Hakkari'nin Genç Kanaat Önderi Atlı Husumetli Aileleri Barıştırdı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.11.2020 - 13:42, Güncelleme: 13.11.2020 - 13:42
 

Hakkari'nin Genç Kanaat Önderi Atlı Husumetli Aileleri Barıştırdı

Hakkari’nin Sılehi Aşireti Kanaat Önderi Mehmet Alayı Atlı, husumetli Yıldız ve Kılıç ailelerini barıştırdı. Pandemi kuralları gözetilerek yapılan barışta husumetli aile büyükleri eldivenle tokalaştı. Kanaat önderi Atlı, husu12 Kas Hakkari’nin Sılehi Aşireti Kanaat Önderi M. Alayı Atlı, husumetli Yıldız ve Kılıç ailelerini barıştırdı. Pandemi kuralları gözetilerek yapılan barışta husumetli aile büyükleri eldivenle tokalaştı. Van’ın Başkale İlçesine bağlı Oğulveren köyünde ikamet eden Yıldız ve Kılıç aileleri arasındaki husumet, Sılehi aşireti lideri Mehmet Alayı Atlı’nın araya girmesiyle barışla noktalandı. Yıldız ve Kılıç aileleri arasında bir süre önce yaşanan bıçaklı yaralama sonucu devam eden husumet maske, hijyen ve mesafe kuralları gözetilerek yapıldı. Barışı gerçekleştiren Sılehi aşireti kanaat önderi M. Alayı Atlı, hoşgörü, barış ve kardeşliğin değerli, yüce ve kutsal kavramlar olduğunu ifade ederek, "Geçmişte dünya tarihinde, insanlık tarihinde nice zulümler, nice savaşlar, nice acılar toplumları, insanları hep acıya ve küskünlüğe sevk etmiştir. Bir süre önce de Yıldız ve Kılıç aileleri arasında böyle üzücü bir olay gerçekleşmiş ve çok şükür ki, ufak bir yaralanmayla sonuçlanmıştı. Bugün bu olayın iki aile arasında tatlıya bağlanması bizleri de ziyadesiyle memnun etti. Umarım bu durum bir daha yaşanmaz" ifadelerini kullandı.

Hakkari’nin Sılehi Aşireti Kanaat Önderi Mehmet Alayı Atlı, husumetli Yıldız ve Kılıç ailelerini barıştırdı.

Pandemi kuralları gözetilerek yapılan barışta husumetli aile büyükleri eldivenle tokalaştı.

Kanaat önderi Atlı, husu12 Kas

Hakkari’nin Sılehi Aşireti Kanaat Önderi M. Alayı Atlı, husumetli Yıldız ve Kılıç ailelerini barıştırdı. Pandemi kuralları gözetilerek yapılan barışta husumetli aile büyükleri eldivenle tokalaştı. Van’ın Başkale İlçesine bağlı Oğulveren köyünde ikamet eden Yıldız ve Kılıç aileleri arasındaki husumet, Sılehi aşireti lideri Mehmet Alayı Atlı’nın araya girmesiyle barışla noktalandı. Yıldız ve Kılıç aileleri arasında bir süre önce yaşanan bıçaklı yaralama sonucu devam eden husumet maske, hijyen ve mesafe kuralları gözetilerek yapıldı. Barışı gerçekleştiren Sılehi aşireti kanaat önderi M. Alayı Atlı, hoşgörü, barış ve kardeşliğin değerli, yüce ve kutsal kavramlar olduğunu ifade ederek, "Geçmişte dünya tarihinde, insanlık tarihinde nice zulümler, nice savaşlar, nice acılar toplumları, insanları hep acıya ve küskünlüğe sevk etmiştir. Bir süre önce de Yıldız ve Kılıç aileleri arasında böyle üzücü bir olay gerçekleşmiş ve çok şükür ki, ufak bir yaralanmayla sonuçlanmıştı. Bugün bu olayın iki aile arasında tatlıya bağlanması bizleri de ziyadesiyle memnun etti. Umarım bu durum bir daha yaşanmaz" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber