Milletvekili Türkmenoğlu'ndan Van'a Petrol Müjddesi

Siyaset 10.03.2024 - 21:36, Güncelleme: 10.03.2024 - 21:36
 

Milletvekili Türkmenoğlu'ndan Van'a Petrol Müjddesi

Van'ın Muradiye İlçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Ak Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, ilçe halkına petrol arama çalışmasının başlatılacağı müjdesini verdi.

Milletvekili Türkmenoğlu ve beraberindeki heyet, Muradiye ilçesinde vatandaşların sorun, sıkıntı ve taleplerini dinlerken, vatandaşlara petrol çalışmasının başlatılacağının müjdesini verdi. Uluşar köyünde çalışmaların başlatılacağını ifade eden Türkmenoğlu " Daha önce petrolu ithal eden bir Ülkeydik, artık kendimiz üretmek için çalışma örnekleri sergiliyoruz" dedi. Daha önce terörle anılan bölgeler, şimdilerde siyah altın olarak anıldığını belirten Türkmenoğlu " İran sınır komşumuz olan Muradiye’deyiz. Malumunuz Türkiye petrol arama anonim şirkerti tarafından Cumhurbaşkanı’mızın talimatı Bakanımızın takibi ile büyük bir petrol arama çalışmaları başlatıldı.   Havaların Isınmasıyla İki noktada çalışma başlatılacak   Şuanda ayda 75 bin varil ham petrol çıkarılırken bunu takibinde hedefimiz olan 1 milyon varile ulaşabilmemiz için stratejik olan yerlerde petrol arama çalışmalarımızı Enerji Bakanlığımız tarafından yürütüyoruz. Daha önce Gabar'da arama gerçekleştirildi. Terörle anılan güzelim coğrafyamızın şimdi inşallah siyah altın diye tabir ettiğimiz petrolle anılmaya başladı. Bugünde burada Muradiye ilçemizde bir arama sondaj çalışmasını başlatmak üzere petrol arama anonim şirketi tarafından bir çalışma başlatılacak.   Muradiye'de büyük bir ışık var   Havaların ısınmasıyla birlikte burada ik ayrı noktada sondaj çalışması yapılacak malumunuz sondaj çalışmasının maliyeti çok yüksek maliyetler oluşuyor. Stratejik olarak çok önemli görmediğimiz noktalarda bunun çalışmasını yapamıyoruz. Demek ki Muradiye'de çok büyük bir ışık var. Kara elmas dediğimiz aslında siyah altın diye tabir ettiğimiz petrolü yakın zamanda inşallah sondaj çalışmasına başlıyacağız. Bununda müjdesini buradan Van halkına vermiş oluyoruz" dedi. Vanhaberleri - Van Haber - Yerel Van Haber - Yerel Haberler
Van'ın Muradiye İlçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Ak Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, ilçe halkına petrol arama çalışmasının başlatılacağı müjdesini verdi.

Milletvekili Türkmenoğlu ve beraberindeki heyet, Muradiye ilçesinde vatandaşların sorun, sıkıntı ve taleplerini dinlerken, vatandaşlara petrol çalışmasının başlatılacağının müjdesini verdi.

Uluşar köyünde çalışmaların başlatılacağını ifade eden Türkmenoğlu " Daha önce petrolu ithal eden bir Ülkeydik, artık kendimiz üretmek için çalışma örnekleri sergiliyoruz" dedi.

Daha önce terörle anılan bölgeler, şimdilerde siyah altın olarak anıldığını belirten Türkmenoğlu " İran sınır komşumuz olan Muradiye’deyiz. Malumunuz Türkiye petrol arama anonim şirkerti tarafından Cumhurbaşkanı’mızın talimatı Bakanımızın takibi ile büyük bir petrol arama çalışmaları başlatıldı.

 

Havaların Isınmasıyla İki noktada çalışma başlatılacak

 

Şuanda ayda 75 bin varil ham petrol çıkarılırken bunu takibinde hedefimiz olan 1 milyon varile ulaşabilmemiz için stratejik olan yerlerde petrol arama çalışmalarımızı Enerji Bakanlığımız tarafından yürütüyoruz. Daha önce Gabar'da arama gerçekleştirildi. Terörle anılan güzelim coğrafyamızın şimdi inşallah siyah altın diye tabir ettiğimiz petrolle anılmaya başladı. Bugünde burada Muradiye ilçemizde bir arama sondaj çalışmasını başlatmak üzere petrol arama anonim şirketi tarafından bir çalışma başlatılacak.

 

Muradiye'de büyük bir ışık var

 

Havaların ısınmasıyla birlikte burada ik ayrı noktada sondaj çalışması yapılacak malumunuz sondaj çalışmasının maliyeti çok yüksek maliyetler oluşuyor. Stratejik olarak çok önemli görmediğimiz noktalarda bunun çalışmasını yapamıyoruz. Demek ki Muradiye'de çok büyük bir ışık var. Kara elmas dediğimiz aslında siyah altın diye tabir ettiğimiz petrolü yakın zamanda inşallah sondaj çalışmasına başlıyacağız. Bununda müjdesini buradan Van halkına vermiş oluyoruz" dedi.

Vanhaberleri - Van Haber - Yerel Van Haber - Yerel Haberler

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber