Aras'a Adaylık Verilmeyince Nefsine Yenildi

Van Haber 23.04.2023 - 23:46, Güncelleme: 23.04.2023 - 23:54
 

Aras'a Adaylık Verilmeyince Nefsine Yenildi

AK Parti eski Van İl Başkanı Abdullah Aras, düzenlenen bayramlaşma töreninde siyasi ahlaka yakışmayan bir şekilde büyüdüğü teşkilata ölüm vuruşu yapmaya çalıştı.

AK Parti eski Van İl Başkanı Abdullah Aras, düzenlenen bayramlaşma töreninde siyasi ahlaka yakışmayan bir şekilde büyüdüğü teşkilata ölüm vuruşu yapmaya çalıştı.  AK Parti’nin düzenlediği geleneksel bayramlaşma programına katılan eski İl Başkanı ve 28 Dönem Milletvekili Aday Adaylarında Abdullah Aras, hiç beklenmedik bir şekilde partisini yerden yere vurdu. Siyasi ahlaktan uzak benim olmayan ölsün manasında kendisine Milletvekili adaylığı verilmediğinden dolayı "Sokakta bizlere oy verecek insan kalmadı" diyerek kontrolsüz bir uslupla eleştirmeye başlayınca herkeste şok etkisi yarattı. Aras Konuşmasında"Gerçekleri dile getirmek gerekiyor.“Maalesef bundan acısı nedir biliyor musunuz? Bu kentte meclise milletvekili gönderecek simaları burada göremiyoruz. Vefa diye bir şey var. Çok kişi gidip geldi, ama biz halen buradayız. Fakat sayın vekilimin dile getirdiği gibi Sayın Cumhurbaşkanına oyumuzu vereceğiz. Ama milletvekillerine vermeyeceğiz. Van’ın sokaklarını dolaşıyoruz. Vatandaşlarla konuşuyoruz vallahi tablo bundan ibarettir. Allah şahittir tablo bundan ibarettir. Birbirimizi kandırmayalım" dedi. Aslen Bitlisli olan Aras 2011 yılında Van İl Başkanı olarak göreve geldiğinde tüm Vanlılar tarafından tebrik edilerek, büyük destekler verilmişti. Hiç kimsenin en ufak bir eleştirisime maruz kalmayan eski İl Başkanı daha sonra ticaret hayatını kolaylıkla sürdürmeye başlamıştı. Önündeki 2014 seçimi büyük hezimetle kaybederken yine de bu kadar acımasız eleştirilmemişti. Gelinen durumda kendisine 14 Mayıs seçimde Milletvekili adaylığı verilmediği için Ramazan Bayramı'nda soğuk hava estiren Abdullah Aras büyük tepki aldı. İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan, Diyanet İşleri’nde görev yapan, Suudi Arabistan’tanda 5 yıl  Medine İslam Üniversitesi Hadis Fakültesi’nde öğrenimi gören,  YYÜ İlahiyat Fakültesi’nde Tefsir Ana Bilim dalında yüksek lisans yapan, Kur'anda sabır konulu tez çalışması yapmasına rağmen,nefsinin isteklerine yenik düşerek, bir anda saygınlığını kaybetti.  
AK Parti eski Van İl Başkanı Abdullah Aras, düzenlenen bayramlaşma töreninde siyasi ahlaka yakışmayan bir şekilde büyüdüğü teşkilata ölüm vuruşu yapmaya çalıştı.

AK Parti eski Van İl Başkanı Abdullah Aras, düzenlenen bayramlaşma töreninde siyasi ahlaka yakışmayan bir şekilde büyüdüğü teşkilata ölüm vuruşu yapmaya çalıştı.


 AK Parti’nin düzenlediği geleneksel bayramlaşma programına katılan eski İl Başkanı ve 28 Dönem Milletvekili Aday Adaylarında Abdullah Aras, hiç beklenmedik bir şekilde partisini yerden yere vurdu.
Siyasi ahlaktan uzak benim olmayan ölsün manasında kendisine Milletvekili adaylığı verilmediğinden dolayı "Sokakta bizlere oy verecek insan kalmadı" diyerek kontrolsüz bir uslupla eleştirmeye başlayınca herkeste şok etkisi yarattı.


Aras Konuşmasında"Gerçekleri dile getirmek gerekiyor.“Maalesef bundan acısı nedir biliyor musunuz? Bu kentte meclise milletvekili gönderecek simaları burada göremiyoruz. Vefa diye bir şey var. Çok kişi gidip geldi, ama biz halen buradayız. Fakat sayın vekilimin dile getirdiği gibi Sayın Cumhurbaşkanına oyumuzu vereceğiz. Ama milletvekillerine vermeyeceğiz. Van’ın sokaklarını dolaşıyoruz. Vatandaşlarla konuşuyoruz vallahi tablo bundan ibarettir. Allah şahittir tablo bundan ibarettir. Birbirimizi kandırmayalım" dedi.
Aslen Bitlisli olan Aras 2011 yılında Van İl Başkanı olarak göreve geldiğinde tüm Vanlılar tarafından tebrik edilerek, büyük destekler verilmişti. Hiç kimsenin en ufak bir eleştirisime maruz kalmayan eski İl Başkanı daha sonra ticaret hayatını kolaylıkla sürdürmeye başlamıştı. Önündeki 2014 seçimi büyük hezimetle kaybederken yine de bu kadar acımasız eleştirilmemişti.


Gelinen durumda kendisine 14 Mayıs seçimde Milletvekili adaylığı verilmediği için Ramazan Bayramı'nda soğuk hava estiren Abdullah Aras büyük tepki aldı.
İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan, Diyanet İşleri’nde görev yapan, Suudi Arabistan’tanda 5 yıl  Medine İslam Üniversitesi Hadis Fakültesi’nde öğrenimi gören,  YYÜ İlahiyat Fakültesi’nde Tefsir Ana Bilim dalında yüksek lisans yapan, Kur'anda sabır konulu tez çalışması yapmasına rağmen,nefsinin isteklerine yenik düşerek, bir anda saygınlığını kaybetti.

 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber