Başkan Berge"Hira'dan Yayılan Işık Dünyayı Aydınlattı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.05.2020 - 17:19, Güncelleme: 19.05.2020 - 17:19
 

Başkan Berge"Hira'dan Yayılan Işık Dünyayı Aydınlattı

Kadir gecesinde, Hira dağında indirilen Kur’an-ı Kerim nuruyla dünyayı aydınlattı. Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, kadir gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı. İşte o mesaj: “Bu yıl 19 Mayıs’a denk gelen, bin aydan daha hayırlı ve 11 ayın sultanı Ramazan ayının 27.gecesi olan kadir gecesini idrak ediyoruz. Allah herkesin ibadetini ve dualarını kabul etsin. Üç ayların sonu olan ramazanın bu mübarek gecesinde dileyeceğimiz af ve yapılan ibadetlerin fazileti Kur’an-ı Kerim’de belirtilmiştir. Kadir suresinin 1. ve 5. ayetlerinde, “Biz Onu (Kur'an-ı Kerim'i) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O gecede Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail a.s) her iş için iner dururlar. O gece esenlik, gün ağarıncaya kadar sürer.''denilmiştir. Cenab-ı Allah’ın ihsan ve ikramına mazhar olacağımız bu geceyi idrak etmenin huzuru içerisindeyiz. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecede edilen tövbe ve istiğfar kabul olsun. Kadir gecesinde Cebrail aleyhisselam, peygamberimiz Hz. Muhammed'e Hira dağında Kur'an'ı Kerim'in ilk ayetini indirdi. Kur’an-ı Kerim nuruyla dünyayı aydınlattı. Azamet ve şeref demek olan kadir kelimesinin anlamı da bu gecenin kıymetini göstermektedir. Kadir gecemiz mübarek olsun.”


Kadir gecesinde, Hira dağında indirilen Kur’an-ı Kerim nuruyla dünyayı aydınlattı.

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, kadir gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı. İşte o mesaj:
“Bu yıl 19 Mayıs’a denk gelen, bin aydan daha hayırlı ve 11 ayın sultanı Ramazan ayının 27.gecesi olan kadir gecesini idrak ediyoruz. Allah herkesin ibadetini ve dualarını kabul etsin. Üç ayların sonu olan ramazanın bu mübarek gecesinde dileyeceğimiz af ve yapılan ibadetlerin fazileti Kur’an-ı Kerim’de belirtilmiştir.
Kadir suresinin 1. ve 5. ayetlerinde, “Biz Onu (Kur'an-ı Kerim'i) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O gecede Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail a.s) her iş için iner dururlar. O gece esenlik, gün ağarıncaya kadar sürer.''denilmiştir.
Cenab-ı Allah’ın ihsan ve ikramına mazhar olacağımız bu geceyi idrak etmenin huzuru içerisindeyiz. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecede edilen tövbe ve istiğfar kabul olsun.
Kadir gecesinde Cebrail aleyhisselam, peygamberimiz Hz. Muhammed'e Hira dağında Kur'an'ı Kerim'in ilk ayetini indirdi. Kur’an-ı Kerim nuruyla dünyayı aydınlattı.
Azamet ve şeref demek olan kadir kelimesinin anlamı da bu gecenin kıymetini göstermektedir. Kadir gecemiz mübarek olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber