Vanlı Rektör istiyoruz!..

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.02.2019 - 01:35, Güncelleme: 17.02.2019 - 01:35
 

Vanlı Rektör istiyoruz!..

Ehliyetli, nitelikli, vizyon sahibi olan vanlı bir rektör istiyoruz. Medeniyetin Başkenti olan Van'da Üniversite Rektörünün vanlı olması sorumluluk duygusu ile hareket ederek görevini sahiplenmesi ve üniversitenin şehirle bütünleşmesine daha çok katkı sağlayacaktır. Vanlı bir Rektör'ün şehirdeki iş adamları, siyasiler, sivil toplum örgütleri ile işbirliği kurarak üniversiteye katkı sağlaması daha üst seviyede olacaktır.  Bir milyon ikiyüz bin nüfusu olan ilimizin değerlerine sahip çıkmak hepimizin sosyal sorumluluğudur. Bu sorumluluk duygusuyla hareket ederken, hiçbir zaman mikro milliyetçilik yapmadan ilimize katkı sunacak Akademisyenlere ve Bürokratlara ,sahip çıkmaktır. Dışarıdan gelen yöneticilerin Van'ı tanımadan hizmet etme imkanları zaman alıyor. Birçok hata yama risk oranını yükseltiyor. Bu anlamda okumuş her bir insan kendi içinde bir değerdir. Üst düzey yöneticilikte memleketinde hizmet etmesi daha özverili olur. Geçmişe bakarsak İthal atanan yöneticilerin görev sürelerinde sadece mesai saatlerini geçirmede yoğunlaştıklarını görürüz. Ülkemizde kaç tane vanlı Vali, kaymakam üst düzey bürokratımız vardır. Vakit Van'lıya sahip çıkma vaktidir. 40 yıl boyunca üniversiteyi yönetenlerin içinde hiçmi Vanlı olamazdı. Artık yeni yüzlere yeni vizyonlara bu memleketin degerli evlatlarına ihtiyaç vardır. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi" Metal yorgunluğu olanlar köşelerine çekilmelidir" Metal yorgunluk önemlidir. Bu nedenle yeni vizyonlara ihtıyaç vardır. Nisan ayı itibariyle sayın Peyami Battal'a hizmetlerinden dolayı teşekkür edilerek yerine Vanlı bir Rektörün getirilmesi Van halkının ortak arzusu ve temennisidir.


Ehliyetli, nitelikli, vizyon sahibi olan vanlı bir rektör istiyoruz.
Medeniyetin Başkenti olan Van'da Üniversite Rektörünün vanlı olması sorumluluk duygusu ile hareket ederek görevini sahiplenmesi ve üniversitenin şehirle bütünleşmesine daha çok katkı sağlayacaktır. Vanlı bir Rektör'ün şehirdeki iş adamları, siyasiler, sivil toplum örgütleri ile işbirliği kurarak üniversiteye katkı sağlaması daha üst seviyede olacaktır. 
Bir milyon ikiyüz bin nüfusu olan ilimizin değerlerine sahip çıkmak hepimizin sosyal sorumluluğudur.
Bu sorumluluk duygusuyla hareket ederken, hiçbir zaman mikro milliyetçilik yapmadan ilimize katkı sunacak Akademisyenlere ve Bürokratlara ,sahip çıkmaktır.
Dışarıdan gelen yöneticilerin Van'ı tanımadan hizmet etme imkanları zaman alıyor. Birçok hata yama risk oranını yükseltiyor. Bu anlamda okumuş her bir insan kendi içinde bir değerdir. Üst düzey yöneticilikte memleketinde hizmet etmesi daha özverili olur. Geçmişe bakarsak İthal atanan yöneticilerin görev sürelerinde sadece mesai saatlerini geçirmede yoğunlaştıklarını görürüz.
Ülkemizde kaç tane vanlı Vali, kaymakam üst düzey bürokratımız vardır.
Vakit Van'lıya sahip çıkma vaktidir. 40 yıl boyunca üniversiteyi yönetenlerin içinde hiçmi Vanlı olamazdı. Artık yeni yüzlere yeni vizyonlara bu memleketin degerli evlatlarına ihtiyaç vardır. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi" Metal yorgunluğu olanlar köşelerine çekilmelidir" Metal yorgunluk önemlidir. Bu nedenle yeni vizyonlara ihtıyaç vardır. Nisan ayı itibariyle sayın Peyami Battal'a hizmetlerinden dolayı teşekkür edilerek yerine Vanlı bir Rektörün getirilmesi Van halkının ortak arzusu ve temennisidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber