“İSTİKLAL ŞAİRİMİZİN SESİ OLALIM” ŞİİR YARIŞMASININ KAZANANLARI BELLİ OLDU

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.12.2020 - 20:44, Güncelleme: 25.12.2020 - 20:44
 

“İSTİKLAL ŞAİRİMİZİN SESİ OLALIM” ŞİİR YARIŞMASININ KAZANANLARI BELLİ OLDU

İpekyolu Belediyesi tarafından “İstiklal Şairimizin Sesi Olalım” sloganıyla düzenlenen şiir yarışmasının sonuçları belli oldu. Yarışma sonucunda ilk 5’e giren katılımcılara Kaymakam ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan tarafından ödülleri verildi. Belediye Konferans Salonunda düzenlenen program milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı. Programa İpekyolu Kaymakam ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Nurses, ödül kazanan yarışmacılar ile aileleri, belediye personeli ve şiir severler katıldı. “YARIŞMAYA 20 GÜNDE 62 BAŞVURU OLDU” Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü vatandaşları şiirle buluşturup, milli birlik ruhunu yaşatmak ve şiir aracılığıyla kişilerin kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmek amacıyla, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 84’ncü yıldönümü vesilesiyle “20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası” etkinlikleri kapsamında, “İstiklal Şairimizin Sesi Olalım” sloganıyla şiir yarışması düzenlendi. Yarışmaya 20 günlük başvuru süresince 62 kişi başvurdu. Katılımcılar, Mehmet Akif Ersoy'a ait şiirleri seçip, seslendirerek fon müziği eşliğinde belediyeye ait resmi mail hesabı ile WhatsApp numaralarına yolladı. Öğretmenler Ceylan Mutlu ile Barış Çalban ve Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Nurses tarafından yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda; “Ali Kırmızıkaya” birinci, “Mahmut Emin Güven” ikinci, “Duru Nida” üçüncü, “Esra Ekinci” dördüncü olurken; “Azra- Ravza Kotan” kardeşler de beşinciliği paylaştı. “MİLLİ ŞAİRİMİZ VE ESERLERİ DAHA ÇOK TANITILMALIDIR” Belediye Başkan V. Sinan Aslan, hayatını, şiirini, düşüncesini milletinin hizmetine adayan İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un çok kıymetli bir değer olduğunu belirterek, milli şairin ve eserlerinin daha çok tanıtılması gerektiğin söyledi. Aslan, “Bugün, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen şiir yarışması sonucunda çok kıymetli katılımcılarımıza ödüllerini takdim ettik ve milli şairimizi anmış olduk. Yarışmacı arkadaşlarımız şiirleri çok güzel okudular. Bizleri duygulandırdılar, inşallah bu yarışmaların devamı da gelir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. “DERECEYE GİRENLERE MEHMET AKİF’İN ESERLERİ HEDİYE EDİLDİ” Programın sonunda Kaymakam ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, ilk 5’e giren yarışmacılara, Mehmet Akif Ersoy’a ait eserlerin bulunduğu kitap setini hediye etti. Aslan, ayrıca yarışmacılara başarı dileklerinde bulunarak, hatıra fotoğrafı da çektirdi.


İpekyolu Belediyesi tarafından “İstiklal Şairimizin Sesi Olalım” sloganıyla düzenlenen şiir yarışmasının sonuçları belli oldu.

Yarışma sonucunda ilk 5’e giren katılımcılara Kaymakam ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan tarafından ödülleri verildi.
Belediye Konferans Salonunda düzenlenen program milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı. Programa İpekyolu Kaymakam ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Nurses, ödül kazanan yarışmacılar ile aileleri, belediye personeli ve şiir severler katıldı.
“YARIŞMAYA 20 GÜNDE 62 BAŞVURU OLDU”
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü vatandaşları şiirle buluşturup, milli birlik ruhunu yaşatmak ve şiir aracılığıyla kişilerin kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmek amacıyla, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 84’ncü yıldönümü vesilesiyle “20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası” etkinlikleri kapsamında, “İstiklal Şairimizin Sesi Olalım” sloganıyla şiir yarışması düzenlendi. Yarışmaya 20 günlük başvuru süresince 62 kişi başvurdu. Katılımcılar, Mehmet Akif Ersoy'a ait şiirleri seçip, seslendirerek fon müziği eşliğinde belediyeye ait resmi mail hesabı ile WhatsApp numaralarına yolladı. Öğretmenler Ceylan Mutlu ile Barış Çalban ve Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Nurses tarafından yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda; “Ali Kırmızıkaya” birinci, “Mahmut Emin Güven” ikinci, “Duru Nida” üçüncü, “Esra Ekinci” dördüncü olurken; “Azra- Ravza Kotan” kardeşler de beşinciliği paylaştı.
“MİLLİ ŞAİRİMİZ VE ESERLERİ DAHA ÇOK TANITILMALIDIR”
Belediye Başkan V. Sinan Aslan, hayatını, şiirini, düşüncesini milletinin hizmetine adayan İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un çok kıymetli bir değer olduğunu belirterek, milli şairin ve eserlerinin daha çok tanıtılması gerektiğin söyledi. Aslan, “Bugün, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen şiir yarışması sonucunda çok kıymetli katılımcılarımıza ödüllerini takdim ettik ve milli şairimizi anmış olduk. Yarışmacı arkadaşlarımız şiirleri çok güzel okudular. Bizleri duygulandırdılar, inşallah bu yarışmaların devamı da gelir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
“DERECEYE GİRENLERE MEHMET AKİF’İN ESERLERİ HEDİYE EDİLDİ”
Programın sonunda Kaymakam ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, ilk 5’e giren yarışmacılara, Mehmet Akif Ersoy’a ait eserlerin bulunduğu kitap setini hediye etti. Aslan, ayrıca yarışmacılara başarı dileklerinde bulunarak, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber