Kocasinan Belediyesi İnsan Hayatını Hiçe Saydı

Gündem 25.04.2023 - 21:41, Güncelleme: 25.04.2023 - 21:50
 

Kocasinan Belediyesi İnsan Hayatını Hiçe Saydı

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kayseri Kocasinan Belediyesi'nin insan hayatını hiçe saydığını söyleyerek, "Binanın kolonunu kestiler ihbarına verilen cevap sırası gelince bakarız" söylemine sert tepki göstererek, belediyeyi iki yüzlülükle suçladı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kayseri Kocasinan Belediyesi'nin insan hayatını hiçe saydığını söyleyerek, "Binanın kolonunu kestiler ihbarına verilen cevap sırası gelince bakarız" söylemine sert tepki göstererek, belediyeyi iki yüzlülükle suçladı. 6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş'ta olmak üzere 11 ilde meydana gelen yüzyılın afetinde 50. 500 vatandaşın hayatının kaybetmesine, yüzbinlerce kişinin yaralandığı ve milyonlarca kişininde evsiz kaldığı bir afette alınan radikal tedbirlere rağmen, Kayseri Kocasinan Belediyesi bunların hiçbirine aldırış etmiyor. Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde bir binanın kolonu kesildi ihbarını ilgili belediyeye iletmesine rağmen, yetkililerin bu konuda kolunu kıpırdatmaması nedeniyle Sivil Toplum Kuruluşlarının büyük tepkisine neden oldu. Talihsiz ollayla  ilgili açıklamalarda bulunan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kocasinan Belediyesi'ni iki yüzlülükle suçladı. Genel Başkan Şahin açıklamasında"Belediyeye bir ihbar yapılıyor.Bir binanın kolonu kesilmiş olabilir,kontrol eder misiniz diye. Aradan 10 gün geçiyor.Ne gelen var ne giden.İhbarı yapan tekrar belediyeye  gidiyor. "Ne oldu bizim ihbar, kontrol edildi mi" diye. Sırası gelince bakılacak deniliyor. "Ne sırası pardon, kolon diyorum kolon. Cevap: "Çok kolon kesildi ihbarı var da, sırası gelince gidilecek."Vatandaş bu sallama cevaba inanmayıp, Belediyeye bir dilekçe daha verilmesine rağmen, maalesef hiçbir kontrol ve denetimin yapılmaması yüzyılın iki yüzlülüğüdür" dedi.   "KOCASİNAN BELEDİYESİ KANUNLARI HİÇE SAYIYOR" Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kolon kesildi ihbarına belediyenin verdiği " Sırası gelince bakarız" cevabı üzerine bu konu hakkında kaç ihbar yapıldı bilgine ulaşmak için ilgili vatandaşın 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu'na istinaden dilekçe veriyor. Bu konuyada cevap vermeyen belediyeye karşı kentin STK temsilcileri ve gazetecileri harekete geçti. 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Nedir? BİLGİ EDİNME KANUNU T. MADDE 1. — Bu Kanunun amacı; demokratik ve şeffaf yönetimin gereği olan eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine uygun olarak kişilerin bilgi edinme hakkını kullanmalarına ilişkin esas ve usulleri düzenlemektir.   "KENTİN DUYARLI GAZETECİLERİ HAREKETE GEÇTİ" Genel Başkan Şahin," Kentin geleceğini düşünen bir gazeteci Twitter hesabında yaptığı "Deprem zamanında bu ihbara nasıl gidilmez paylaşımına ilgili belediye hemen cevap veriyor. Bizler vatandaş olarak sözlü veya yazılı olarak yaptığımız ihbara kulak asmayan Bilgi Edinme Kanunu'na karşı gelen Kocasinan Belediyesi'nin yaptıklarına karşı sesiz durmayacağız. Bu dünyada ve öbür dünyada elim yakanızda olacak " diyerek tepkisini dile getirdi.  
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kayseri Kocasinan Belediyesi'nin insan hayatını hiçe saydığını söyleyerek, "Binanın kolonunu kestiler ihbarına verilen cevap sırası gelince bakarız" söylemine sert tepki göstererek, belediyeyi iki yüzlülükle suçladı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kayseri Kocasinan Belediyesi'nin insan hayatını hiçe saydığını söyleyerek, "Binanın kolonunu kestiler ihbarına verilen cevap sırası gelince bakarız" söylemine sert tepki göstererek, belediyeyi iki yüzlülükle suçladı.


6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş'ta olmak üzere 11 ilde meydana gelen yüzyılın afetinde 50. 500 vatandaşın hayatının kaybetmesine, yüzbinlerce kişinin yaralandığı ve milyonlarca kişininde evsiz kaldığı bir afette alınan radikal tedbirlere rağmen, Kayseri Kocasinan Belediyesi bunların hiçbirine aldırış etmiyor.
Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde bir binanın kolonu kesildi ihbarını ilgili belediyeye iletmesine rağmen, yetkililerin bu konuda kolunu kıpırdatmaması nedeniyle Sivil Toplum Kuruluşlarının büyük tepkisine neden oldu.


Talihsiz ollayla  ilgili açıklamalarda bulunan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kocasinan Belediyesi'ni iki yüzlülükle suçladı.
Genel Başkan Şahin açıklamasında"Belediyeye bir ihbar yapılıyor.Bir binanın kolonu kesilmiş olabilir,kontrol eder misiniz diye. Aradan 10 gün geçiyor.Ne gelen var ne giden.İhbarı yapan tekrar belediyeye  gidiyor. "Ne oldu bizim ihbar, kontrol edildi mi" diye. Sırası gelince bakılacak deniliyor. "Ne sırası pardon, kolon diyorum kolon. Cevap: "Çok kolon kesildi ihbarı var da, sırası gelince gidilecek."Vatandaş bu sallama cevaba inanmayıp, Belediyeye bir dilekçe daha verilmesine rağmen, maalesef hiçbir kontrol ve denetimin yapılmaması yüzyılın iki yüzlülüğüdür" dedi.
 

"KOCASİNAN BELEDİYESİ KANUNLARI HİÇE SAYIYOR"
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kolon kesildi ihbarına belediyenin verdiği " Sırası gelince bakarız" cevabı üzerine bu konu hakkında kaç ihbar yapıldı bilgine ulaşmak için ilgili vatandaşın 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu'na istinaden dilekçe veriyor. Bu konuyada cevap vermeyen belediyeye karşı kentin STK temsilcileri ve gazetecileri harekete geçti.
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Nedir?
BİLGİ EDİNME KANUNU
T. MADDE 1. — Bu Kanunun amacı; demokratik ve şeffaf yönetimin gereği olan eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine uygun olarak kişilerin bilgi edinme hakkını kullanmalarına ilişkin esas ve usulleri düzenlemektir.
 

"KENTİN DUYARLI GAZETECİLERİ HAREKETE GEÇTİ"
Genel Başkan Şahin," Kentin geleceğini düşünen bir gazeteci Twitter hesabında yaptığı " Deprem zamanında bu ihbara nasıl gidilmez paylaşımına ilgili belediye hemen cevap veriyor.
Bizler vatandaş olarak sözlü veya yazılı olarak yaptığımız ihbara kulak asmayan Bilgi Edinme Kanunu'na karşı gelen Kocasinan Belediyesi'nin yaptıklarına karşı sesiz durmayacağız. Bu dünyada ve öbür dünyada elim yakanızda olacak " diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber