Selami Bile
Köşe Yazarı
Selami Bile
 

SAĞLIĞINA SAHİP ÇIKMAK İÇİN SAĞLIKÇINA SAHİP ÇIK!

Sağlık bir insan için yaşam kalitesini yükseltme adına vazgeçilmez belki de insanlığın devamlılığı konusunda en önemli kaynaktır. Yaklaşık 2 yıldır tüm dünyada pandemi ilan edilmesine sebep olan Covid-19 virüsü gösterdi ki ölüm ve yaşam arasındaki çizgi çok hassas bir o kadar da önemlidir. Yaşamın ve sağlığın bu denli önemli olduğunu bilmemiz bizleri sağlıklı olmak ya da sağlığımızı alakalı herhangi bir sebepten  dolayı ortaya çıkabilecek sorunlara zamanında ve en kaliteli bir şekilde müdahale etmek gerekmektedir. Gelelim sağlıkla alakalı yaşanan sorunlara müdahale esnasında sağlıkçı ve hasta arasında oluşan bağ  bu bağın sonucunda memnuniyet ve memnuniyetsizlik sonucu verilen tepkilere. Sağlıkta hasta ve sağlıkçı arasında yaşanan bağ hep olumlu olmamakla beraber maalesef sonucu çok acı olaylara sebebiyet verebilmekte olup telefasi mümkün olmayan sakatlıklar hatta ölümle sonuçlanan olaylara maruz kalınabiliniyor. Sağlıkta şiddet geçmişten bu yana sağlık sektöründe hep var olmuş maalesef ki arttıkça devam etmektedir. Temele inildiğinde sağlıkta şiddetin belirli sebepleri vardır. * Hasta yakınlarına ait faktörler. *Sistemle alakalı olan faktörler. *Sağlıkta çalışanlar ile ilişkili faktörler. *Medya ve yönlendiriciler veya da provokatörlerin baş göstermesi sonucu ortaya çıkan faktörler. *Şiddete meyilli kişilerin tüm işlerini bir şekilde şiddetle hal edebilmenin gücün her işin üstesinden gelebileceğine inanmaları ve bunun gibi daha bir  sürü sebep sayılabilir. Sağlık sektöründe emek veren doktor,hemşire, temizlik personeli,güvenlik teknisyen, yemekhane, yönlendirme, klinik destek personeli olarak bir bütün olarak bir aile zihniyeti olarak hareket ediyor bu anlamda en kaliteli hizmetleri vermekteyiz. Sağlıkçımıza sahip çıkacağız ki  yaşanabilecek sağlık problemlerinden sağlık personeli ile bir şekilde bir bütün olarak hareket edip sağlığımıza kavuşabilelim. Hasta ve hasta yakınının hastalık sonucunda korku, keder, isyankarlık,gerginlik, panik,endişe, ağrı, bitkinlik, vs.olumsuz duygular sonucu saldırganlaşması sağlıkta hizmeti olumsuz etkilemektedir. Hastanelerde çalışan sağlıkçılar cansiperane bir şekilde hizmet verirken maalesef ki şiddet kültürünüz 21 yüzyılda halen devam etmesi maalesef ki biz  sağlıkçıları derinden üzmektedir.  Sağlıkta şiddetin önlenebilmesi için tüm bireylerin, politikacıların sivil toplum kuruluşlarının üzerine belli başlı  görevler düşmektedir. Sağlıkta şiddetin önüne geçebilmek için caydırıcı cezaların yasalaşması kanun ve yasalar ile sağlıkçıların koruma altına alınması empati kurulması, verilebilecek eğitimler,bilgilendirmeler yaşanabilecek  Psikolojik şiddetin , sözlü şidetin ve fiziksel şiddetin önüne bir nebzede olsa  geçilecektir. Herşey gönlünüzce olsun, kalın sağlıcakla...
Ekleme Tarihi: 06 Temmuz 2021 - Salı

SAĞLIĞINA SAHİP ÇIKMAK İÇİN SAĞLIKÇINA SAHİP ÇIK!

Sağlık bir insan için yaşam kalitesini yükseltme adına vazgeçilmez belki de insanlığın devamlılığı konusunda en önemli kaynaktır.
Yaklaşık 2 yıldır tüm dünyada pandemi ilan edilmesine sebep olan Covid-19 virüsü gösterdi ki ölüm ve yaşam arasındaki çizgi çok hassas bir o kadar da önemlidir.
Yaşamın ve sağlığın bu denli önemli olduğunu bilmemiz bizleri sağlıklı olmak ya da sağlığımızı alakalı herhangi bir sebepten  dolayı ortaya çıkabilecek sorunlara zamanında ve en kaliteli bir şekilde müdahale etmek gerekmektedir.
Gelelim sağlıkla alakalı yaşanan sorunlara müdahale esnasında sağlıkçı ve hasta arasında oluşan bağ  bu bağın sonucunda memnuniyet ve memnuniyetsizlik sonucu verilen tepkilere.
Sağlıkta hasta ve sağlıkçı arasında yaşanan bağ hep olumlu olmamakla beraber maalesef sonucu çok acı olaylara sebebiyet verebilmekte olup telefasi mümkün olmayan sakatlıklar hatta ölümle sonuçlanan olaylara maruz kalınabiliniyor.
Sağlıkta şiddet geçmişten bu yana sağlık sektöründe hep var olmuş maalesef ki arttıkça devam etmektedir.
Temele inildiğinde sağlıkta şiddetin belirli sebepleri vardır.
* Hasta yakınlarına ait faktörler.
*Sistemle alakalı olan faktörler.
*Sağlıkta çalışanlar ile ilişkili faktörler.
*Medya ve yönlendiriciler veya da provokatörlerin baş göstermesi sonucu ortaya çıkan faktörler.
*Şiddete meyilli kişilerin tüm işlerini bir şekilde şiddetle hal edebilmenin gücün her işin üstesinden gelebileceğine inanmaları ve bunun gibi daha bir  sürü sebep sayılabilir.
Sağlık sektöründe emek veren doktor,hemşire, temizlik personeli,güvenlik teknisyen, yemekhane, yönlendirme, klinik destek personeli olarak bir bütün olarak bir aile zihniyeti olarak hareket ediyor bu anlamda en kaliteli hizmetleri vermekteyiz.
Sağlıkçımıza sahip çıkacağız ki  yaşanabilecek sağlık problemlerinden sağlık personeli ile bir şekilde bir bütün olarak hareket edip sağlığımıza kavuşabilelim.
Hasta ve hasta yakınının hastalık sonucunda korku, keder, isyankarlık,gerginlik, panik,endişe, ağrı, bitkinlik, vs.olumsuz duygular sonucu saldırganlaşması sağlıkta hizmeti olumsuz etkilemektedir.
Hastanelerde çalışan sağlıkçılar cansiperane bir şekilde hizmet verirken maalesef ki şiddet kültürünüz 21 yüzyılda halen devam etmesi maalesef ki biz  sağlıkçıları derinden üzmektedir.  Sağlıkta şiddetin önlenebilmesi için tüm bireylerin, politikacıların sivil toplum kuruluşlarının üzerine belli başlı  görevler düşmektedir. Sağlıkta şiddetin önüne geçebilmek için caydırıcı cezaların yasalaşması kanun ve yasalar ile sağlıkçıların koruma altına alınması empati kurulması, verilebilecek eğitimler,bilgilendirmeler yaşanabilecek 
Psikolojik şiddetin ,
sözlü şidetin
ve fiziksel şiddetin önüne bir nebzede olsa  geçilecektir.
Herşey gönlünüzce olsun, kalın sağlıcakla...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber