Aşka Yanmalı Mevlana oyunu Özalp Yolunda

Kültür-Sanat 11.04.2023 - 10:39, Güncelleme: 11.04.2023 - 14:31
 

Aşka Yanmalı Mevlana oyunu Özalp Yolunda

Ramazan ayının geldi mi akla gelen; Teravih, Sahur, Pide, Karagöz, Meddah en başta olanlar. Her Ramazan ayında Karagöz, meddah İftar sonrası keyifli zaman geçirme sağlamakta.

                    Özalp Belediyesi ve Özalp Halk Eğitim Merkezin ortak yapsın Ramazan Özel programı 13 Nisan Saat 20.00 de imza atıyor. Özalp Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda gerçekleşecek programda, Ramazan ayın manevi ruhuna uygun Aşka Yanmalı Mevlana şems oyunu ve Karagöz Geziyor sahne alıyor. Aşka Yanmalı Mevlana Şems oyunu Van’da 2022 yılında 17 Aralık'ta  sahne alıyor.  "Aşka Yanmalı" oyunu künyesi,   Yazar ve Yönetmeni, Aziz  Saydut,  oyunda oynayanlar Ercan Ulutaş, Güven Başdinç, Hamza Kancura, Aziz Saydut  ışık  dekorda Lütfi Abay yer almakta. Aşka Yanmalı oyun kısa öyküsü ise Hz Mevlana’nın Şems ile ilahi basamaklara yürüdüğü yolu anlatmakta. Hamdım, Yandım, Piştim Elhamdülillah oyunda abalarla, sembolik renklerle gösterilmekte. Ham olduğu dönem hardal aba, yanma dönem yeşil aba, pişme dönemli kırmızı aba, elhamdülillah dönemi ise beyaz aba ile sembolik gösterilir. Aşka yanmalı ilahi ve semalar oyunu zengin bir oyun yapısına götürmekte. Aşka Yanmalı oyunu toplam süre 60 dakika sürmekte. İzleyici yaş sınır ise 13 yaş üstü için uygun bir oyun olmakta Programda Karagöz Geziyor Hayal Perdesi kuran ise Hayali Aziz Saydut, Özalp’lı çocuklara ramazan programı olarak sunacak.     Haber Ropörtaj : Ercan Ulutaş
Ramazan ayının geldi mi akla gelen; Teravih, Sahur, Pide, Karagöz, Meddah en başta olanlar. Her Ramazan ayında Karagöz, meddah İftar sonrası keyifli zaman geçirme sağlamakta.

 

 

                Özalp Belediyesi ve Özalp Halk Eğitim Merkezin ortak yapsın Ramazan Özel programı 13 Nisan Saat 20.00 de imza atıyor.

Özalp Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda gerçekleşecek programda, Ramazan ayın manevi ruhuna uygun Aşka Yanmalı Mevlana şems oyunu ve Karagöz Geziyor sahne alıyor.

Aşka Yanmalı Mevlana Şems oyunu Van’da 2022 yılında 17 Aralık'ta  sahne alıyor.  "Aşka Yanmalı" oyunu künyesi,   Yazar ve Yönetmeni, Aziz  Saydut,  oyunda oynayanlar Ercan Ulutaş, Güven Başdinç, Hamza Kancura, Aziz Saydut  ışık  dekorda Lütfi Abay yer almakta.

Aşka Yanmalı oyun kısa öyküsü ise Hz Mevlana’nın Şems ile ilahi basamaklara yürüdüğü yolu anlatmakta. Hamdım, Yandım, Piştim Elhamdülillah oyunda abalarla, sembolik renklerle gösterilmekte. Ham olduğu dönem hardal aba, yanma dönem yeşil aba, pişme dönemli kırmızı aba, elhamdülillah dönemi ise beyaz aba ile sembolik gösterilir. Aşka yanmalı ilahi ve semalar oyunu zengin bir oyun yapısına götürmekte.

Aşka Yanmalı oyunu toplam süre 60 dakika sürmekte. İzleyici yaş sınır ise 13 yaş üstü için uygun bir oyun olmakta

Programda Karagöz Geziyor Hayal Perdesi kuran ise Hayali Aziz Saydut, Özalp’lı çocuklara ramazan programı olarak sunacak.

 

 

Haber Ropörtaj : Ercan Ulutaş

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber