ARTOS'ta Vanset Rüzgarı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.12.2019 - 11:59, Güncelleme: 09.12.2019 - 11:59
 

ARTOS'ta Vanset Rüzgarı

Sanatsal çalışmalarını aralıksız sürdüren Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu üyeleri önceki gün Van' ın en güzel ilçelerinden olan Gevaş'ta şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirdi. Gevaş Belediyesi işbirliği yapılan programda Vanset sanatçıları dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattılar. Özellikle O Ses Türkiye ' nin  Vanlı yarışmacısı Refik Kahraman ve orkestrasının müzik ziyafeti ile, ağırlıklı öğrencilerin oluşturduğu dinleyici gurubunu adeta mest etti. Gençler okunan türklerle yerinde hiç durmadı ve tüm şarkılara eşlik ettiler.  Sunuculuğunu Şair ve yazar Hakan Pütün'ün yaptığı programda sahne alan Vanlı Aşık Çağlari mahlaslı Mehmet Akçay hem bağlaması ile türkler söyledi hem de anlattığı kısa hayat kesitleri ile dersler verdi. Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu temsil eden şairler ; Türkiyenin en ünlü şairlerinden olan ve bilge şair olarak anılan Müştehir Karakaya'nın yanı sıra Orhan Demirtaş, Doç.Dr. Erkan Düz, Sadık Er, Ercan Ulutaş, Hicran Memiş, Şevket Sulhan, Ramazan Yıldırımçakar, Engin Çelik, Efe Pütün okudukları duygu yüklü şiirler salondakileri fazlasıyla duygulandırdı.  Gitarda Tunahan Demirtaş, Neyzen Yunus Elçi, Klavyede Furkan Gökçül, darbukada Taşkın ve Semih Güvenç kardeşlerin performansları alkış aldı.  Programda bir konuşma yapan Gevaş Belediyesi Başkanı  Murat Sezer " Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu üyelerini sizler için ikinci kezdir burada  ağırlıyoruz. Bu programı organize eden Ercan Ulutaş kardeşime teşekkür ederim. Şairlerimizi, ozanlarımızı iyi dinlemenizi tavsiye ederim ve hepinize iyi eğlenceler dilerim " dedi. Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu Başkanı Orhan Demirtaş ise " Bizler Vanset olarak tamamen gönüllülük esasına dayalı bir ekibiz ve bugün buraya da bu doğrultuda geldik. Umarım sizlere güzel bir gece yaşatırız az da gönlünüzde yer alırız " diyerek sözlerini noktaladı.  Vanset Başkan yardımcısı Ercan Ulutaş işe yaptığı konuşmada " Değerli dinleyiciler, kıymetli öğrenciler ; eğer bir  belediye sizi kültürünüz ile buluşturuyorsa, sanatla edebiyatla buluşturuyorsa,  şairleri, aşıkları,  ozanları tabiri caizse ayaklarınıza kadar getiriyorsa bilin ki o belediye çok çalışıyor. Bu vesile ile bugün bizi burada ağırlayan bizleri sizlerle buluşturan Gevaş Belediye Başkanı sayın Murat Sezer'e şükranlarımı sunarım ve okuyacağım " Lori " adlı şiiri kendisine armağan ediyorum " dedi. Program sanatçılara verilen plaketler ve çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.  Haber : Ercan Ulutaş         

Sanatsal çalışmalarını aralıksız sürdüren Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu üyeleri önceki gün Van' ın en güzel ilçelerinden olan Gevaş'ta şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Gevaş Belediyesi işbirliği yapılan programda Vanset sanatçıları dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattılar. Özellikle O Ses Türkiye ' nin  Vanlı yarışmacısı Refik Kahraman ve orkestrasının müzik ziyafeti ile, ağırlıklı öğrencilerin oluşturduğu dinleyici gurubunu adeta mest etti. Gençler okunan türklerle yerinde hiç durmadı ve tüm şarkılara eşlik ettiler. 

Sunuculuğunu Şair ve yazar Hakan Pütün'ün yaptığı programda sahne alan Vanlı Aşık Çağlari mahlaslı Mehmet Akçay hem bağlaması ile türkler söyledi hem de anlattığı kısa hayat kesitleri ile dersler verdi.

Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu temsil eden şairler ; Türkiyenin en ünlü şairlerinden olan ve bilge şair olarak anılan Müştehir Karakaya'nın yanı sıra Orhan Demirtaş, Doç.Dr. Erkan Düz, Sadık Er, Ercan Ulutaş, Hicran Memiş, Şevket Sulhan, Ramazan Yıldırımçakar, Engin Çelik, Efe Pütün okudukları duygu yüklü şiirler salondakileri fazlasıyla duygulandırdı. 

Gitarda Tunahan Demirtaş, Neyzen Yunus Elçi, Klavyede Furkan Gökçül, darbukada Taşkın ve Semih Güvenç kardeşlerin performansları alkış aldı. 

Programda bir konuşma yapan Gevaş Belediyesi Başkanı  Murat Sezer " Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu üyelerini sizler için ikinci kezdir burada  ağırlıyoruz. Bu programı organize eden Ercan Ulutaş kardeşime teşekkür ederim. Şairlerimizi, ozanlarımızı iyi dinlemenizi tavsiye ederim ve hepinize iyi eğlenceler dilerim " dedi.

Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu Başkanı Orhan Demirtaş ise " Bizler Vanset olarak tamamen gönüllülük esasına dayalı bir ekibiz ve bugün buraya da bu doğrultuda geldik. Umarım sizlere güzel bir gece yaşatırız az da gönlünüzde yer alırız " diyerek sözlerini noktaladı. 

Vanset Başkan yardımcısı Ercan Ulutaş işe yaptığı konuşmada " Değerli dinleyiciler, kıymetli öğrenciler ; eğer bir  belediye sizi kültürünüz ile buluşturuyorsa, sanatla edebiyatla buluşturuyorsa,  şairleri, aşıkları,  ozanları tabiri caizse ayaklarınıza kadar getiriyorsa bilin ki o belediye çok çalışıyor. Bu vesile ile bugün bizi burada ağırlayan bizleri sizlerle buluşturan Gevaş Belediye Başkanı sayın Murat Sezer'e şükranlarımı sunarım ve okuyacağım " Lori " adlı şiiri kendisine armağan ediyorum " dedi.

Program sanatçılara verilen plaketler ve çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

Haber : Ercan Ulutaş 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber