Başkan Vekili Aslan'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.12.2019 - 17:08, Güncelleme: 02.12.2019 - 17:08
 

Başkan Vekili Aslan'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Vekili Aslan mesajında;1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilen Dünya Engelliler Günü insanlığımız adına daha fazla düşünmemiz, görev ve sorumluluklarımızı en yoğun duygularımızla hissetmemizi gerektiren günlerden biridir. Özel gereksinimli bireylerimizin yaşadığı sorunlar sadece kendilerinin değil aynı zamanda ailelerinin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanlığın ortak sorunudur. Toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan özel gereksinimli bireylerimizin toplumla bütünleşmelerinin ve hayatın her alanında aktif rol üstlenmelerinin sağlanması, onlara sunulan hizmetlerin erişilebilir olması, devlete ve topluma düşen öncelikli görevlerimiz arasındadır. Engel grubu ve engel oranı ne olursa olsun bütün özel gereksinimli vatandaşlarımızın kendi kendine yetebilen vatandaşlar olarak yaşamalarını sağlamak, insanlık borcumuzun yanı sıra çağdaş toplum olmanın en önemli gereklerindendir. Her bireyin birer engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmadan, bütün özel gereksinimli vatandaşlarımızın başkalarına ihtiyaç duymadan yaşamalarını sağlama konusunda el ele vererek zihinlerimizden ve yaşamlarımızdan engellerin kaldırılmasını diliyor, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nü kutluyorum'' dedi.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Vekili Aslan mesajında;1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilen Dünya Engelliler Günü insanlığımız adına daha fazla düşünmemiz, görev ve sorumluluklarımızı en yoğun duygularımızla hissetmemizi gerektiren günlerden biridir.

Özel gereksinimli bireylerimizin yaşadığı sorunlar sadece kendilerinin değil aynı zamanda ailelerinin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanlığın ortak sorunudur.

Toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan özel gereksinimli bireylerimizin toplumla bütünleşmelerinin ve hayatın her alanında aktif rol üstlenmelerinin sağlanması, onlara sunulan hizmetlerin erişilebilir olması, devlete ve topluma düşen öncelikli görevlerimiz arasındadır.

Engel grubu ve engel oranı ne olursa olsun bütün özel gereksinimli vatandaşlarımızın kendi kendine yetebilen vatandaşlar olarak yaşamalarını sağlamak, insanlık borcumuzun yanı sıra çağdaş toplum olmanın en önemli gereklerindendir.

Her bireyin birer engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmadan, bütün özel gereksinimli vatandaşlarımızın başkalarına ihtiyaç duymadan yaşamalarını sağlama konusunda el ele vererek zihinlerimizden ve yaşamlarımızdan engellerin kaldırılmasını diliyor, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nü kutluyorum'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber