Darp Edilen Güvenlik Personeli İçin Özgüven Sen'den Kınama

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.06.2019 - 18:42, Güncelleme: 03.06.2019 - 18:42
 

Darp Edilen Güvenlik Personeli İçin Özgüven Sen'den Kınama

Dün Erciş Devlet hastanesi yetişkin acil serviste kalabalık bir grup tarafından darp edilen Güvenlik personeli için Basın bildirisi düzenleyen Özgüven Sen Sendikası adına konuşan M.Zahit Çakır" Çok zor şartlar altında çalışan Güvenlik Personellerine karşı yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi. Yapılan saldırıların Kanuni bir yaptırımı olmadığı sürece bu tür olayların sonu gelmeyeceğini söyleyen Zahit Çakır "Bizi hiç bir zaman yalnız bırakmayan Siz kıymetli Basın mensupları ve birbirinden değerli zor şartlarda görevlerini icra etmeye çalışan Özel Güvenlik kardeşlerim. Saygı değer katılımcılar, Türkiye'nin muhtelif yerlerinde görevi başında şehit olmuş kardeşlerime Allah'tan rahmet, dün burada olduğu gibi görevi başında darp edilen yaralanan bütün kardeşlerime de Rabbimden Şafii ismiyle şifa diliyorum. Dün buraya saat 15.00 sıralarında acil gelen bir yaralıyı resistasyon müdahale bölümüne alan doktorlar müdahale ederken kırmızı alanda bulunan resistasyon alanına girmek istiysen hasta yakınlarını durdurmaya çalışan, hastalarının daha hızlı ve sağlıklı müdahale edilmesi için önem arz eden bu uygulamayı hiçe sayarak içeriye girmeye çalışan hasta yakınlarını, hastalarının iyiliği için engellemeye çalışan güvenlik kardeşim Ömer Alkan'ı darp etmişlerdir. Çok zor şartlarda az bir ücretle bu stresli görevi yapan arkadaşlarımın yalnız olmadığını, Şiddetin nereden ve kimden gelirse gelsin ayaklarının altında olduğunu “Özellikle hastanelerde çalışan Özel Güvenlik görevi yapan arkadaşlarımız, sizin hastalarınızın rahat etmeleri, hastaların ve hasta yakınlarının hastane kurallarına uymaları, hastalarınızın sağlığı ve selameti için kurulan tedbirlerin işlenmesine ve doğabilecek olayları engellemeye, hastalarınızı rahatsız edecek olumsuzluklara karşı sizlerden daha çok hastalarınızı gözetlemektedirler. Görevi başındayken bir devlet memuru konumundadır. Kendi hastalarınızın ve ailenizin daha rahat olmasını istiyorsanız kurallara uymanız şarttır. Sağlık Bakanlığının veya müdürlüğünün sağlık personellerinin yanında durduğu kadar Güvenlik Personelinin de yanında bulunmaları gerektiğini aynı hassasiyeti bizler içinde göstermelerini beklemek en doğal hakkımızdır. Çakır" Doktor rahat görevini icra etsin diye arkadaşımız darp edilmiştir. Hukuki boyutun başladığını haksızların hesap vermesi için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz, Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi. HAK İŞ ÖZGÜVEN-SEN SENDİKASI TEMSİLEN M.ZAHİT ÇAKIR

Dün Erciş Devlet hastanesi yetişkin acil serviste kalabalık bir grup tarafından darp edilen Güvenlik personeli için Basın bildirisi düzenleyen Özgüven Sen Sendikası adına konuşan M.Zahit Çakır" Çok zor şartlar altında çalışan Güvenlik Personellerine karşı yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.
Yapılan saldırıların Kanuni bir yaptırımı olmadığı sürece bu tür olayların sonu gelmeyeceğini söyleyen Zahit Çakır "Bizi hiç bir zaman yalnız bırakmayan Siz kıymetli Basın mensupları ve birbirinden değerli zor şartlarda görevlerini icra etmeye çalışan Özel Güvenlik kardeşlerim.
Saygı değer katılımcılar,
Türkiye'nin muhtelif yerlerinde görevi başında şehit olmuş kardeşlerime Allah'tan rahmet, dün burada olduğu gibi görevi başında darp edilen yaralanan bütün kardeşlerime de Rabbimden Şafii ismiyle şifa diliyorum.
Dün buraya saat 15.00 sıralarında acil gelen bir yaralıyı resistasyon müdahale bölümüne alan doktorlar müdahale ederken kırmızı alanda bulunan resistasyon alanına girmek istiysen hasta yakınlarını durdurmaya çalışan, hastalarının daha hızlı ve sağlıklı müdahale edilmesi için önem arz eden bu uygulamayı hiçe sayarak içeriye girmeye çalışan hasta yakınlarını, hastalarının iyiliği için engellemeye çalışan güvenlik kardeşim Ömer Alkan'ı darp etmişlerdir.
Çok zor şartlarda az bir ücretle bu stresli görevi yapan arkadaşlarımın yalnız olmadığını, Şiddetin nereden ve kimden gelirse gelsin ayaklarının altında olduğunu “Özellikle hastanelerde çalışan Özel Güvenlik görevi yapan arkadaşlarımız, sizin hastalarınızın rahat etmeleri, hastaların ve hasta yakınlarının hastane kurallarına uymaları, hastalarınızın sağlığı ve selameti için kurulan tedbirlerin işlenmesine ve doğabilecek olayları engellemeye, hastalarınızı rahatsız edecek olumsuzluklara karşı sizlerden daha çok hastalarınızı gözetlemektedirler. Görevi başındayken bir devlet memuru konumundadır. Kendi hastalarınızın ve ailenizin daha rahat olmasını istiyorsanız kurallara uymanız şarttır. Sağlık Bakanlığının veya müdürlüğünün sağlık personellerinin yanında durduğu kadar Güvenlik Personelinin de yanında bulunmaları gerektiğini aynı hassasiyeti bizler içinde göstermelerini beklemek en doğal hakkımızdır.
Çakır" Doktor rahat görevini icra etsin diye arkadaşımız darp edilmiştir. Hukuki boyutun başladığını haksızların hesap vermesi için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz, Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

HAK İŞ ÖZGÜVEN-SEN SENDİKASI TEMSİLEN

M.ZAHİT ÇAKIR


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber