Bardakçı Mahallesi'nden Pis Kokular Geliyor!

Gündem 13.07.2023 - 22:25, Güncelleme: 13.07.2023 - 22:25
 

Bardakçı Mahallesi'nden Pis Kokular Geliyor!

Van'ın merkez mahallelerinden biri olan Bardakçı'da ,konalizasyon ve yeteri kadar içme suyu olmadığı için pis kokulardan geçilmiyor.

Kentin önemli turizm ve sanayi ilçesi olan Tuşba'ya bağlı Bardakçı Mahallesi'nde kanalizasyon olmadığı için lağım suları tehlike saçıyor. Van Y.Y.Ü'nin yanı başında olan aynı zamanda Vangölü sahiline sıfır noktada olmasına rağmen, ilgili kurumun su ve altyapı hizmetini götüremediği için mahalle sakinlerini büyük tehlikeler bekliyor. Yaz ayında güneş sıcaklığını iyice hissettirdiği bu dönemde, altyapının olmayışı lağım suları Bardakçı meydanında yaydığı kötü kokular nedeniyle büyük ve salgın hastalıklarında habercisi oldu. 21. yüzyılın bilim ve teknoloji Türkiyesi'nde Van'ın turizm açısında önem arz eden mahallesi Bardakçı'da bu olup bitenlere sessiz kalan yetkililere, halk büyük tepki gösteriyor. MAHALLES SAKİNLERİ KENDİ İMKANLARI İLE İŞ MAKİNASI GETİRİYOR Kanalizasyon olmadığı için lağım sularının mahalle meydanına akarak büyük sağlık sorunlarını oluşturuyor. Ardından pis lağım suları birikerek Vangölü sahillerini kirleterek önemli çevre sorununu beraberinde geririyor.Bu duruma geçici çözümler arayan mahalle sakinleri kendi aralarında topladığı paralarla iş makinası kiralayarak, bu sıkıntıyı bertaraf etmeye gayret gösteriyorlar.  Bu önenli mahalleninin, duyarlı sakinlerinden Abdullah Karakaş isimli vatandaş,doğup büyüdüğü şirin mahallesinin bu kötü durumunu her platformda dile getirmeye devam ediyor. Sosyal yönüyle farkındalık çalışmalarını eksik etmeyen Karakaş, kentin dört bir yanında mağdur olan ailelerin imdadına koşarak dertlerine derman olmak büyük çaba gösteriyor. Gayretleriyle sosyal medyada herkes tarafından tanınan Abdulllah Karakaş, her fırsatta Bardakçı'da özellikle kanalizasyonun olmadığını belirterek,VASKİ'nin bir an önce bu hayati meseleyi çözmeleri lazım diye sitem ediyor.
Van'ın merkez mahallelerinden biri olan Bardakçı'da ,konalizasyon ve yeteri kadar içme suyu olmadığı için pis kokulardan geçilmiyor.

Kentin önemli turizm ve sanayi ilçesi olan Tuşba'ya bağlı Bardakçı Mahallesi'nde kanalizasyon olmadığı için lağım suları tehlike saçıyor. Van Y.Y.Ü'nin yanı başında olan aynı zamanda Vangölü sahiline sıfır noktada olmasına rağmen, ilgili kurumun su ve altyapı hizmetini götüremediği için mahalle sakinlerini büyük tehlikeler bekliyor. Yaz ayında güneş sıcaklığını iyice hissettirdiği bu dönemde, altyapının olmayışı lağım suları Bardakçı meydanında yaydığı kötü kokular nedeniyle büyük ve salgın hastalıklarında habercisi oldu.
21. yüzyılın bilim ve teknoloji Türkiyesi'nde Van'ın turizm açısında önem arz eden mahallesi Bardakçı'da bu olup bitenlere sessiz kalan yetkililere, halk büyük tepki gösteriyor.

MAHALLES SAKİNLERİ KENDİ İMKANLARI İLE İŞ MAKİNASI GETİRİYOR

Kanalizasyon olmadığı için lağım sularının mahalle meydanına akarak büyük sağlık sorunlarını oluşturuyor. Ardından pis lağım suları birikerek Vangölü sahillerini kirleterek önemli çevre sorununu beraberinde geririyor.Bu duruma geçici çözümler arayan mahalle sakinleri kendi aralarında topladığı paralarla iş makinası kiralayarak, bu sıkıntıyı bertaraf etmeye gayret gösteriyorlar. 

Bu önenli mahalleninin, duyarlı sakinlerinden Abdullah Karakaş isimli vatandaş,doğup büyüdüğü şirin mahallesinin bu kötü durumunu her platformda dile getirmeye devam ediyor.


Sosyal yönüyle farkındalık çalışmalarını eksik etmeyen Karakaş, kentin dört bir yanında mağdur olan ailelerin imdadına koşarak dertlerine derman olmak büyük çaba gösteriyor. Gayretleriyle sosyal medyada herkes tarafından tanınan Abdulllah Karakaş, her fırsatta Bardakçı'da özellikle kanalizasyonun olmadığını belirterek,VASKİ'nin bir an önce bu hayati meseleyi çözmeleri lazım diye sitem ediyor.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber