Özhaseki: ''kentsel dönüşüme karşı çıkılan yerde tek bir bina ayakta kalmadı''

Van Haber 13.03.2023 - 12:36, Güncelleme: 13.03.2023 - 12:36
 

Özhaseki: ''kentsel dönüşüme karşı çıkılan yerde tek bir bina ayakta kalmadı''

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen ve İletişim Başkanlığı tarafından desteklenen program kapsamında, 6 Şubat tarihinde asrın felaketi sonrasında deprem bölgesinde ulusal medya yerel medya buluşması gerçekleşti. AK Parti'li Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşüme karşı çıkılan tek bir bina ayakta kalmadı" dedi.

    Ulusal ve yerel basın mensupları deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Heyetle İncelemelerde bulunan AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı - Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki konteyner kentte vatandaşlara hitap etti. Özhaseki konuşmasında, depremin ilk anından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya müdahil olduğunu söyledi. “İLK ANDAN İTİBAREN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ MÜDAHİLDİ” Büyük bir felaket yaşandığına işaret eden Özhaseki, "Böyle bir afeti Anadolu topraklarında millet olarak biz yaşamadık. İlk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız müdahildi. Çünkü yaptığımız toplantıda herkes saat dört buçuktan itibaren kendisi de erkenden Süleyman Bey'in haber vermesiyle birlikte işin başındaydı. Tek tek telefonla arayarak herkese talimatlar vererek bu bölgelerdeki yardım işlerini, AFAD ekiplerini, arama kurtarma ekiplerini koordine etmeye çalıştı." diye konuştu. “ŞU ANDA HATAY'DA TAM DOKSAN BELEDİYEMİZ VAR” Bin üç yüz doksan belediyeden sekiz yüz yedisinin AK Parti'li olduğunu belirten Özhaseki, " İrili ufaklı belediyemiz var. Önce can havliyle en yakın yerlere doğru gittiler. Yani Akdeniz havzasında bulunanlar İskenderun'a doğru, Hatay'a doğru gittiler. Elazığ en yakın yeri olan Malatya'ya yardıma koştu. Kayseri Kahramanmaraş'a koştu, Göksun'a, Elbistan'a, Maraş merkeze gitti. Herkes gücü nereye yetiyorsa, nereyi biliyorsa veya görevli mahalleler ilk etapta bize yardım edin diye kendi belediyelerini çağırdıklarında nerelere ihtiyaç varsa oraya koştular. Doğru bir şeydi. Çünkü kimi yerde battaniye lazım, kimi yerde gıda lazım, kimi yerde çok arama kurtarma ekibi lazımdı. Herkes bir işin ucundan tuttu. Ama bizler daha sonra belediyelerimizi örgütledik. Şu anda Hatay'da tam doksan belediyemiz var. Dört büyükşehir belediyemiz var. Sekiz tane il belediyemiz var. Seksen tane ilçe belediyemiz var. Doksan iki belediyemiz Hatay'da görevlidir." ifadelerini kullandı.
Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen ve İletişim Başkanlığı tarafından desteklenen program kapsamında, 6 Şubat tarihinde asrın felaketi sonrasında deprem bölgesinde ulusal medya yerel medya buluşması gerçekleşti. AK Parti'li Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşüme karşı çıkılan tek bir bina ayakta kalmadı" dedi.

 

 

Ulusal ve yerel basın mensupları deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Heyetle İncelemelerde bulunan AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı - Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki konteyner kentte vatandaşlara hitap etti. Özhaseki konuşmasında, depremin ilk anından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya müdahil olduğunu söyledi.

“İLK ANDAN İTİBAREN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ MÜDAHİLDİ”

Büyük bir felaket yaşandığına işaret eden Özhaseki, "Böyle bir afeti Anadolu topraklarında millet olarak biz yaşamadık. İlk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız müdahildi. Çünkü yaptığımız toplantıda herkes saat dört buçuktan itibaren kendisi de erkenden Süleyman Bey'in haber vermesiyle birlikte işin başındaydı. Tek tek telefonla arayarak herkese talimatlar vererek bu bölgelerdeki yardım işlerini, AFAD ekiplerini, arama kurtarma ekiplerini koordine etmeye çalıştı." diye konuştu.

“ŞU ANDA HATAY'DA TAM DOKSAN BELEDİYEMİZ VAR”

Bin üç yüz doksan belediyeden sekiz yüz yedisinin AK Parti'li olduğunu belirten Özhaseki, " İrili ufaklı belediyemiz var. Önce can havliyle en yakın yerlere doğru gittiler. Yani Akdeniz havzasında bulunanlar İskenderun'a doğru, Hatay'a doğru gittiler. Elazığ en yakın yeri olan Malatya'ya yardıma koştu. Kayseri Kahramanmaraş'a koştu, Göksun'a, Elbistan'a, Maraş merkeze gitti. Herkes gücü nereye yetiyorsa, nereyi biliyorsa veya görevli mahalleler ilk etapta bize yardım edin diye kendi belediyelerini çağırdıklarında nerelere ihtiyaç varsa oraya koştular. Doğru bir şeydi. Çünkü kimi yerde battaniye lazım, kimi yerde gıda lazım, kimi yerde çok arama kurtarma ekibi lazımdı. Herkes bir işin ucundan tuttu. Ama bizler daha sonra belediyelerimizi örgütledik. Şu anda Hatay'da tam doksan belediyemiz var. Dört büyükşehir belediyemiz var. Sekiz tane il belediyemiz var. Seksen tane ilçe belediyemiz var. Doksan iki belediyemiz Hatay'da görevlidir." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber