Fısıltılar ile belirlenen Van gündemi!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.08.2019 - 09:56, Güncelleme: 06.08.2019 - 09:56
 

Fısıltılar ile belirlenen Van gündemi!

Öncelikle genel bir yorumla fotoğrafın tamamından çıkardığımız başlıklardan özet bir giriş yapalım ve sıralayalım. Siyasetin bir matematiği olmadığını biliyoruz. Siyasette kapılar bir kapanır bir açılır, bezende tam açılmaz biraz aralanır. İşte siyasetin görünen kurgusu budur. Şimdilerde cumhur ittifakına ve kabine revizyonuna yönelik kritik üstüne kritik yapılıyor. Herkes işi gücü bırakmış siyaset konuşuyor hale gelmiş. Manzara bu olsa da milletin gündeminin; geçim ve istikrar olduğu unutulmamalıdır. Beklentimiz kimin ne hesabı var-dan ziyade; üretim toplumu olabilmek, refah seviyemizi ve payımızı artırabilmek olmalıdır. Yine beklentimiz içerde ve dışarıda planlanan tuzaklara düşmeden adımlar atabilmektir. Bu aralar toplumun sinir uçlarıyla oynandığının hepimiz farkındayız! Ekonomik kriz üzerinden fırsatçılığa soyunanlardan tutunda, dış politikaya ilişkin algı operasyonlarına varıncaya dek geniş bir yelpazede çeşitli hamlelerle karşı karşıyayız. Daha dar kapsamlı ele alacak olursak kulislere ve söylentilere teslim olmuş vaziyetteyiz. Zaten ne çektiysek fısıltılarla büyüyen balon gündemlerden çektik, öyle ki asıl önceliklerimiz üzerinde durmamız ve çözümler üretmemiz gerekirken, dedi kodular ile meşgul olmayı tercih ettik. Durumu yerele indirdiğimizde Van’ın gündemini ise sosyal medya üzerinde Ankara kuşu isimli kullanıcı belirliyor. Yada başka bir sosyal medya fenomeni. Van ile ilgili ortaya bir iddia attıklarında, yenisi gelinceye kadar gündemimiz o oluyor. Her neyse biz konumuza dönelim. Sadece tercih etmekle kalmadık, köpürttüklerimiz ve gözümüzde büyüttüklerimiz bir anda hayatımızın merkezine yerleşiverdi. Elbette bu durumdan hepimiz sorumluyuz, siyaset kurumundan sivil inisiyatife kadar çözüm odaklı bir model geliştiremiyoruz. Bizi bize yaklaştırmak yine bize düşerken, biz zoru tercih ediyor ve erişilebilir olmanın çok uzağında kalıyoruz. Uzlaşı ve ortak akıl ekseninde yürümemiz gerekirken birbirimize bedeller ödetmenin hesaplarını yapıyor, bundan da keyif alıyoruz. Toplumda gerilim senaryolarını uygulanabilir kılmanın çabası hız kazanıyor, kılıçlar çekiliyor ciddi bir tahribata yol açıyoruz. O bakımdan yol açacağımız sorunların telafisi zor arızalara neden olmaması ve birilerine ödetmeyi planladığımız bedellerin bumerang gibi boynumuza geçmemesi için ,sağlıklı bir toplum yapısına ihtiyaç var. Bu sağlıklı yapı ise ancak olup bitenlere aklı selimle yaklaşmaktan ve sorumlu davranmaktan geçmektedir. Genel anlamda hayatın akışı içerisinde kurumlar birer çağrı merkezi gibi çalışmalı ve tepkileri, talepleri iyi analiz etmelidir. Başta siyaset kurumu olmak üzere tüm ‘bilir kişiler’ dahil fitneye sebep olmayacak bir performans sergilemelidir. Netice; gündemimizi kulisler değil gerçekler belirlemeli, oraya buraya çekilmeyecek, dayatmalardan uzak, bir şeylerin tekelleşmeye doğru evrilmediği sade ve anlaşılır bir Ülke ve gelecek arzu ediyoruz. Bilmem anlatabildim mi? Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle…

Öncelikle genel bir yorumla fotoğrafın tamamından çıkardığımız başlıklardan özet bir giriş yapalım ve sıralayalım.


Siyasetin bir matematiği olmadığını biliyoruz. Siyasette kapılar bir kapanır bir açılır, bezende tam açılmaz biraz aralanır. İşte siyasetin görünen kurgusu budur. Şimdilerde cumhur ittifakına ve kabine revizyonuna yönelik kritik üstüne kritik yapılıyor. Herkes işi gücü bırakmış siyaset konuşuyor hale gelmiş.

Manzara bu olsa da milletin gündeminin; geçim ve istikrar olduğu unutulmamalıdır. Beklentimiz kimin ne hesabı var-dan ziyade; üretim toplumu olabilmek, refah seviyemizi ve payımızı artırabilmek olmalıdır. Yine beklentimiz içerde ve dışarıda planlanan tuzaklara düşmeden adımlar atabilmektir.

Bu aralar toplumun sinir uçlarıyla oynandığının hepimiz farkındayız! Ekonomik kriz üzerinden fırsatçılığa soyunanlardan tutunda, dış politikaya ilişkin algı operasyonlarına varıncaya dek geniş bir yelpazede çeşitli hamlelerle karşı karşıyayız. Daha dar kapsamlı ele alacak olursak kulislere ve söylentilere teslim olmuş vaziyetteyiz. Zaten ne çektiysek fısıltılarla büyüyen balon gündemlerden çektik, öyle ki asıl önceliklerimiz üzerinde durmamız ve çözümler üretmemiz gerekirken, dedi kodular ile meşgul olmayı tercih ettik. Durumu yerele indirdiğimizde Van’ın gündemini ise sosyal medya üzerinde Ankara kuşu isimli kullanıcı belirliyor. Yada başka bir sosyal medya fenomeni. Van ile ilgili ortaya bir iddia attıklarında, yenisi gelinceye kadar gündemimiz o oluyor.

Her neyse biz konumuza dönelim. Sadece tercih etmekle kalmadık, köpürttüklerimiz ve gözümüzde büyüttüklerimiz bir anda hayatımızın merkezine yerleşiverdi.

Elbette bu durumdan hepimiz sorumluyuz, siyaset kurumundan sivil inisiyatife kadar çözüm odaklı bir model geliştiremiyoruz. Bizi bize yaklaştırmak yine bize düşerken, biz zoru tercih ediyor ve erişilebilir olmanın çok uzağında kalıyoruz. Uzlaşı ve ortak akıl ekseninde yürümemiz gerekirken birbirimize bedeller ödetmenin hesaplarını yapıyor, bundan da keyif alıyoruz. Toplumda gerilim senaryolarını uygulanabilir kılmanın çabası hız kazanıyor, kılıçlar çekiliyor ciddi bir tahribata yol açıyoruz.

O bakımdan yol açacağımız sorunların telafisi zor arızalara neden olmaması ve birilerine ödetmeyi planladığımız bedellerin bumerang gibi boynumuza geçmemesi için ,sağlıklı bir toplum yapısına ihtiyaç var. Bu sağlıklı yapı ise ancak olup bitenlere aklı selimle yaklaşmaktan ve sorumlu davranmaktan geçmektedir. Genel anlamda hayatın akışı içerisinde kurumlar birer çağrı merkezi gibi çalışmalı ve tepkileri, talepleri iyi analiz etmelidir. Başta siyaset kurumu olmak üzere tüm ‘bilir kişiler’ dahil fitneye sebep olmayacak bir performans sergilemelidir.

Netice; gündemimizi kulisler değil gerçekler belirlemeli, oraya buraya çekilmeyecek, dayatmalardan uzak, bir şeylerin tekelleşmeye doğru evrilmediği sade ve anlaşılır bir Ülke ve gelecek arzu ediyoruz. Bilmem anlatabildim mi?

Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber