Tüm İş Konfederasyonu Van İl Başkanı Dilce" Kayıtdışı İstihdamın Önüne Geçmeliyiz"

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.07.2020 - 00:23, Güncelleme: 24.07.2020 - 00:23
 

Tüm İş Konfederasyonu Van İl Başkanı Dilce" Kayıtdışı İstihdamın Önüne Geçmeliyiz"

2020 yılı 3. Van İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında konuşan Tüm İş Konfederasyonu Van İl Başkanı Taner Dilce " kayıt dışı istihdamın önüne geçmeliyiz" dedi. Başkan Dilce " Özellikle iş hayatında üzerinde durduğumuz önemli bir konu kayıt dışı işçi çalıştırma ve bunun en olumsuz bir yanında pandemi döneminde gördük sigortalı çalışanlara devlet eli ile ücretsiz izne çıkanlara belli bir ücret ödendi. Sigortasız yani kayıt dışı çalışanlar bundan yararlanamadı.Bu yarayı kapatabilmek için işverenlerin sorunlarını dinlemek ve devlet nezdinde ssk primleri ve vergi dilimlerinde makul çözüm bulunmasi kanaatindeyiz" açıklamasında bulundu. Van’da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Sayın Ferhat ATAR başkanlığında gerçekleştirildi. Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Vekili Sayın Ali ASLAN tarafından 2020 yılının 2.çeyreğine kadar gerçekleştirilen faaliyetler hakkında kurula genel bilgi verildi. . Eğitim Planına istinaden yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda, İstihdam istatistikleri hakkında İş ve Meslek Danışmanı Sayın Ali ÇINAR kurula bilgi verdi. Vali Yardımcısı Sayın Ferhat ATAR yaptığı açıklamada, Van’da istihdamın arttırılmasına yönelik 2020 yılı İşgücü Piyasası Analizlerinin dikkate alınması gerektiğini ve Mesleki eğitim kurslarının bu bağlamda açılmasının daha doğru olacağını belirti. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür yardımcısı Sayın Nesim EREN tarafından Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik proje destekleri , Çalışma hayatı ile ilgili yaşanan sorunlar ve İlimizde pandemi döneminde kurum tarafından yapılan faaliyetler ile pandemi sonrası İstihdamın yeniden canlandırılması ve artırılması ilişkin fikirler kurulun oluruna sunuldu. Toplantı son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcisi Şube Müdürü Sayın Ömer Çelik okullarda 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında açılacak/kapanacak alan ve dallar hakkında bilgi vererek kurul başkanının onayına ve katılımcıların önerilerini paylaşmalarıyla sona erdi. Özellikle iş hayatında üzerinde durduğumuz önemli bir konu kayıt dışı işçi çalıştırma ve bunun en olumsuz bir yaninida pandemi döneminde gördük sigortalı çalışanlara devlet eli ile ücretsiz izne çıkanlara belli bir ücret ödendi,sigortasız yani kayıt dışı çalışanlar bundan yararlanamadı.Bu yarayı kapatabilmek için işverenlerin sorunlarını dinlemek ve devlet nezdinde ssk primleri ve vergi dilimlerinde makul çözüm bulunmasi kanaatindeyiz

2020 yılı 3. Van İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında konuşan Tüm İş Konfederasyonu Van İl Başkanı Taner Dilce " kayıt dışı istihdamın önüne geçmeliyiz" dedi.

Başkan Dilce " Özellikle iş hayatında üzerinde durduğumuz önemli bir konu kayıt dışı işçi çalıştırma ve bunun en olumsuz bir yanında pandemi döneminde gördük sigortalı çalışanlara devlet eli ile ücretsiz izne çıkanlara belli bir ücret ödendi. Sigortasız yani kayıt dışı çalışanlar bundan yararlanamadı.Bu yarayı kapatabilmek için işverenlerin sorunlarını dinlemek ve devlet nezdinde ssk primleri ve vergi dilimlerinde makul çözüm bulunmasi kanaatindeyiz" açıklamasında bulundu.


Van’da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Sayın Ferhat ATAR başkanlığında gerçekleştirildi.
Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Vekili Sayın Ali ASLAN tarafından 2020 yılının 2.çeyreğine kadar gerçekleştirilen faaliyetler hakkında kurula genel bilgi verildi. .
Eğitim Planına istinaden yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda, İstihdam istatistikleri hakkında İş ve Meslek Danışmanı Sayın Ali ÇINAR kurula bilgi verdi.
Vali Yardımcısı Sayın Ferhat ATAR yaptığı açıklamada, Van’da istihdamın arttırılmasına yönelik 2020 yılı İşgücü Piyasası Analizlerinin dikkate alınması gerektiğini ve Mesleki eğitim kurslarının bu bağlamda açılmasının daha doğru olacağını belirti.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür yardımcısı Sayın Nesim EREN tarafından Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik proje destekleri , Çalışma hayatı ile ilgili yaşanan sorunlar ve İlimizde pandemi döneminde kurum tarafından yapılan faaliyetler ile pandemi sonrası İstihdamın yeniden canlandırılması ve artırılması ilişkin fikirler kurulun oluruna sunuldu.
Toplantı son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcisi Şube Müdürü Sayın Ömer Çelik okullarda 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında açılacak/kapanacak alan ve dallar hakkında bilgi vererek kurul başkanının onayına ve katılımcıların önerilerini paylaşmalarıyla sona erdi.

Özellikle iş hayatında üzerinde durduğumuz önemli bir konu kayıt dışı işçi çalıştırma ve bunun en olumsuz bir yaninida pandemi döneminde gördük sigortalı çalışanlara devlet eli ile ücretsiz izne çıkanlara belli bir ücret ödendi,sigortasız yani kayıt dışı çalışanlar bundan yararlanamadı.Bu yarayı kapatabilmek için işverenlerin sorunlarını dinlemek ve devlet nezdinde ssk primleri ve vergi dilimlerinde makul çözüm bulunmasi kanaatindeyiz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber