Asrın felaketinde Türkiye tek yürek oldu

Siyaset 10.02.2023 - 15:58, Güncelleme: 10.02.2023 - 15:58
 

Asrın felaketinde Türkiye tek yürek oldu

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 18 bin 991'ye yükseldi. Depremde 75 bin 523 kişi yaralanırken, 6 bin 444 bina yıkıldı.

      Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde bilanço her geçen dakika ağırlaşıyor. Deprem 10 şehirde büyük hasara yol açarken, arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.   YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI ARTIYOR   Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 991'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 75 bin 523. Yıkılan bina sayısı ise 6 bin 44 olarak açıklandı.   "TÜM ADIMLARI ATTIK"   Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında şunları söyledi: "Devletimiz tüm bakanlıklarıyla, kurumlarıyla 10 vilayetimizde yoğun şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Milletimiz devletiyle omuz omuzadır. Sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz, uluslararası yardım ekipleri, gönüllüler imkanı olan herkes arama kurtarma yardım çalışmalarına destek veriyor. İster istemez bazı gecikmeler ve eksiklikler de yaşanabiliyor. Vatandaşımız devletin tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde olduğunu biliyor. Sayıları 100 binlerce ifade edecek kişi çalışmalarda görev aldı. Ülkemizin dört bir yanından her türlü ekip, araç gereç bölgeye yönlendirilmiştir" dedi.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 18 bin 991'ye yükseldi. Depremde 75 bin 523 kişi yaralanırken, 6 bin 444 bina yıkıldı.
 
 
 
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde bilanço her geçen dakika ağırlaşıyor. Deprem 10 şehirde büyük hasara yol açarken, arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.
 
YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI ARTIYOR
 
Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 991'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 75 bin 523. Yıkılan bina sayısı ise 6 bin 44 olarak açıklandı.
 
"TÜM ADIMLARI ATTIK"
 
Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında şunları söyledi: "Devletimiz tüm bakanlıklarıyla, kurumlarıyla 10 vilayetimizde yoğun şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Milletimiz devletiyle omuz omuzadır. Sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz, uluslararası yardım ekipleri, gönüllüler imkanı olan herkes arama kurtarma yardım çalışmalarına destek veriyor. İster istemez bazı gecikmeler ve eksiklikler de yaşanabiliyor. Vatandaşımız devletin tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde olduğunu biliyor. Sayıları 100 binlerce ifade edecek kişi çalışmalarda görev aldı. Ülkemizin dört bir yanından her türlü ekip, araç gereç bölgeye yönlendirilmiştir" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber