Damla Projesi Gönüllüleri Rektör Şevli’yi Makamında Ziyaret Etti

Siyaset 02.06.2022 - 11:52, Güncelleme: 02.06.2022 - 11:52
 

Damla Projesi Gönüllüleri Rektör Şevli’yi Makamında Ziyaret Etti

Damla Projesi Gönüllüleri Rektör Şevli’yi Makamında Ziyaret Etti

  Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ‘Damla Projesi’ gönüllüleri Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’yi makamında ziyaret etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2013 yılında '10 Gönüllü Gün 1000 Gönüllü Genç’ adıyla kurulan ve 2014 yılında ‘Damla Projesi' adı altında faaliyetlerini yürüten topluluk; Eylül 2016 yılından sonra Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği (UDG)’nin kurulmasıyla ülkemizin birçok şehrinden katılımcıların da yer aldığı büyük bir gönüllülük hareketine dönüştü. Proje kapsamında, ziyaret edilen illerde hiç bir din, dil ve etnik köken ayrımı yapılmaksızın dezavantajlı aile, çocuk ve gençler ile katılımcı gençlerin bir araya gelerek kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı hedeflenmekte; programın yürütüldüğü yörelerdeki insanlar aracılığıyla katılımcı gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amaçlanmaktadır. Damla projesinin her bir programı ülkemiz üniversitelerinde eğitim gören yerli ve uluslararası öğrencilerin oluşturduğu 40 kişilik ekiplerden oluşmaktadır. 'İnsanlığın ihtiyacı olan merhametli gönülleri inşa etmek' sloganıyla yola çıkan gönüllü topluluk, bu yolda ‘iyiliğin ulaşmadığı tek bir ülke, tek bir il, tek bir köy, tek bir okul ve tek bir canlı bırakmamak’ gayesi taşımaktadır. ‘Damla Projesi’ gönüllüleri; köy okulları, huzur evleri, çevre temizliği, kuşyemliği yapımı, sevgi evi olmak üzere çok yönlü alanlarda faaliyet göstermektedir. Sivas, Batman, Eskişehir, Bursa, Şanlıurfa, Diyarbakır, Ankara, Kastamonu gibi Türkiye’mizin her köşesinden katılımcıların yer aldığı ‘Damla Projesi’ gönüllülerine bu anlamlı ziyaretleri için teşekkür eden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ziyarete dair düşüncelerini; “İnsan hayatına iyilikle dokunmanın değeri paha biçilemezdir. Bizler ‘İyilik yap denize at, balık bilmezse Hâlık bilir’ düşüncesini benimsemiş bir toplumuz. İnsanlar kendilerine yapılan iyiliğin farkında olmaz bazen; fakat Allah yaptığımız bütün iyilikleri görür ve bilir. Bizim için önemli olan da budur. Kötülük de iyilik de bulaşıcıdır. İyiliği yaymak ve manevi değerlerin toplum ruhunda canlanması için yapılan tüm faaliyetler örnek bir duyarlılık teşkil etmekle birlikte bu faaliyetlerin gönüllülük esasında kurulması yapılanları daha da değerli ve anlamlı kılmaktadır. Çok değerli olan bu proje ile birlikte iyilik damlalarının bir denize dönüşerek tüm toplumu kapsamasını temenni ediyorum. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak odağına insanı alan böylesi güzel etkinliklerin ve faaliyetlerin bir izleyeni değil katılanı olarak elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu da belirtmek isterim.” sözleriyle kaydetti.
Damla Projesi Gönüllüleri Rektör Şevli’yi Makamında Ziyaret Etti

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ‘Damla Projesi’ gönüllüleri Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’yi makamında ziyaret etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2013 yılında '10 Gönüllü Gün 1000 Gönüllü Genç’ adıyla kurulan ve 2014 yılında ‘Damla Projesi' adı altında faaliyetlerini yürüten topluluk; Eylül 2016 yılından sonra Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği (UDG)’nin kurulmasıyla ülkemizin birçok şehrinden katılımcıların da yer aldığı büyük bir gönüllülük hareketine dönüştü.

Proje kapsamında, ziyaret edilen illerde hiç bir din, dil ve etnik köken ayrımı yapılmaksızın dezavantajlı aile, çocuk ve gençler ile katılımcı gençlerin bir araya gelerek kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı hedeflenmekte; programın yürütüldüğü yörelerdeki insanlar aracılığıyla katılımcı gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amaçlanmaktadır.

Damla projesinin her bir programı ülkemiz üniversitelerinde eğitim gören yerli ve uluslararası öğrencilerin oluşturduğu 40 kişilik ekiplerden oluşmaktadır. 'İnsanlığın ihtiyacı olan merhametli gönülleri inşa etmek' sloganıyla yola çıkan gönüllü topluluk, bu yolda ‘iyiliğin ulaşmadığı tek bir ülke, tek bir il, tek bir köy, tek bir okul ve tek bir canlı bırakmamak’ gayesi taşımaktadır. ‘Damla Projesi’ gönüllüleri; köy okulları, huzur evleri, çevre temizliği, kuşyemliği yapımı, sevgi evi olmak üzere çok yönlü alanlarda faaliyet göstermektedir.

Sivas, Batman, Eskişehir, Bursa, Şanlıurfa, Diyarbakır, Ankara, Kastamonu gibi Türkiye’mizin her köşesinden katılımcıların yer aldığı ‘Damla Projesi’ gönüllülerine bu anlamlı ziyaretleri için teşekkür eden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ziyarete dair düşüncelerini; “İnsan hayatına iyilikle dokunmanın değeri paha biçilemezdir. Bizler ‘İyilik yap denize at, balık bilmezse Hâlık bilir’ düşüncesini benimsemiş bir toplumuz. İnsanlar kendilerine yapılan iyiliğin farkında olmaz bazen; fakat Allah yaptığımız bütün iyilikleri görür ve bilir. Bizim için önemli olan da budur. Kötülük de iyilik de bulaşıcıdır. İyiliği yaymak ve manevi değerlerin toplum ruhunda canlanması için yapılan tüm faaliyetler örnek bir duyarlılık teşkil etmekle birlikte bu faaliyetlerin gönüllülük esasında kurulması yapılanları daha da değerli ve anlamlı kılmaktadır. Çok değerli olan bu proje ile birlikte iyilik damlalarının bir denize dönüşerek tüm toplumu kapsamasını temenni ediyorum. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak odağına insanı alan böylesi güzel etkinliklerin ve faaliyetlerin bir izleyeni değil katılanı olarak elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu da belirtmek isterim.” sözleriyle kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber