AK Kadınlar İpekyolu'nda "Üret Kazan" projesini hayata geçirdi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.03.2021 - 12:12, Güncelleme: 05.03.2021 - 12:12
 

AK Kadınlar İpekyolu'nda "Üret Kazan" projesini hayata geçirdi

AK Parti İpekyolu İlçe Kadın Kolları Başkanı Suzan Görür Türkoğlu öncülüğünde İŞ KUR desteği ile hayata geçirilen " Üret Kazan " projesiyle hanımlar ev bütçelerine katkı sağlayabilecek. AK Parti İpekyolu İlçe Kadın Kolları Başkanı Suzan Görür Türkoğlu'nun başlatmış olduğu " Üret Kazan" projesi ilk olarak Halilağa mahallesinde kadın kursiyerlerin yoğun katılımıyla başladı. Kadınlara yönelik üretim ve istihdama dayalı, İŞKUR desteği ile el emeği göz nuru kursuna katılan hanımlar örgü, kazak, yelek, ahşap yapı sanatı, dikiş,nakış ve çeşitli el beceri yapımlarını öğreniyorlar. Kursta ev ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri için meslek edindirilen kadınlara ayrıca günlük cep harçlıkları da verilecek.Konu ile ilgili konuşan Başkan Türkoğlu" Kadın eli değdiği herşey güzelleşir mantığıyla hanımların el becerilerini geliştirme, hemde günlük kazanacakları cep harçlıklarıyla ailelerine maddi katkı sağlayabilecekler. İlk olarak Halilaga Mahallesinde başlattığımız " Üret Kazan " projesi Ali Paşa,Cumhuriyet, Kevenli, Buzhane ve Bostaniçi mahallelerinde de hayata geçilecektir. 5 veya 7 ay sürecek bu kursumuzun sonunda kursiyerlerimiz ürettikleri ürünleri bulundukları mahallelerde büyük kermesler kurarak satışa sunacaklar" dedi.


AK Parti İpekyolu İlçe Kadın Kolları Başkanı Suzan Görür Türkoğlu öncülüğünde İŞ KUR desteği ile hayata geçirilen " Üret Kazan " projesiyle hanımlar ev bütçelerine katkı sağlayabilecek.

AK Parti İpekyolu İlçe Kadın Kolları Başkanı Suzan Görür Türkoğlu'nun başlatmış olduğu " Üret Kazan" projesi ilk olarak Halilağa mahallesinde kadın kursiyerlerin yoğun katılımıyla başladı.


Kadınlara yönelik üretim ve istihdama dayalı, İŞKUR desteği ile el emeği göz nuru kursuna katılan hanımlar örgü, kazak, yelek, ahşap yapı sanatı, dikiş,nakış ve çeşitli el beceri yapımlarını öğreniyorlar.

Kursta ev ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri için meslek edindirilen kadınlara ayrıca günlük cep harçlıkları da verilecek.
Konu ile ilgili konuşan Başkan Türkoğlu" Kadın eli değdiği herşey güzelleşir mantığıyla hanımların el becerilerini geliştirme, hemde günlük kazanacakları cep harçlıklarıyla ailelerine maddi katkı sağlayabilecekler. İlk olarak Halilaga Mahallesinde başlattığımız " Üret Kazan " projesi Ali Paşa,Cumhuriyet, Kevenli, Buzhane ve Bostaniçi mahallelerinde de hayata geçilecektir. 5 veya 7 ay sürecek bu kursumuzun sonunda kursiyerlerimiz ürettikleri ürünleri bulundukları mahallelerde büyük kermesler kurarak satışa sunacaklar" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber