VEDAŞ Bölge halkının canını yakmaya devam ediyor

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.06.2021 - 11:28, Güncelleme: 21.06.2021 - 11:28
 

VEDAŞ Bölge halkının canını yakmaya devam ediyor

Türkiye’deki elektrik üretimi özel sektöre verilmesiyle beraber, Doğu Anadolu Bölgesinde haksız yere kesilen kayıp kaçak cezaları elektrik tüketicilerini canından bezdirmiş durumda.

Van, Muş, Hakkari, Bitlis illerinde elektrik dağıtım hizmeti veren Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ), özellikle son bir yıl içerisinde abonelerine kayıp kaçak bedeli adı altında yaptığı cezai uygulamalar ile bölge halkının kanayan yarası haline geldi. Gazetemize gelen bilgilere göre, VEDAŞ’ın yıllarca kullanılmayan metruk yapılara bile kayıp kaçak cezası uyguladığı abonelerin cezai uygulamaya itiraz için gittiklerinde firma yetkililerinin çok aciz bir savunmayla “ Şüphe üzerine bu cezayı kestik, itirazınız varsa mahkemeye gidin” ifadeleri adeta bölge halkına yapılan bezdirme politikasıdır. VEDAŞ’ın bu akıl almaz uygulamalarına karşı vatandaşlar ilgili mercilerin derhal harekete geçmesini, konu ile müfettiş görevlendirmesini talep ettiler.   “HACIBEKİR MAHALLESİ’NDE HALK İSYAN ETTİ”  Son yıllarda Akıllı Sayaç uygulamasından sonra binlerce elektrik tüketicilerin yoğun şikayetlerine cevap veremeyen VEDAŞ, şimdi de,  kurum içerisinde kayıp kaçak birimi oluşturarak, prim üzerine personel çalıştırmaya başladı. Bu durumun gittikçe trajikomik bir hal almaya başladı.  Hergün ayrı noktalarda kayıp kaçak tespitini bulamayan çalışanlar, prim elde edebilmek için aboneleri ceza yağmuruna tutuyor.  “KENTİN ETİKETİNE HIRSIZLIK İMAJI”  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yönetmenliğini öne sürerek, direklere çıkarılan sayaçların hem çevre kirliliğine hem de, kentin etiketine hırsızlık damgasını vurduğunu öne süren vatandaşlar” Bu uygulama Türkiye’nin hiçbir yerinde yoktur. Sanayi şehri büyük metropol yerlerde inanılmaz kaçaklar varken, düzenli olarak her ay ödediğimiz faturalarımıza rağmen, bize bu zulmü reva gördüler. Kendi şikayetlerimizi belirtecek tek bir muhatap bulamıyoruz. Her bir Amir, Şef, Müdür ve yetkili pozisyonunda görülen kişiler topu birbirlerine atıyorlar. “BECERİKSİZLİKLERİNİ TÜKETİCİLERE MAL ETMEYE ÇALIŞIYORLAR” Hacıbekir ve Vali Mithat Bey Mahallelerinde yaşayan halk” Bölgedeki kayıp kaçak oranlarını yüksek tutarak kendi istismarını ve beceriksizliğini örtmenin kaygısı ile hareket etmekte olan VEDAŞ, bir yandan bölge halkını karalarken, öte yandan hileli bir beyanla devletten kayıp-kaçak bedeli tahsil etmeyi hedeflemektedir. Bütün bu gerçeklikler ortada dururken, VEDAŞ’ın bölge halkını sürekli olarak suçlayıcı ve rencide edici beyanlardan kaçınmaya, Enerji Bakanlığı ve EPDK’nın kurumu denetleyerek, keyfi ve haksız uygulamalarına son vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullanarak sitemlerini dile getirdiler. ÖZEL HABER
Türkiye’deki elektrik üretimi özel sektöre verilmesiyle beraber, Doğu Anadolu Bölgesinde haksız yere kesilen kayıp kaçak cezaları elektrik tüketicilerini canından bezdirmiş durumda.

Van, Muş, Hakkari, Bitlis illerinde elektrik dağıtım hizmeti veren Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ), özellikle son bir yıl içerisinde abonelerine kayıp kaçak bedeli adı altında yaptığı cezai uygulamalar ile bölge halkının kanayan yarası haline geldi.
Gazetemize gelen bilgilere göre, VEDAŞ’ın yıllarca kullanılmayan metruk yapılara bile kayıp kaçak cezası uyguladığı abonelerin cezai uygulamaya itiraz için gittiklerinde firma yetkililerinin çok aciz bir savunmayla “ Şüphe üzerine bu cezayı kestik, itirazınız varsa mahkemeye gidin” ifadeleri adeta bölge halkına yapılan bezdirme politikasıdır. VEDAŞ’ın bu akıl almaz uygulamalarına karşı vatandaşlar ilgili mercilerin derhal harekete geçmesini, konu ile müfettiş görevlendirmesini talep ettiler.  

“HACIBEKİR MAHALLESİ’NDE HALK İSYAN ETTİ” 
Son yıllarda Akıllı Sayaç uygulamasından sonra binlerce elektrik tüketicilerin yoğun şikayetlerine cevap veremeyen VEDAŞ, şimdi de,  kurum içerisinde kayıp kaçak birimi oluşturarak, prim üzerine personel çalıştırmaya başladı. Bu durumun gittikçe trajikomik bir hal almaya başladı.  Hergün ayrı noktalarda kayıp kaçak tespitini bulamayan çalışanlar, prim elde edebilmek için aboneleri ceza yağmuruna tutuyor. 

“KENTİN ETİKETİNE HIRSIZLIK İMAJI” 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yönetmenliğini öne sürerek, direklere çıkarılan sayaçların hem çevre kirliliğine hem de, kentin etiketine hırsızlık damgasını vurduğunu öne süren vatandaşlar” Bu uygulama Türkiye’nin hiçbir yerinde yoktur. Sanayi şehri büyük metropol yerlerde inanılmaz kaçaklar varken, düzenli olarak her ay ödediğimiz faturalarımıza rağmen, bize bu zulmü reva gördüler. Kendi şikayetlerimizi belirtecek tek bir muhatap bulamıyoruz. Her bir Amir, Şef, Müdür ve yetkili pozisyonunda görülen kişiler topu birbirlerine atıyorlar.

“BECERİKSİZLİKLERİNİ TÜKETİCİLERE MAL ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”
Hacıbekir ve Vali Mithat Bey Mahallelerinde yaşayan halk” Bölgedeki kayıp kaçak oranlarını yüksek tutarak kendi istismarını ve beceriksizliğini örtmenin kaygısı ile hareket etmekte olan VEDAŞ, bir yandan bölge halkını karalarken, öte yandan hileli bir beyanla devletten kayıp-kaçak bedeli tahsil etmeyi hedeflemektedir. Bütün bu gerçeklikler ortada dururken, VEDAŞ’ın bölge halkını sürekli olarak suçlayıcı ve rencide edici beyanlardan kaçınmaya, Enerji Bakanlığı ve EPDK’nın kurumu denetleyerek, keyfi ve haksız uygulamalarına son vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullanarak sitemlerini dile getirdiler.

ÖZEL HABER

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber