İSTANBULLU YÜZÜCÜLER VAN'A HAYRAN KALDI

Gündem 18.07.2022 - 11:28, Güncelleme: 18.07.2022 - 11:28
 

İSTANBULLU YÜZÜCÜLER VAN'A HAYRAN KALDI

Van Gölünü dünyaya tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırmak amacıyla Van Gölü Aktivistleri Derneği'nin desteğiyle 16 Temmuz 23 Temmuz tarihleri arasında “1. Van Denizi Yüzme Festivali” düzenleniyor..

Van Gölünü dünyaya tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırmak amacıyla Van Gölü Aktivistleri Derneği'nin desteğiyle 16 Temmuz 23 Temmuz tarihleri arasında “1. Van Denizi Yüzme Festivali” düzenleniyor.. Yerli ve yabancı birçok davetlinin katıldığı festivalin açılışı Kale Atatürk Kültür Parkında verilen konser ile başladı.Bir hafta sürecek olan festivalde Van Gölü’nde bulunan 4 adaya yüzme etkinliği ile 6 farklı noktada kamp etkinlikleri yapılacakt Bununla birlikte sınırlı sayıda kişiyle dalış faaliyeti yapılacak olup ayrıca Altınsaç Saint Thomas kilisesi yürüyüş etkinliği yapılacaktır. Bu doğrultuda İstanbul'dan yirmi kişilik ekip yüzme festivali için Van'a geldi. Boş zamanlarında Van'ın tarihi ve turistik noktalarına da geziler düzenleyen gurup üyeleri tabiri caizse Van'a hayran kaldı.  Başta Muradiye Şelalesi, Akdamar Adası, Van Kalesi, Van Müzesi gibi turistik  geziler düzenleyen sporcular Van'ın güzellikleri ve turizm değerleri ile ön plana çıkması gerektirdiğini belirtti. Söz konusu etkinliğe katılan Murat Kahraman gazetemize konuştu. Kahraman " Biz İstanbul'dan sırf yüzme etkinliği için kalkıp Van'a kadar geldik. İyikide dostlarımızla bereber Van'a gelmişiz. Çünkü Van şehrimiz tarihi ve turistik değerleri ile birlikte çok güzel bir yer. Biz de bunu fırsat bilerek yüzme öncesi ve yüzme etkinlikleri sonrasında bir çok noktayı geziyoruz. Dün de Gevaş Akdamar İskelesi'nden, Akdamar Adası'na yüzdük. Van Gölü sodalı bir göl olduğu için zaman zaman zorlansak ta bizim açımızdan son derece keyifli bir aktivite oldu. Bir hafta boyunca Van'daki diğer adalara da yüzerek Festivalin amacına ulaşması için tüm gayretimizle çaba göstermeye devam edeceğiz inşallah. Bu vesileyle bu organizasyonu tertip eden Van Gölü Aktivistleri'ne ve Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim, dedi.   Haber Röportaj: Ercan ULUTAŞ  
Van Gölünü dünyaya tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırmak amacıyla Van Gölü Aktivistleri Derneği'nin desteğiyle 16 Temmuz 23 Temmuz tarihleri arasında “1. Van Denizi Yüzme Festivali” düzenleniyor..

Van Gölünü dünyaya tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırmak amacıyla Van Gölü Aktivistleri Derneği'nin desteğiyle 16 Temmuz 23 Temmuz tarihleri arasında “1. Van Denizi Yüzme Festivali” düzenleniyor.. Yerli ve yabancı birçok davetlinin katıldığı festivalin açılışı Kale Atatürk Kültür Parkında verilen konser ile başladı.Bir hafta sürecek olan festivalde Van Gölü’nde bulunan 4 adaya yüzme etkinliği ile 6 farklı noktada kamp etkinlikleri yapılacakt Bununla birlikte sınırlı sayıda kişiyle dalış faaliyeti yapılacak olup ayrıca Altınsaç Saint Thomas kilisesi yürüyüş etkinliği yapılacaktır. Bu doğrultuda İstanbul'dan yirmi kişilik ekip yüzme festivali için Van'a geldi. Boş zamanlarında Van'ın tarihi ve turistik noktalarına da geziler düzenleyen gurup üyeleri tabiri caizse Van'a hayran kaldı. 

Başta Muradiye Şelalesi, Akdamar Adası, Van Kalesi, Van Müzesi gibi turistik  geziler düzenleyen sporcular Van'ın güzellikleri ve turizm değerleri ile ön plana çıkması gerektirdiğini belirtti. Söz konusu etkinliğe katılan Murat Kahraman gazetemize konuştu. Kahraman " Biz İstanbul'dan sırf yüzme etkinliği için kalkıp Van'a kadar geldik. İyikide dostlarımızla bereber Van'a gelmişiz. Çünkü Van şehrimiz tarihi ve turistik değerleri ile birlikte çok güzel bir yer. Biz de bunu fırsat bilerek yüzme öncesi ve yüzme etkinlikleri sonrasında bir çok noktayı geziyoruz. Dün de Gevaş Akdamar İskelesi'nden, Akdamar Adası'na yüzdük. Van Gölü sodalı bir göl olduğu için zaman zaman zorlansak ta bizim açımızdan son derece keyifli bir aktivite oldu. Bir hafta boyunca Van'daki diğer adalara da yüzerek Festivalin amacına ulaşması için tüm gayretimizle çaba göstermeye devam edeceğiz inşallah. Bu vesileyle bu organizasyonu tertip eden Van Gölü Aktivistleri'ne ve Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim, dedi.

 

Haber Röportaj: Ercan ULUTAŞ

 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber