Gevaş'ın Sanat Elçisi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.03.2021 - 22:22, Güncelleme: 03.03.2021 - 22:22
 

Gevaş'ın Sanat Elçisi

Vanlı üniversite öğrencisi Ahmet Coşkun yaptığı el sanatlarıyla herkesin ilgi odağı oldu. Van'ın Gevaş ilçesi Göründü köyünde yaşayan Ahmet Coşkun bir yandan üniversite okuyarak, diğer yandan da  kendi evini bir odasını yaptığı  el sanatına  ayırdı.El sanatı çalışmalarında geçmişten geleceğe adeta bir köprü kuran Coşkun " Tarihin mirası olan sanat ve kültürinsanları bir birine bağlayan en önemli şey sanattır. Kendimce bir nevzede olsa insanlara geçmişteki kültürümüzü yansıta bilmek için çabalıyorum. Bizi biz yapan sanatımıza ve kültürümüze sahip çıkmalıyız" dedi. Yaptığı el sanatları çalışmasını gören insanları kendinesine hayran bırakan Vanlı sanatkar Ahmet Coşkun'a gazetemiz Yerelvanhaber adına başarılar diliyoruz. Haber; Seher Ulutaş /Gevaş


Vanlı üniversite öğrencisi Ahmet Coşkun yaptığı el sanatlarıyla herkesin ilgi odağı oldu.

Van'ın Gevaş ilçesi Göründü köyünde yaşayan Ahmet Coşkun bir yandan üniversite okuyarak, diğer yandan da  kendi evini bir odasını yaptığı  el sanatına  ayırdı.
El sanatı çalışmalarında geçmişten geleceğe adeta bir köprü kuran Coşkun " Tarihin mirası olan sanat ve kültür
insanları bir birine bağlayan en önemli şey sanattır. Kendimce bir nevzede olsa insanlara geçmişteki kültürümüzü yansıta bilmek için çabalıyorum. Bizi biz yapan sanatımıza ve kültürümüze sahip çıkmalıyız" dedi.

Yaptığı el sanatları çalışmasını gören insanları kendinesine hayran bırakan Vanlı sanatkar Ahmet Coşkun'a gazetemiz Yerelvanhaber adına başarılar diliyoruz.

Haber; Seher Ulutaş /Gevaş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber