Van Bölge Hastanesi Türkiye'nin En Güvenilir Sağlık Üssü Oldu

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.01.2020 - 12:25, Güncelleme: 28.01.2020 - 12:25
 

Van Bölge Hastanesi Türkiye'nin En Güvenilir Sağlık Üssü Oldu

İdarî kadro değişikliğinden sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastenesi Başhekimliğine Doç. Dr. Sabahattin Çelik' İn getirilmesiyle sağlık hizmet alanında büyük ivme kazanan Van Türkiye'nin en güvenilir sağlık kuruluşu oldu. Van da MERS ve SARS enfeksiyonlarına neden olan coronavirüs vakalarına müdahale ve tedavi yetkisi Van eğitim araştırma hastanesine verildi. Türkiye de 25 merkez bu yetkiyi aldı. A grubu hastane olarak bu yetkiyi almasında; bünyesinde barındırdığı konuda uzman hekimlerin, deneyimli personelin olması, 3. Basamak yoğun bakımların, izolasyon ünitelerinin, hiperbarik oksijen tedavi merkezinin olması rol oynadı. Van da sağlığın lokomotifi haline gelen Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastenesi 200 bin metrekare kapalı alanı, 1700 yatağı, 4500 çalışanı ve aylık 30 trilyon bütçesi ile Ülkenin en güvenilir sağlık üssü oldu. Haber: ERHAN UĞURLU

İdarî kadro değişikliğinden sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastenesi Başhekimliğine Doç. Dr. Sabahattin Çelik' İn getirilmesiyle sağlık hizmet alanında büyük ivme kazanan Van Türkiye'nin en güvenilir sağlık kuruluşu oldu.

Van da MERS ve SARS enfeksiyonlarına neden olan coronavirüs vakalarına müdahale ve tedavi yetkisi Van eğitim araştırma hastanesine verildi.

Türkiye de 25 merkez bu yetkiyi aldı. A grubu hastane olarak bu yetkiyi almasında; bünyesinde barındırdığı konuda uzman hekimlerin, deneyimli personelin olması, 3. Basamak yoğun bakımların, izolasyon ünitelerinin, hiperbarik oksijen tedavi merkezinin olması rol oynadı.

Van da sağlığın lokomotifi haline gelen Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastenesi 200 bin metrekare kapalı alanı, 1700 yatağı, 4500 çalışanı ve aylık 30 trilyon bütçesi ile Ülkenin en güvenilir sağlık üssü oldu.

Haber: ERHAN UĞURLU

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber