Van’ da İlk Defa Düzenlenen Eskrim Mücadelesinde Minikler Madalyalarını Aldı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.04.2019 - 17:36, Güncelleme: 30.04.2019 - 17:36
 

Van’ da İlk Defa Düzenlenen Eskrim Mücadelesinde Minikler Madalyalarını Aldı

2018-2019 eğitim öğretim yılı içinde Van Doğa kolejinin açtığı hafta sonu Eskrim kulübü öğrencileri her yıl yapılan Bahar Şenliklerinde Eskrim kılıç branşında yarışma düzenlendi, yarışma veli ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü, Van da yapılan ilk mücadelede erkekler den Altın madalya Baturay Aksu ,Gümüş madalya Orhan Ayaz Dayan kızlardan Altın madalya Duru Aze Doğan ,Gümüş madalya Berjin Sarıtaş ilk madalyalarını aldılar Eskrim Van da bu sporcular dışında uluslararası ve açık turnuvalarda mücadele eden sporcularını olduğunu ifade eden 2. kadem eskrim ve 3. Kıdemli kademeli tenis antrenörü Aziz Saydut, bu tur turnuvalar sporcuların spor sisteminde kalmasında büyük etki ettiğini ve gelecekte mücadele hırsı verdiğini bu yüzden yapılan bu turnuva çok önemli idi sporcular adına Van adın ilk yapılan madalyalı turnuvadır. Eskrim i Van ilinde iyi bir duruma getirmek ve daha fazla sporcu kazandırmak için çalışmalarını sürdüğünü, her yıl sporcu sayısı artmaya başladığı klasman sıralamasında Kızlarda U -10 da Fatma Berfin Çiftçi ilk 28 de yer aldığı erkelerde U-12 de Limen Berat Saydut ve Ömer Çiftçi ilk 80 2018 yılda girdiklerin temmuz ayının içinde Eskrim federasyon faaliyet programı içinde yer alan Türkiye şampiyonasında, Van a eskrim branşında madalya kategorisinde olabileceklerini bu yönde antrenmanlarını yaptıklarını ifade etti.

2018-2019 eğitim öğretim yılı içinde Van Doğa kolejinin açtığı hafta sonu Eskrim kulübü öğrencileri her yıl yapılan Bahar Şenliklerinde Eskrim kılıç branşında yarışma düzenlendi, yarışma veli ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü, Van da yapılan ilk mücadelede erkekler den Altın madalya Baturay Aksu ,Gümüş madalya Orhan Ayaz Dayan kızlardan Altın madalya Duru Aze Doğan ,Gümüş madalya Berjin Sarıtaş ilk madalyalarını aldılar

Eskrim Van da bu sporcular dışında uluslararası ve açık turnuvalarda mücadele eden sporcularını olduğunu ifade eden 2. kadem eskrim ve 3. Kıdemli kademeli tenis antrenörü Aziz Saydut, bu tur turnuvalar sporcuların spor sisteminde kalmasında büyük etki ettiğini ve gelecekte mücadele hırsı verdiğini bu yüzden yapılan bu turnuva çok önemli idi sporcular adına Van adın ilk yapılan madalyalı turnuvadır. Eskrim i Van ilinde iyi bir duruma getirmek ve daha fazla sporcu kazandırmak için çalışmalarını sürdüğünü, her yıl sporcu sayısı artmaya başladığı klasman sıralamasında Kızlarda U -10 da Fatma Berfin Çiftçi ilk 28 de yer aldığı erkelerde U-12 de Limen Berat Saydut ve Ömer Çiftçi ilk 80 2018 yılda girdiklerin temmuz ayının içinde Eskrim federasyon faaliyet programı içinde yer alan Türkiye şampiyonasında, Van a eskrim branşında madalya kategorisinde olabileceklerini bu yönde antrenmanlarını yaptıklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber