Van’da Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Proğramı Düzenlendi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.03.2019 - 15:00, Güncelleme: 13.03.2019 - 15:00
 

Van’da Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Proğramı Düzenlendi

Van’da 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolaysıyla program düzenlendi. Van’da 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolaysıyla program düzenlendi. Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 98. yıl dönümü nedeniyle bir program gerçekleştirildi. Tiyatro Müdürlüğü Konferans sonunda düzenlenen program, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayarak, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Slayt, şiir ve oratoryo dinletisi ile sürdürülen program da, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazma serüveni oratoryo gösterisi ile anlatıldı. Daha sonra il genelinde, ilk ve ortaokullarda anma yıl dönümleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Van Vali Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Sinan Aslan, AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan tarafından öğrencilere takdim edilen hediyelerin ardından çekilen hatıra fotoğraf ile program sona erdi.

Van’da 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolaysıyla program düzenlendi.

Van’da 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolaysıyla program düzenlendi.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 98. yıl dönümü nedeniyle bir program gerçekleştirildi. Tiyatro Müdürlüğü Konferans sonunda düzenlenen program, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayarak, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Slayt, şiir ve oratoryo dinletisi ile sürdürülen program da, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazma serüveni oratoryo gösterisi ile anlatıldı.

Daha sonra il genelinde, ilk ve ortaokullarda anma yıl dönümleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Van Vali Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Sinan Aslan, AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan tarafından öğrencilere takdim edilen hediyelerin ardından çekilen hatıra fotoğraf ile program sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber