SAHNEDE PAŞA KONAĞI VAR!

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.04.2021 - 14:01, Güncelleme: 13.04.2021 - 16:00
 

SAHNEDE PAŞA KONAĞI VAR!

Van'da 2 Nisan kutlamaları kapsamında bir çok noktada etkinlikler düzenlendi. Bunlardan biri de Van Bölge Tiyatrosunda oynanan ' FEHİM PAŞA KONAĞI " adlı komedi ağırlıklı tiyatro oyunu oldu.

Turgut Özakman'ın yazdığı, Veysel Akın yönetmenliğini yaptığı Fehim Paşa Konağı adlı oyun büyük bir ilgi gördü ve tiyatro severler salonu lebaleb doldurdu. Pandemi dolayısıyla tedbirlerin azami ölçüde alındı oyunda oyuncular replikleri ile izleyicileri temizlik-maske-mesafe- konusunda bir kez daha uyarmayı ihmal etmediler. İki perdeden oluşan oyunda oyuncuların ustaca replikleri salonu hınca hınç dolduran tiyatro severleri oldukça eğlendirdi ve oyun bitiminde oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı. Oyun sonrası gazetemize açıklama yapan Van Bölge Tiyatrosu yetkilisi aynı zamanda oyunda Fehim Paşayı canlandıran oyuncu Mesut Irk " Malûm, gerek ülke olarak, gerekse tüm dünyada bir yılı aşkın süredir devam eden salgın nedeniyle oldukça zor günler yaşıyoruz. Ancak sanat da böyle zor günler için vardır. Biz bugün burada yirmi kişilik ekibimizle uyum içinde bir oyun oynamaya çalıştık. Fehim Paşa Konağı adlı oyun bilindiği üzere komedi ağırlıklı bir oyun. Sahnede seyirciler karşısında gerek heyecandan gerekse bir iki arkadaşımızın ufak tefek rahatsızlığı nedeniyle sürçü lisan ettiysek af ola" diyerek sözlerini tamamladı. Oyunu izleyen tiyatro severlerden Sade Demirtaş ise " Ben ve eşim Orhan Demirtaş tam bir tiyatro sevdalısıyız. Bugün de Ercan Ulutaş arkadaşımızın organize ettiği oyunu arkadaşlarımız Ayşe Çetintaş ve Aziz Saydut ile birlikte izledik. Gerçekten çok güldük ve çok eğlendik. Umarım hayatımız sürekli böyle sanat ve tiyatro ile dolu dolu geçer. Bu vesile ile söz konusu tiyatro oyununa emeği geçen tüm oyuncuları yürekten tebrik ediyorum"dedi. Haber Röportaj : Ercan Ulutaş
Van'da 2 Nisan kutlamaları kapsamında bir çok noktada etkinlikler düzenlendi. Bunlardan biri de Van Bölge Tiyatrosunda oynanan ' FEHİM PAŞA KONAĞI " adlı komedi ağırlıklı tiyatro oyunu oldu.

Turgut Özakman'ın yazdığı, Veysel Akın yönetmenliğini yaptığı Fehim Paşa Konağı adlı oyun büyük bir ilgi gördü ve tiyatro severler salonu lebaleb doldurdu.

Pandemi dolayısıyla tedbirlerin azami ölçüde alındı oyunda oyuncular replikleri ile izleyicileri temizlik-maske-mesafe- konusunda bir kez daha uyarmayı ihmal etmediler.

İki perdeden oluşan oyunda oyuncuların ustaca replikleri salonu hınca hınç dolduran tiyatro severleri oldukça eğlendirdi ve oyun bitiminde oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı.

Oyun sonrası gazetemize açıklama yapan Van Bölge Tiyatrosu yetkilisi aynı zamanda oyunda Fehim Paşayı canlandıran oyuncu Mesut Irk " Malûm, gerek ülke olarak, gerekse tüm dünyada bir yılı aşkın süredir devam eden salgın nedeniyle oldukça zor günler yaşıyoruz. Ancak sanat da böyle zor günler için vardır. Biz bugün burada yirmi kişilik ekibimizle uyum içinde bir oyun oynamaya çalıştık. Fehim Paşa Konağı adlı oyun bilindiği üzere komedi ağırlıklı bir oyun. Sahnede seyirciler karşısında gerek heyecandan gerekse bir iki arkadaşımızın ufak tefek rahatsızlığı nedeniyle sürçü lisan ettiysek af ola" diyerek sözlerini tamamladı.

Oyunu izleyen tiyatro severlerden Sade Demirtaş ise " Ben ve eşim Orhan Demirtaş tam bir tiyatro sevdalısıyız. Bugün de Ercan Ulutaş arkadaşımızın organize ettiği oyunu arkadaşlarımız Ayşe Çetintaş ve Aziz Saydut ile birlikte izledik. Gerçekten çok güldük ve çok eğlendik. Umarım hayatımız sürekli böyle sanat ve tiyatro ile dolu dolu geçer. Bu vesile ile söz konusu tiyatro oyununa emeği geçen tüm oyuncuları yürekten tebrik ediyorum"dedi.

Haber Röportaj : Ercan Ulutaş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber