz. Siyasetten ne kadar önünü kapatılmaya çalışsalar da o yılmadı kişiliğinden asla taviz vermedi. Servet YENİTÜRK Büyükşehir Belediye Vanspor’un en kötü döneminde zarar ettiğini bildiği halde, gözünü kırpmadan bu görevi teslim aldı. Hiçbir Van'lı iş adamı bu görevi istemezken Servet YENİTÜRK gözünü kırpmadan bunca yoğun işleri arasından bu işe atıldı. Bu işi başarıyla sonuna kadar sürdürecekti. Ayırdığı mesai verdiği maddi desteğin haddi hesabı yok, ailesini ve tüm işlerini, şirketlerini ihmal ederek bütün varını yoğunu adeta gecesini gündüzünü Vanspor'un peşinden harcadı. Vanspor bir yerlere geldi mi evet geldi, Vanspor çok konuşuldu olmayacak kadar taraftar topladı, seyircisi yok küsmüştü. Büyükşehir Belediye Vanspor görsel ve sosyal medyada, basın da defalarca gündeme geldi ve özellikle Van’ımızın tanıtımına çok katkıda bulunmuş müsabakaların olduğu haftalarda Van’daki oteller doldu taştı. B.B. Vanspor kayda değer bir yere geldi fakat Van’da ne kadar ayak oyunları oynansa bile Servet YENİTÜRK yolundan asla geri dönmeyeceğini bildiğimiz bir şahsiyettir. Geçenlerde yaptığı açıklamada B.B. Vanspor görevinden istifa ettiği üzere bu haber bütün kentin gündemine oturdu. Fakat bu ilde yaşayan iş adamlarından hiçbir kimse çıkıp bu göreve talip olmadı. Taraftarları tarafından Servet Baba diye ağlamaları bizi bırakma demeleri ve bağırmaları tezahüratları halen kulağımda çınlıyor. Futbolcuların ve yönetimin ardından ağladığını Servet YENİTÜRK iyi bir baba, iyi bir yönetici, iyi bir iş adamı, iyi bir Van sever, iyi bir Vanspor kulüp başkanıdır. Servet YENİTÜRK gibi saygın kişilerin ve bu kente aşık olan iş adamlarımızın sayısı artması gerek diye düşünüyorum. Eğer ki B.B. Vanspor'a olan ilgisi ve yoğun harcadığı mesaisinden başını kaldırıp etrafa bakmış olsaydı şuan inanıyorum ki, Van Büyükşehir veya Tuşba Belediyesi Başkan adayı olması herkesin malumudur Türk futbol tarihinde 2 kulüp başkanının bu kadar eziyet ve sıkıntı çektiğini biliyorum. Fenerbahçe Başkanı Aziz YILDIRIM ve Servet YENİTÜRK’tür. Erhan UĞURLU

Servet YENİTÜRK herkes onun iş adamı, hastane sahibi, siyasetçi olarak bilir. Aslında onun birçok şapkası ve kimliği bulunmaktadır. Bir önceki dönem Tuşba Belediye Başkan adayı olarak biliyoruz. Belediye Başkan adaylığının yer verilmemesinden sonra kendisi gövde gösterisi yaparak inanılmaz bir araç konvoyuyla karşılanmış Tuşba ilçesi bağımsız aday olacağını ilan etmişti. Bir siyasetçinin bu kadar kalabalık bir araç konvoyu ile karşılandığını halen görmedim. Cumhurbaşkanımız dönemin Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, bizzat kendisini arayarak "Tuşba ilçesi sizin bölgeniz kazandır gel, sizinle daha çok işimiz var" demişti kendisine.
Ama bundan ziyade son zamanlarda Büyükşehir Belediye Vanspor kulüp başkanlığı, yaptığı çıkış ve açıklamalarla bomba gibi gündeme geldiğini biliyoruz. Siyasetten ne kadar önünü kapatılmaya çalışsalar da o yılmadı kişiliğinden asla taviz vermedi. Servet YENİTÜRK Büyükşehir Belediye Vanspor’un en kötü döneminde zarar ettiğini bildiği halde, gözünü kırpmadan bu görevi teslim aldı. Hiçbir Van'lı iş adamı bu görevi istemezken Servet YENİTÜRK gözünü kırpmadan bunca yoğun işleri arasından bu işe atıldı. Bu işi başarıyla sonuna kadar sürdürecekti. Ayırdığı mesai verdiği maddi desteğin haddi hesabı yok, ailesini ve tüm işlerini, şirketlerini ihmal ederek bütün varını yoğunu adeta gecesini gündüzünü Vanspor'un peşinden harcadı.
Vanspor bir yerlere geldi mi evet geldi, Vanspor çok konuşuldu olmayacak kadar taraftar topladı, seyircisi yok küsmüştü. Büyükşehir Belediye Vanspor görsel ve sosyal medyada, basın da defalarca gündeme geldi ve özellikle Van’ımızın tanıtımına çok katkıda bulunmuş müsabakaların olduğu haftalarda Van’daki oteller doldu taştı. B.B. Vanspor kayda değer bir yere geldi fakat Van’da ne kadar ayak oyunları oynansa bile Servet YENİTÜRK yolundan asla geri dönmeyeceğini bildiğimiz bir şahsiyettir.
Geçenlerde yaptığı açıklamada B.B. Vanspor görevinden istifa ettiği üzere bu haber bütün kentin gündemine oturdu. Fakat bu ilde yaşayan iş adamlarından hiçbir kimse çıkıp bu göreve talip olmadı. Taraftarları tarafından Servet Baba diye ağlamaları bizi bırakma demeleri ve bağırmaları tezahüratları halen kulağımda çınlıyor. Futbolcuların ve yönetimin ardından ağladığını Servet YENİTÜRK iyi bir baba, iyi bir yönetici, iyi bir iş adamı, iyi bir Van sever, iyi bir Vanspor kulüp başkanıdır.
Servet YENİTÜRK gibi saygın kişilerin ve bu kente aşık olan iş adamlarımızın sayısı artması gerek diye düşünüyorum. Eğer ki B.B. Vanspor'a olan ilgisi ve yoğun harcadığı mesaisinden başını kaldırıp etrafa bakmış olsaydı şuan inanıyorum ki, Van Büyükşehir veya Tuşba Belediyesi Başkan adayı olması herkesin malumudur
Türk futbol tarihinde 2 kulüp başkanının bu kadar eziyet ve sıkıntı çektiğini biliyorum. Fenerbahçe Başkanı Aziz YILDIRIM ve Servet YENİTÜRK’tür.

Erhan UĞURLU

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber