Yeni Nesil Eski Siyasetçileri Tanımıyor

Siyaset 27.05.2022 - 18:48, Güncelleme: 27.05.2022 - 18:48
 

Yeni Nesil Eski Siyasetçileri Tanımıyor

Millet haber ajansı olarak Malatya sokaklarında eski devlet başkanlarını Malatyalılara sorduk. İlginç cevaplar aldık.

    8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, eski Başbakan Necmettin Erbakan,9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Başbakan Mesut Yılmaz’ ı yaşlılar unutmadı, gençler ise tanımıyor.   “Kaçmak çözüm değil mücadele etmeliyiz” Gençlerin yaş ve güncel siyaset nedenlerinde dolayı geçmiş siyasete de ilgisiz olduklarını ve çözümü ülkeyi terk etmekte bulduklarını belirten vatandaşlar, “Gençler siyasetçilerin kim olduğuyla değil neler yaptıklarına daha çok ilgililer tabi ki bu konu da yaş itibarı ile günümüzü kapsıyor. Bunun dışında güncel siyasetin yarattığı olumsuz havadan ve ekonomik sorunlardan bunalmış durumdalar. Bu nedenle en kısa yoldan yurt dışına çımanın kısaca ülkeyi terk etmenin yollarına bakıyorlar. Bu konuda hak vermemezlik yapamıyoruz fakat doğru da bulmuyoruz. Neticede bu ülkenin geleceği gençlerimiz ve kaçmak çözüm değil mücadele etmeliyiz” dedi.   En büyük etken kuşak farkı Yaş ve dönem itibarı ile farklılıklardan bahseden yaşlılar, “Bizler yaş itibarı ile Turgut Özal’ı, Necmettin Erbakan’ı yani hemen hemen hepsini tanıyoruz. O dönemlerle şimdiler bir değil. Siyasette artık yanlışa bile doğru denebiliyor. Ben memur emeklisiyim bizlere ilk maaşımızı veren rahmetli Erbakan’dı. Kendisi büyük bir siyasetçiydi yaş itibarı ile o dönemleri gördük şimdi eski dense de bizim neslin siyasetçileri onlardı. Şimdilerde tabi ki siyaset de nesil de değişti. Yeni nesil geçim sıkıntısından siyasetle pek ilgilenemiyor. İlgilenmek isteyen ise bu günün koşullarında konuşmaktan kaçınıyor” şeklinde konuştu.   “Önceliklerimiz farklı” Önceliklerinin farklı olduğunu belirten gençler, “Öğrenci olduğumuz için önceliklerimiz farklı ve bu tür eski ve yeni fark etmeksizin siyasetle pek ilgilenmiyoruz açıkçası. Bizim için öncelik daha çok derslerimiz. Ancak tabi ki ilerleyen yıllarda bu konulara ağırlık vermek ve daha bilgili olmak istiyoruz. Neticede kendi ülkemizin tarihinden bahsediyoruz. Geçmişini bilmeyen birinin gelecekte iyi kararlar alması beklenemez. Doğrusu bilgimiz bu konuda isimlerden ibaret çünkü hem dönem farkı hem de öncelikler bizlerin düşüncelerinde daha etkili oluyor” ifadelerini kullandı.
Millet haber ajansı olarak Malatya sokaklarında eski devlet başkanlarını Malatyalılara sorduk. İlginç cevaplar aldık.

 

  8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, eski Başbakan Necmettin Erbakan,9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Başbakan Mesut Yılmaz’ ı yaşlılar unutmadı, gençler ise tanımıyor.

 

“Kaçmak çözüm değil mücadele etmeliyiz”

Gençlerin yaş ve güncel siyaset nedenlerinde dolayı geçmiş siyasete de ilgisiz olduklarını ve çözümü ülkeyi terk etmekte bulduklarını belirten vatandaşlar, “Gençler siyasetçilerin kim olduğuyla değil neler yaptıklarına daha çok ilgililer tabi ki bu konu da yaş itibarı ile günümüzü kapsıyor. Bunun dışında güncel siyasetin yarattığı olumsuz havadan ve ekonomik sorunlardan bunalmış durumdalar. Bu nedenle en kısa yoldan yurt dışına çımanın kısaca ülkeyi terk etmenin yollarına bakıyorlar. Bu konuda hak vermemezlik yapamıyoruz fakat doğru da bulmuyoruz. Neticede bu ülkenin geleceği gençlerimiz ve kaçmak çözüm değil mücadele etmeliyiz” dedi.

 

En büyük etken kuşak farkı

Yaş ve dönem itibarı ile farklılıklardan bahseden yaşlılar, “Bizler yaş itibarı ile Turgut Özal’ı, Necmettin Erbakan’ı yani hemen hemen hepsini tanıyoruz. O dönemlerle şimdiler bir değil. Siyasette artık yanlışa bile doğru denebiliyor. Ben memur emeklisiyim bizlere ilk maaşımızı veren rahmetli Erbakan’dı. Kendisi büyük bir siyasetçiydi yaş itibarı ile o dönemleri gördük şimdi eski dense de bizim neslin siyasetçileri onlardı. Şimdilerde tabi ki siyaset de nesil de değişti. Yeni nesil geçim sıkıntısından siyasetle pek ilgilenemiyor. İlgilenmek isteyen ise bu günün koşullarında konuşmaktan kaçınıyor” şeklinde konuştu.

 

“Önceliklerimiz farklı”

Önceliklerinin farklı olduğunu belirten gençler, “Öğrenci olduğumuz için önceliklerimiz farklı ve bu tür eski ve yeni fark etmeksizin siyasetle pek ilgilenmiyoruz açıkçası. Bizim için öncelik daha çok derslerimiz. Ancak tabi ki ilerleyen yıllarda bu konulara ağırlık vermek ve daha bilgili olmak istiyoruz. Neticede kendi ülkemizin tarihinden bahsediyoruz. Geçmişini bilmeyen birinin gelecekte iyi kararlar alması beklenemez. Doğrusu bilgimiz bu konuda isimlerden ibaret çünkü hem dönem farkı hem de öncelikler bizlerin düşüncelerinde daha etkili oluyor” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber